Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką

Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką

Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką

U mnie w domu największym smakoszem wszelakich dań kapuścianych, jest moja Mama. W zimie mamy swoją kapustę kiszoną, a latem i jesienią wykorzystujemy jej wszelakie odmiany do przygotowania smacznych posiłków. Dzisiaj zapraszam na duszoną kapustę włoską z  białą kiełbasą , koperkiem i papryką. Składniki: 1 główka włoskiej kapusty (ok 1 kg) 0,5 kg  białej kiełbasy 2 czerwone papryki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła olej kujawski Spsób przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, biała kiełbasa, papryka, koperek, kiełbasa, kapusta kiszona, warzywa, pieczywo, czerwona kapusta, warzywa na patelnie, dania na gorąco

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.