Przepis na pyszny sos do makaronu z kiełbasą, parmezanem i słodkim sosem chilli, czyli propozycja na szybki w wykonaniu obiad. Artykuł Makaron z kiełbasą w sosie śmietankowym i słodkim sosem chilli. pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąWęgierski kociołek Bardzo szybkie, smaczne i niedrogie danie jednogarnkowe. Super pomysł na wprost ekspresowy w wykonaniu obiad. Polecam! Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 2-3 kiełbasy węgierskie lub inne ulubione 1 cebula 1 marchew pół szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 1 pęczek koperku olej do smażenia Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka(...)oraz ostra 1 łyżka masła najlepiej klarowanego *** Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy na patelni *** *** Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy na patelnię, mieszamy *** *** Na patelnię dokładamy grubo poszatkowaną kapustę oraz masło *** *** Mieszamy i podsmażamy wszystko razem przez około 2 minuty *** *** Wlewamy bulion, zagotowujemy, zmniejszamy moc palnika do minimum
Blog z ApetytemFasolkowa patelnia – obiad w 15 minut! Ekspresowy w wykonaniu i mega smaczny obiadek jednogarnkowy. Polecam! Składniki: 20 dkg boczku wędzonego 1 cebula 1 ulubiona kiełbasa 2 marchewki 1/3 selera 1 korzeń pietruszki 1 puszka krojonych pomidorów 2 puszki białej fasoli pół szklanki bulionu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu Przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)papryka sodka i ostra 1 łyżka posiekanej natki pietruszki *** Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Na patelni podsmażamy pokrojony na małe kawałki boczek z kiełbasą i cebulą. Po chwili dodajemy warzywa i smażymy jeszcze minutę ciągle mieszając *** *** Całość zalewamy bulionem, zagotowujemy. Dodajemy pomidory z puszki *** *** Dodajemy fasolkę z puszki delikatnie odsączając ją z zalewy. Mieszamy
Blog z ApetytemKolejna odsłona białej kiełbasy. Przyznam, że tak mi smakuje, że robię ją nie tylko na Święta! Co nam trzeba? 500g białych cienkich długich kiełbasek 2 duże pory (część biała i kawałek jasnozielonej, bez ciemnych liści) 20ml śmietany 18% 200ml śmietany 36% sól, pieprz-po płaskiej łyżeczce łyżka chrzanu łyżka masła łyżka oleju Robimy! Kiełbaski gotujemy, zdejmujemy flak, układamy w brytfance(...)całość. Wykładamy na kiełbaski. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut. Można opcjonalnie posypać serem. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Biała kiełbasa zapiekana w sosie porowym first appeared on Latosiowy
Latosiowydomlaurowy, ziele angielskie 7-8 łyżeczek ostrej musztardy pół szklanki mąki do obtoczenia roladek 1 szklanka czerwonego wina 1 szklanka bulionu lub wody olej do smażenia Farsz: 1 biała kiełbasa 1 cebula 1-2 ogórki kiszone 2 łyżki posiekanej natki pietruszki *** Przygotowujemy farsz do roladek.Białą kiełbasę kroimy w kostkę *** *** Ogórki oraz cebulę drobno kroimy *** *** Dodajemy natkę pietruszki
Blog z ApetytemBiała kiełbasa zapiekana z cebulą i ogórkiem kiszonym to proste i pyszne danie, które świetnie komponuje się z kromką świeżego chleba lub ziemniakami. Można ją podać nawet na świąteczny stół. Ogólnie lubię dobrą białą kiełbasę i jak trafię na smaczną, to obowiązkowo przygotowuję z niej szybki Czytaj więcej
Di gotujepolać także kopytka lub inne ulubione kluski. Jest pyszny, niedrogi, bardzo łatwy i wręcz ekspresowy w wykonaniu. Spokojnie każdy sobie poradzi z tym przepisem! Składniki: 2 kiełbasy (u mnie 3 ale cienkie) 1 cebula 1 marchew ok 10 sztuk pieczarek 1,5 szklanki bulionu lub wody 2 ogórki kiszone 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy(...)łyżki mąki Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, cukier, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka siekanej zieleniny olej do smażenia *** Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy *** *** Marchew obieramy, kroimy w cienkie plasterki, dodajemy na patelnie, mieszamy *** *** Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy na patelnie i wszystko razem smażymy ciągle
Blog z ApetytemWiejska i pożywna zupa, prosta i szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczna. Przygotowaliśmy kartoflankę. Przepis na kartoflankę Składniki: 200 gramów boczku wędzonego, 2 kiełbasy śląskie lub podobne, 2 cebule, 1 większa marchewka, 2 ząbki czosnku, 500 gramów ziemniaków, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić kartoflankę? W garnku rozgrzej troszkę oleju, wrzuć boczek pokrojony w drobną(...)kostkę, smaż chwilę, aby puścił własny tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki, smaż nadal do lekkiego się zrumienienia, pod koniec dodaj drobno posiekany czosnek, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlej około 2 litrów wody, dodaj wszystkie przyprawy – nie żałuj majeranku. Zupę gotuj pod przykryciem przez około 10 minut – aż ziemniaki marchewka zmiękną. Przepisy
Kulinarna Polskafolię aluminiową i na niej formujemy wałki o długości około 20cm. Wałki obsypujemy majerankiem. Każdy wałek owijamy szczelnie folią. W garnku do gotowania na parze zagotowujemy wodę. Owinięte kiełbasy układamy na górnej części, przeznaczonej do gotowania na parze i nakładamy na garnek z wodą, przykrywamy przykrywką i gotujemy przez 40 minut. Kiełbasy owinięte folią pozostawiamy do całkowitego wystudzenia, następnie
Qchnia po prostuduże cebule szklanka konserwowej (lub ugotowanej) ciecierzycy 1 mała cukinia 1 puszka pomidorów krojonych 2-3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w talarki i rzucamy na rozgrzaną patelnię. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Dorzucamy ją do podsmażonej kiełbasy. Cukinię myjemy i kroimy w cienkie talarki. Cieciorkę odsączamy z zalewy
Gotuj z Prezesemprzepis na leczo z cukinią . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na leczo z cukinią: 2 cukinie – około 700 g 1 duża cebula 2 żółte papryki 250 g dobrej jakościowo kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki ajvaru ostrego sól, świeżo zmielony pieprz 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki(...)ostrej olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Następnie podsmażać ją chwilę na patelni, aż się zeszkli. 2. Kiełbasę pokroić w pół talarki i dołożyć ją do cebuli. Smażyć na średniej mocy palnika przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Paprykę i cukinię umyć
Gotuj z Prezesem