jakości, wędzoną kiełbaską i pysznym winem bigos smakował obłędnie. Mój mąż stwierdził, że gdyby był podawany w restauracji trzeba by było za niego sporo zapłacić ;) Polecam! 1 kg kiszonej kapusty bez konserwantów duża cebula czosnkowa łyżka masła 150 g wędzolnej kiełbasy myśliwskiej 12 sztuk suszonych śliwek (użyłam śliwek suska sechlońska; obłędny zapach, polecam!) poł butelki dobrego czerwonego wytrawnego wina(...)ziarenka ziela angielskiego łyżeczka mielonego kminku łyżeczka majeranku łyżeczka lubczyku łyżeczka pieprzu mielonego Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle w dużym garnku z grubym dnem. Dodajemy odsączoną kapustę (nie płuczemy jej!) i zalewamy wodą. Na małym ogniu gotujemy godzinę często mieszając. Następnie dodajemy posiekane śliwki, pokrojoną w plasterki kiełbasę i wino. Gotujemy kolejną godzinę w razie potrzeby podlewając
Mienta blogMożna użyć ulubionych warzywa i dodatków. Dowolność jest nieograniczona. (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup(...)150g śmietany 150g majonezu czosnek granulowany sól, pieprz Przyprawę do kebaba wymieszać z olejem. Pokrojone mięso dokładnie wymieszać w marynacie i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. W międzyczasie kapustę pekińską drobno pokroić i doprawić solą z pieprzem. Resztę warzyw pokroić w plasterki. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować sos. Śmietanę połączyć z majonezem i doprawić do smaku. Bułkę
Di gotujeTradycyjne polskie połączenie :) Mielone, ziemniaki i surówka z kapusty na ciepło. Przepis na: Mielone Surówka z kapusty czerwonej Ziemniaki, najlepiej z koperkiem
Tradycyjna KuchniaSmaczna i efektowna surówka do obiadu, bardzo lubię takie połączenie składników. Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1-2 pomarańcze pestki z owocu granatu cukier sól sok z cytryny oliwa Sposób przygotowania: Kapustę czerwoną drobno kroimy lub szatkujemy. Ostrym nożem ścinamy skórę z pomarańczy, filetujemy cząstki pomarańczy. Owoc granatu obieramy pozbawiając białych błonek. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy sokiem
Bajeczna Kuchnianie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp Zapraszam więc po moją wersję surówki Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka cukru natka pietruszki,ewent kminek 3-4 łyżki oliwy Kiszoną kapustę odcisnąć z nadmiaru soku
Niespełnione zdolności kulinarnegołąbki uwielbiam .Może dlatego że poza mięsem mają w sobie też warzywa i dużo sosu . Składniki: ilość zależy od wielkości . 500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 200 g kapusty białej kilka łyżek ryżu ugotowanego na sypko cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 marchewki ,ugotowane i pokrojone drobno pół papryki ,surowa,pokrojona na drobno sól ,pieprz,najlepiej świeżo(...)pomidorów z puszki 4 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego 200 ml wody sól ,pieprz mała cebulka papryka pokrojona na drobno 2 marchewki ugotowane i pokrojone Cebulkę kroimy i podsmażamy .Kapustę kroimy na drobno. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie,doprawić do smaku i formować gołąbki .Obtoczyć w mące i smażyć na oliwie z każdej strony na złoty kolor.Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Składniki
Ladylaura.Składniki: mała kapusta pekińska, 4 duże łyżki ziaren słonecznika, 1 czerwona cebula, 5 ogórków konserwowych, 120g kabanosów ( najlepiej pieprznych lub pikantnych), 200g sera feta, puszka groszku (280g po odsączeniu), sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Słonecznik uprażyć na suchej patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Kapustę pekińską i kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i ser feta pokroić w kostkę
W kuchni u MonikiIdealny dodatek do obiadu, do grilla, szybki i łatwa w wykonaniu jeśli nie mamy sera feta pod ręką :) Składniki (dla 2 osób) 10 liści kapusty pekińskiej 10 plasterków ogórka 20 szt pomidorków koktajlowych 20 szt czarnych oliwek 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 mała czerwona cebula sól, pieprz Składniki na miodowy winegret 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny(...)łyżeczki octu balsamicznego 1-1,5 łyżeczki płynnego miodu Zioła sparzamy na sitku wrzątkiem Kapustę pekińską drobno siekamy, ja wcześniej wycinam większą część białego środka. Pomidorki przekrawam na pół, oliwki kroję w kółka, cebulę w cieniutkie półksiężyce, plasterki ogórka przekrawam na 4 części. Doprawiam solą i pieprzem, dodaję zioła i dokładnie mieszamy. W szklance łączymy wszystkie składniki
Piekielna Kuchnia Patidzieci zwykle wyjadają kurczaka. Kto nie próbował to musi koniecznie to nadrobić. pierś z kurczaka przyprawa kebab gyros papryka ogórek konserwowy cebula czerwona kukurydza majonez ketchup kapusta pekińska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka pokroić w kostkę posypać przyprawa dość grubo. Można też posolić dla lepszego smaku. Odstawić do lodówki na godzinę, a potem przysmażyc. Następnie odsączyć go z tłuszczu(...)pokroić i drobna kostkę. Majonez, jogurt i ketchup wymieszać razem na sos, a k apustę posiekać na drobno. Układać w salaterce warstwami : kurczak, cebula, sos, papryka , kukurydza, ogórki, kapusta, sos. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewykrawamy kwadraty o wymiarach 14 cm x 14 cm. W miseczce mieszamy 2 łyżki mąki z wodą. składniki na farsz: ok. 400 g piersi z kurczaka 200 g białej kapusty, drobno poszatkowanej 120 g marchewki, startej na tarce o grubych oczkach 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1/2 cebuli, pokrojonej w kosteczkę mały kawałeczek zielonego pora wykonanie: Mięso(...)kurczaka milimy lub drobno siekamy i przekładamy na dużą rozgrzaną z tłuszczem patelnie, dodajemy czosnek oraz imbir i smażymy na średnim ogniu. Następnie dodajemy marchewkę, kapustę, cebulę oraz pokrojonego w cienkie paski pora. Całość mieszamy i dusimy przez ok. 5 min. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Na środek każdego kwadratu z ciasta umieszczamy ok. 2 łyżki farszu
Domowy Smak Jedzeniaświątecznym i noworocznym lenistwie czas wrócić do codzienności. W przerwie do końca roku nie gotowałam nic wielkiego – przygotowałam paszteciki z kapustą (wykorzystując wigilijną kapustę z grzybami), zjadaliśmy upieczone mięsa i ryby. Spotykaliśmy
Szybko Tanio SmacznieSałatka przygotowana z produktów dostępnych cały rok. Idealna smakuje podana do mięs i smażonej ryby. Składniki: 25 dag kiszonej kapusty 2 kiszone ogórki 2 jabłka 5 ziemniaków 2 jajka ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy sól do smaku cukier do smaku Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach. Następnie obrać i pokroić w kostkę razem z ugotowanymi jajkami (żółtka odłożyć). Dodać posiekaną(...)kapustę, obrane pokrojone jabłka i ogórki. Żółtka utrzeć z musztardą , wymieszać ze śmietaną, dodać do sałatki, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać
Tradycyjna KuchniaBarszczyk do picia, do pierożków, uszek, do poprawy nastroju, itp. Składniki: -1,5 kg czerwonych buraków -3 l wody -100-150 ml soku z kwaszonej kapusty -cebula -ząbek czosnku -garść suszonych grzybów -susz owocowy ( jabłko, gruszka, śliwka ) -sól, pieprz Buraki obieramy i kroimy w słupki. Suszone grzyby moczymy i odsączamy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy susz owocowy, grzyby(...)buraki, cebulę i czosnek. Gotujemy do miękkości buraków. Odcedzamy, dodajemy sok z kapusty, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem i zagotowujemy. Smacznego
Maminek kulinarnyjest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a to świadczy tylko o tym ,że warto ją zrobić do obiadu :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska bądź 1/2 dużej 1 puszka kukurydzy około 4 liście z części zielonej poru (można zamiennie dać szczypiorek) 1 mała cebula - opcjonalnie 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 łyżki stołowe majonezu sól(...)pieprz do smaku (polecam z przewagą pieprzu) Wykonanie: Kapustę pekińską drobno kroimy, następnie: cebule (jeżeli ktoś chce dodać, ja wole bez bo sam por ma w sobie już wyrazisty smak), por, dodajemy majonez z jogurtem,całą puszkę odsączonej wcześniej kukurydzy, pieprz sól i wszystko razem mieszamy Na koniec pozostało nam delektować się pysznością - gdy raz zasmakujemy już nigdy nie przestaniemy
W Moim Magicznym DomuSkładniki: Frosta Fish nuggets 1 opakowanie, surówka z kiszonej kapusty te pyszne porcje Frosta Fish nuggets przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki skorzystałam(...)swojemu" Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ porcje Frosta Fish nuggets włożyć do kosza i ustawić 12 minut ilość surówki wg uznania: kiszoną kapustę wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulę, do smaku doprawić pieprzem, cukrem, olejem rzepakowym, czosnkiem niedźwiedzim porcje Frosta Fish nuggets są kruche, soczyste............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię