kapustą - 19268 przepisów (strona:467/1285)

Kapusta z kurczakiem i warzywami 147

Kapusta z kurczakiem i warzywami Składniki 500 g piersi z kurczaka 500 g cebuli 500 g marchewki 500 g kiełbasy 500 g kapusty 3 kostki rosołowe 3 łyżki ketchupu 2 litry wody olej sól pieprz majeranek Przygotowanie Cebulę, kiełbasę i pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pierś przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy oliwę i wrzucamy do garnka, podsmażamy, a następnie(...)koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy majeranku. Wskazówki Pamiętajmy aby co 10 minut dodawać kolejne składniki aby miały one czas się podsmażyć. Facebook Instagram Artykuł Kapusta z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu

4stronykuchni.pl
Tradycyjna polska surówka z kiszonej kapusty! 120

będą tradycyjne polskie ziemniaki czy z ryżem (podobną serwują do chińskich potraw typ[u kurczak w cieście) Składniki 1 marchewka 1 jabłko 1/2 cebuli 0,5 kg kapusty kiszonej 1 łyżeczka cukru oliwa Opcjonalnie pieprz Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Kroimy kapustę na drobne kawałki i wrzucamy do miski. Następnie należy pokroić pół cebuli w drobną kostkę, oraz zetrzeć na tarce marchewkę(...)oraz jabłko. Dodajemy przygotowaną marchewkę, jabłko i cebulę do kapusty. Całość posypujemy łyżeczką cukru i ew można doprawić pieprzem. Wymieszaną surówkę polewamy oliwą i ponownie mieszamy. Smacznego! Czas przygotowania: 10 min Czas gotowania: — min Łącznie: 10 min Danie dla 2-4 osób. Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Surówka z kapusty coolwrap z granatem 124

Pyszna kapusta, płaska jak talerz, zakupiona po raz kolejny okazała się strzałem w 10. Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę. Tą, którą dziś przedstawiam robi się błyskawicznie. Kapusta coolwrap w surówce z granatem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kapusta pekińska kiszona z przyprawami 101

kiszonki są zbawienne na nasz organizm, mają kwas mlekowy który idealnie wzmacnia nasz układ pokarmowy. Kisimy zatem co nam się podoba a potem zajadamy ze smakiem. Dziś na tapecie kapusta pekińska. Można kapustę ukisić po koreańsku i zajadać kimchi ale dziś kiszona po polsku. Pekińska kapusta z przyprawami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kapsalon – Holenderski fast food 34075

osób około 8-9 dużych ziemniaków 3 duże pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki przyprawy kebab/gyros około 150-180 g żółtego sera (u mnie red cheddar) 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 czerwona cebula 1 zielony ogórek 2-3 pomidory 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu (u mnie kielecki) czosnek – ilość w zależności od osobistych preferencji i ostrości(...)mięso smażymy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie słupki. Smażymy we frytkownicy na rozgrzanym oleju (lub zapiekamy w piekarniku – wg uznania). Kapustę drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka. Ogórka kroimy na plasterki. Pomidory kroimy na ćwiartki lub ósemki. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą w misce. Jogurt naturalny łączymy z majonezem. Dodajemy przeciśnięty

Smaki Na Talerzu
Pieczone pierożki 143

Pieczone pierożki Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki z kapustą i grzybami. Coś pysznego! Farsz można wedle gustu dowolnie zmieniać. Polecam!     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz –np. kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 jajko – do posmarowania pierożków       *** Przygotowujemy(...)farsz – u mnie kapusta z grzybami *** *** Przygotowujemy ciasto: Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, cukier oraz dwie łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia *** *** Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia *** *** Rozczyn i wszystkie składniki na ciasto (oprócz stopionego masła) wyrabiamy przez kilka minut. Dodajemy tłuszcz i ponownie wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Blog z Apetytem
Sałatka z olejem rydzowym 84

NNKT). Jako, że dziś doszła do mnie paczka, w której się znajdował między innymi ten olej, od razu postanowiłem go przetestować i przygotować błyskawiczną sałatkę, w której znalazła się kapusta pekińska, czerwona cebula, ogórek gruntowy oraz pomidorki koktajlowe. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa, wymieszać ze sobą, dodać oleju rydzowego i doprawić solą oraz pieprzem. Muszę przyznać, że olej rydzowy ma bardzo(...)jako przekąska dla wegetarian, a nawet wegan. Niedługo na blogu pojawią się także inne przepisy z olejem rydzowym, ponieważ na pewno sprawdzę jego inne zastosowania w kuchni. Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej cebuli 1 mały ogórek gruntowy 5 pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki oleju rydzowego Sól, pieprz Przygotowanie Kapustę pekińską pokrój w paski, cebulę w krążki, ogórek w plastry

Programista w kuchni
Najtańsza wigilia 130

dorsz. No i dużo tańsze :) Składniki: - seler i pozostałe warzywa wyjęte z zupy - koncentrat pomidorowy Wykonanie: Starte warzywa mieszamy z koncentratem i przykrywamy nimi plasterki selera. Pierogi z kapustą i grzybami Danie z cyklu - podaruj sobie odrobinę luksusu. Pierogi potrafią być drogie, ale tylko dlatego, że są pracochłonne. Stąd, w wielu krajach, uchodzą za danie luksusowe. Kiedy byłem(...)kosztowały funta za sztukę. Natomiast sama produkcja jest tania. Składniki: - mąka - kapusta kiszona - grzyby Wykonanie: W zasadzie zasada robienia ciasta na pierogi, niezależnie od tego, z jakiej mąki jest taka sama. Zalewamy trochę mąki bardzo gorącą wodą, żeby nam się zrobił czynnik klejący. Potem to mieszamy z pozostałą mąką i formujemy ciasto. Przy mąkach bezglutenowych, do naszego kleiku możemy dodać

Kryzysowa Książka Kucharska
Najlepsza kapusta z grochem 165

Kapusta z grochem nigdy nie była jednym z dań wigilijnych w moim rodzinnym domu. Za to bardzo dobrą przygotowuje moja Teściowa, i to właśnie jej przepis Wam prezentuję. Z podanych składników wychodzi dość sporo kapusty, więc nadwyżkę możecie zawekować. Warto Continue reading... Artykuł Najlepsza kapusta z grochem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kwasówka z Drohobyczki – kuchnia podkarpacka 239

Kwasówka z Drohobyczki - kuchnia podkarpacka W Drohobyczce pod Przemyślem pierwszym obowiązkowym daniem wigilijnym jest kwasówka. Zupę tę przygotowuje się na wywarze z długo gotowanej kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Dla aromatu dodaje się do niej liść laurowy, ziele angielskie i kminek. Każda z wigilijnych podkarpackich zup zawiera składnik zagęszczający, a jednocześnie odkwaszający. W Drohobyczce jest nim gruba kasza jęczmienna, która(...)Koła Gospodyń Wiejskich   z Drohobyczki (gmina dubiecko, powiat przemyski) i został udostępniony w publikacji „Tradycyjne jadło pogranicza nadsańskiego”. Kwasówka z Drohobyczki - kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów 3/4 szklanki grubej kaszy jęczmiennej liść laurowy ziele angielskie 1 łyżeczka kminku pieprz, sól Kapustę płuczemy w zimnej wodzie i lekko odciskamy. Zalewamy ja 3 litrami wody

Trzeci talerz
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 160

Przepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym .  SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2 łyżki cukru - 1/2 szkl. mleka - 2 jaja - 40 g. drożdży - szczypta soli Farsz: 0,5 kg kiszonej kapusty 10 dag grzybów suszonych 1 cebula liści laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego, sól pieprz do smaku(...)dodać cukier dokładnie wymieszać i odstawić aby wyrósł. Ciasto: Mąkę, jaja, olej wymieszać. Dodać rozczyn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 40-60 minut. Farsz: Kapustę, grzyby, liści laurowy i ziele angielskie  gotować aż będą miękkie, odstawić do przestygnięcia.  Następnie zmielić razem z cebulą i doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.    Ciasto podzielić

RAROSSA
Pyszne paszteciki drożdżowe 132

Paszteciki drożdżowe Pyszne domowe paszteciki drożdżowe z dużą ilością farszu, które idealnie pasują jako przekąska do gorącego,czerwonego barszczyku. Moje paszteciki nadziałam kapustą i grzybami, ale równie dobrze możecie użyć innego dowolnego farszu np. mięsnego. Paszteciki drożdżowe można zrobić wcześniej i zamrozić (już upieczone), a następnie wyjmować porcjami w razie potrzeby. Aby je rozmrozić możemy ponownie włożyć je na chwilę(...)najmniejszym ogniu przez kilka minut.     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania ciasta sezam do posypania pasztecików     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy w maszynce do mięsa

Blog z Apetytem
Surówka z kapusty, endywii, buraka, marchwi i granatu (Insalata di indivia, carote, melograno, cavolo e barbabietola) 114

jesienno-zimowych obiadów polecam Wam  kolorow ą  surówkę z endywii, buraka, marchwi, ziaren granatu i kapusty włoskiej z przepysznym sosem miodowo-musztardowym. Nasz faworyt, który gości na naszym stole od wielu lat. Smacznego ;) SKŁADNIKI Surówka 1 granat 1 burak 2 marchewki 200 g endywii 200 g kapusty białej Sos musztardowo-miodowy 2 łyżeczki miodu(...)cavolo bianco Salsa di miele e senape 2 cucchiaini di miele 1 cucchiaino di senape 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva sa le, pepe   PRZYGOTOWANIE Surówka Kapustę bardzo cienko siekamy. Sałatę endywię rwiemy na małe kawałki. Marchew i buraka obieramy, następnie kroimy w tzw. zapałki. Granat przekrawamy na pół i delikatnie wyłuskujemy ziarenka

La grande e la piccola cuoca
Kapuśniak z ziemniaczkami 109

wyśmienicie smakuje. Kapuśniak z ziemniaczkami Składniki: 1 kawałek wędzonego żeberka korzeń pietruszki kawałek selera 3-4 liski laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku około 500 g kapusty kiszonej z marchewką (u mnie słoik 900 ml) 1 marchewka 300 g boczku wędzonego 1 łyżka smalcu 2-3 łyżki mąki pieprz sól Dodatkowo: 4-5 średnich ziemniaków 2-3 łyżki(...)pietruszkę, seler, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Lekko solimy i gotujemy na średnim ogniu około 40 minut. Z gotowego wywaru usuwamy wszystkie warzywa i przyprawy. W międzyczasie kroimy kapustę kiszoną (można ją zostawić w całości, ale ja nie lubię kiedy się „ciągnie” w zupie ) i ścieramy na tarce na dużych oczkach obraną marchewkę. Warzywa wraz z sokiem z kiszonej

PatiGotuje
Surówka z kiszonej kapusty 111

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka to klasyk kuchni polskiej. W moim domu rodzinnym była obowiązkowym dodatkiem do ryby, serwowanej w piątek na obiad. Lubię do niej dodawać kminek, który wspomaga nasze trawienie, ale jeśli nie przepadacie zanim, możecie go pominąć. Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka to bomba witaminowa, pełna witaminy C. Zadba o naszą odporność, szczególnie(...)potrzebną w sezonie jesienno-zimowym. Po inne przepisy na surówki zapraszam tutaj. The post Surówka z kiszonej kapusty appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja