Jest to pyszne, szybkie i rozgrzewające danie w sam raz na jesienne chłody. Kojarzy mi się z tą porą roku ze względu na kolory warzyw. Sposobów na leczo jest mnóstwo, jedni dodają cukinię, inni wolą wersję na ostro. W moim natomiast nigdy nie może zabraknąć właśnie cukinii i dużej ilości papryki. Idealnie pasuje do makaronu, ziemniaków czy chleba.Ps. pewnie zauważyliście, że na blogu pojawił się nowy widget "Nowości". Dziękuję mojemu A. za stworzenie go:) Składniki na 3-4 porcje: Kilka piecza... czytaj dalej...
ja też często robię leczo, uwielbiamy takie dania:) świetnie rozgrzewa i super smakuje:)
My tez uwielbiamy leczo,a najbardziej ze świeżą kajzerką:)
to trzeba to nadrobić:) tym bardziej, że przyrządza się je szybko:)
Uwielbiam leczo z cukinii,a mam jej nadmiar więc chyba wiem co zrobię na jutrzejszy obiad:)apetycznie wygląda.
O jaaaa, molestowana byłam leczo jednego lata praktycznie przez 2 miesiące! Na działce był straszny urodzaj kabaczków i pomidorów, więc mama serwowała nam leczo na śniadanie, obiad i kolacje :) Później przez kilkanaście lat nie mogłam patrzeć na leczo...aż wróciłam do niego w tym roku. Pyszne i zdrowe danie. Lubię tak, jak Ty- z kiełbasą. Niektórzy dodają parówki ;/
tak wiem, że niektórzy robią z parówkami, np. moja mama, ale ja wolę kiełbachę!:D biedna, to masz traumatyczne przeżycia z leczo, wcale się nie dziwię, że nie robiłaś go tyle czasu. Ja za to jako dziecko nie znosiłam kotletów jajecznych i rybnych i teraz po x latach chce się przemóc i zrobić:P
ja też wolę z kiełbasą;) chociaż z parówkami też czasem robimy, ale to już nie to samo;)
oj i do tego jak dla mnie świeża bułeczka, wprost idealne na jesienną słotę :)
Ja tez robię z kiełbasa i ogórkiem kiszonym, jest wyrażniejsze w smaku
Od jakiegoś czasu chodzi za mną leczo..muszę zrobić bo na widok Twojego ślina mi cieknie
Leczo marzenie :) Chyba się znowu sezon zaczyna, co? ;) Kilka moich wersji leczo możesz sprawdzić na http://leczo.net.pl :)