Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym, gotowane i pieczone

Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym, gotowane i pieczone

Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym, gotowane i pieczone

Pierogi, temat rzeka. Przyrządzam je na różne sposoby: z ziemniakami, kaszą, ryżem, mięsem i czym tylko się da :)  Pierwsze pierogi w życiu jadłam w dzieciństwie u mojej sąsiadki, Pani Małgosi. Do dziś pamiętam ich smak. Właśnie ona robiła je takie ugotowane i podpieczone, jak poniżej. Mój przepis oczywiście nie odzwierciedla tamtych pierogów w 100%, ale ich smak jest bardzo podobny :) Ciasto makaronowe: 3 szklanki mąki (+ ½ do podsypania) 5 jajek Sól Farsz: 1kg ziemniaków 2 duże cebule 70g masła Sól Piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Autor

Smakowy Raj OlinkaSmakowy Raj Olinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ziemniak, ziemniaki, ciasto, mąka, kiełbasa, pieczarki, kasza, mięso, ryż, jajka z farszem, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, pieczarki w cieście, pieczarki z ryżem, ryż smażony

Inne przepisy z Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.