jest naprawdę bardzo dobre. Jest również bardzo proste do zrobienia, jedyną trudnością, jaka może wyniknąć to przypilnowanie, aby cukinia się zbytnio nie rozgotowała. Składniki: 2 średnie cebule 250 g kiełbasy typu śląska 2 papryki czerwone i 1 zielona (można dać również jedną żółtą) sporej wielkości cukinia albo kilka małych (około 500-700 g) 400 ml passaty pomidorowej 2 łyżki ostrego(...)ketchupu (opcjonalnie) oregano, sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w kostkę. Oba składniki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i podsmażamy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię pokrojoną w dość dużą kostkę (jeśli cukinia jest młoda, nie trzeba jej obierać ze skórki). Całość zalewamy passatą pomidorową i dusimy około
e-PrzepisyKulinarneKiełbasa smażona z cebulą, czyli proste danie dla zabieganych. Cebula podsmażona w ten sposób ma aromat i smak kiełbasek. Polecam na kolację lub szybki obiad. Składniki: 5 kiełbasek 3 większe cebule olej sól pieprz Wykonanie: Kiełbaski kroimy na pół i lekko nacinamy. Cebulę kroimy na półkrążki. Kiełbasę podsmażamy (z obu stron) na kilku łyżkach oleju. Po podsmażeniu, kiełbase zdejmujemy
Smak mojego domuSałatka z jajem i białą kiełbasą to sałatka z wielkanocnych resztek. Zebrałam to co mi zostało z wielkanocnych potraw, dorzuciłam trochę sałaty a całość polałam resztką sosu chrzanowego na bazie jogurtu. Pyszna sałatka gotowa a przy okazji nic się nie zmarnowało. składniki: 2-3 garście porwanej sałaty 3 ugotowane na twardo jajka 2 małe sparzone białe kiełbaski sos chrzanowy(...)bazie jogurtu rzeżucha do posypania Z podanych składników wyszły mi 2 porcje sałatki ( 2 talerze ). Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Jajka pokroić na ćwiartki a białą kiełbasę w plasterki. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Całość polać sosem chrzanowym i posypać rzeżuchą
Monia miesza i gotujenapiszę- nie sądzę ;) Składniki na 4 porcje: 2 solidne garście jarmużu lub dowolnej sałaty 8 rzodkiewek ok. 10 cm świeżego ogórka 4 jajka 200-250 g białej, sparzonej kiełbasy nieduża czerwona cebula łyżka chrzanu łyżka majonezu 3 łyżki mleka 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oleju cukier sól pieprz Cebule kroimy w cienkie plastry. Zalewamy octem i olejem. Dodajemy(...)majonezem, dodajemy mleko, by lekko rozrzedzić sos. Doprawiamy odrobiną soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy obieramy. Kroimy dowolnie, na połówki, w ćwiartki lub ósemki. Kiełbasę kroimy w plastry. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki lub ósemki. Ogórka w niezbyt cienkie plastry, a te na połówki. Na talerzu układamy jarmuż/sałatę, a na niej resztę składników., nie zapominając
PichceniomaniaBiały barszcz na żeberkach i mięsie obowiązkowo, bynajmniej u nas w domu. Na delikatnym wywarze z dodatkiem zakwasu i przypraw. Biały barszcz podaję z białą kiełbasą – najczęściej przesmażam pokrojoną w talarki na rumiano – oraz z jajkiem ugotowanym na twardo oraz koperkiem lub rzeżuchą. Jest wspaniały, delikatniejszy niż żurek, polecam! Dziś u nas goście, więc biały barszcz, syty, pyszny(...)kiełbasą na mięsie podany z jajkiem i świeżym koprem się kłania. Smacznego Składniki: 400 g żeberek 4 pałki z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula z łupinką dobrze wyszorowana połowa selera ćwiartka kapusty 3 liście laurowe 4 ziela angielskie sól, pieprz, lubczyk suszony woda, ok. 2-2,5 l, ma przykryć mięso i warzywa lekko ponad stan zakwas, butelka
Zasmakuj KuchniSkładniki: * kiełbasa żywiecka 300 g * cukinia * papryka czerwona * papryka zielona * pieczarki ok. 5 sztuk większych * duża cebula * puszka krojonych pomidorów * olej do smażenia * sól * pieprz * majeranek * słodka papryka * garść świeżej natki pietruszki Przygotowanie: W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną kiełbasę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze przez chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: pieczarki
Kulinarne przygodySkładniki: * makaron 500 g * kiełbasa żywiecka 300 g * pieczarki 300 g * ser 300 g * 2 jajka ( można również ten składnik pominąć ) * cebula * pół papryki * pomidor sparzony i obrany ze skórki * łyżeczka przecieru pomidorowego * sól * pieprz * łyżeczka majeranku * łyżeczka słodkiej papryki * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w kosteczkę cebulę
Kulinarne przygodyłyżki siekanej natki pietruszki WYKONANIE: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (najlepiej al dente). Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim pokrojoną w większą kostkę (lub prostokąty) cebulę. Kiełbasę przekrój na pół, a następnie pokrój w półplasterki i dodaj do cebuli oraz posyp majerankiem i pieprzem. Smaż całość, aż kiełbasa i cebula ładnie się zrumienią. . Odcedzony makaron przełóż
Słodko-Słony Świat IlonyZupa "śmieciuchówka"..wszystkiego po trochę..co było w lodówce, zamrażarce...kombinacja dowolna.. biała kiełbasa sól, pieprz listek, ziele domowa vegeta 1-2 marchewki por kilka ziemniaków 2-3 łodygi selera naciowego 1 szkl.zielonego, mrożonego groszku 10 dkg fasolki szparagowej mrożonej 1-2 pomidory kilka pieczarek kilka listków sałaty Do garnka wlać wodę,włożyć kiełbasę
Moje domowe kucharzenierodzaju kiełbaski ( sausage ), są to kiełbaski z surowego mięsa (wieprzowego, wołowego, dziczyzny czy drobiu), często z różnymi dodatkami (jabłkami, cebulą, ziołami). W Polsce takie kiełbaski można zastąpić białą kiełbasą. Bangers & mash to typowe danie, które można zamówić niemal w każdym pubie , który serwuje jedzenie. Polecam! Kiełbaski w sosie cebulowym na pure z ziemniaków Składniki: 6-8 dobrej(...)jakości surowych kiełbasek z dowolnego rodzaju mięsa i z dowolnymi dodatkami (u mnie były to kiełbaski wieprzowe z karmelizowaną cebulką)* W Polsce można je zastąpić białą kiełbasą 2 średnie cebule 500ml bulionu wołowego 1 łyżka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki cukru 1 łyżka octu balsamicznego 2-3 łyżki mąki kukurydzianej większa szczypta suszonego tymianku 4-5 większych ziemniaków 2 łyżki
Codzienne Gotowanieprzy wiatraku. Lub w chłodnym pomieszczeniu na około 10-12 godz. Następnie osuszamy w wędzarni przy szybkim ruchu powietrza bez dymu temp 35-40 stopni, do momentu, aż powierzchnia kiełbas będzie całkowicie sucha i ciepła.Odbywa się to w czasie około 60 min. Teraz wędzimy 3-3,5 godz. w temp.50-60 stopni. Po wędzeniu parzymy woda 70-75 stopni. Parzymy(...)momenty uzyskania temp. w środku kiełbasy 68 stopni. Odwieszamy w chłodne miejsce od ostygnięcia i chowamy do lodówki, na drugi dzień można kosztować . SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.przy wiatraku. Lub w chłodnym pomieszczeniu na około 10 godz. Następnie osuszamy w wędzarni przy szybkim ruchu powietrza bez dymu temp 35-40 stopni, do momentu, aż powierzchnia kiełbas będzie całkowicie sucha i ciepła.Odbywa się to w czasie około 45-60 min. Teraz wędzimy 3-3,5 godz. w temp.50-60 stopni. Po wędzeniu parzymy woda 70 stopni. Parzymy(...)momenty uzyskania temp. w środku kiełbasy 65 stopni. Odwieszamy w chłodne miejsce od ostygnięcia i chowamy do lodówki, na drugi dzień można kosztować . SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis w oryginale zawiera dziczyznę oraz grzyby, jednak w uboższej wersji uległ modyfikacji. Jeśli ktoś lubi pikantniejsze potrawy można dodać nieco chili - wówczas danie będzie bardziej rozgrzewające. Składniki: 3 kiełbasy śląskie 500 g pieczarek 200 g (duży słoik) koncentratu pomidorowego 1/2 puszki kukurydzy 5-6 ogórków konserwowych 2-3 kawałki papryki konserwowej (lub świeżej) sól, pieprz, słodka papryka, cukier(...)Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku aż ładnie się zrumieni. Następnie dodać pieczarki. Oprószyć je lekko solą, pieprzem i słodką papryką. Smażyć pod przykryciem aż pieczarki zmiękną. Następnie wlać 500 ml wody i dodać koncentrat pomidorowy. Całość gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski
My simple kitchenSkładniki: makaron na łazanki 10 dag boczku wędzonego 20 dag kiełbasy kapusta kwaszona cebula sól pieprz olej liść laurowy ziele angielskie szczypta słodkiej papryki majeranek suszony Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Kapustę umieszczamy w garnku z wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie. Gotujemy przez 15-20 minut. Na dużej patelni smażymy pokrojoną(...)kostkę cebulę. Dodajmemy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną kiełbasę. Smażymy. Dodajemy do mięsa pokrojoną, odcedzoną kapustę (bez liścia i ziela). Chwilę smażymy, dodajemy makaron. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, papryką, majerankiem. Jeszcze chwilę dusimy. Podajemy. Artykuł Łazanki z kwaszonej kapusty pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plIdealnie sprawdzi się przy każdej okazji, a nawet może zastąpić obiad, gdyż jest naprawdę pożywna. U mnie nie raz była hitem przy spontanicznej wizycie gości. Często przygotowywałam ją z kiełbasą, ale ostatnio użyłam frankfurterek. Całość wyszła tak smaczna, że nie mam pojęcia kiedy zniknęła. Polecam! 500g ziemniaków 100g frankfurterek (6-7 sztuk lub dowolnej kiełbasy - polecam Duda ) 1 pęczek
Di gotuje