kapustą - 19268 przepisów (strona:458/1285)

Czerwona kapusta i jabłko 205

czerwonej kapusty oczyszcza organizm z wszelkiego rodzaju toksyn. Czerwona kapusta jest praktycznie niewyczuwalna za sprawą słodkich jabłek. … Czytaj dalej Czerwona kapusta i jabłko

Pij soki wyciskane
Naleśniki z gyrosem zapiekane w piekarniku 116

szklanki mleka (szklanka – 220 ml) szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka łyżka oleju szczypta soli Farsz: 2 piersi z kurczaka (około 400 g) pół główki kapusty pekińskiej pomidor niewielka papryka czerwona puszka kukurydzy sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros, papryka ostra Ponadto: płaska łyżka majonezu 3 łyżki ketchupu 150 g sera żółtego Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu(...)Przygotowujemy farsz. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kapustę pekińską szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Pomidora kroimy w kostkę, paprykę w paski, cebulę w piórka. Kapustę odcedzamy z wody, która wytworzyła się po zasypaniu solą. Dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z kapustą pekińską 114

Surówka obiadowa, ale i na grilla z kapustą pekińską, porem, marchewką, cebulką, pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Lekko pikantna i chrupiąca. Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1-2 ogórki kiszone, kawałek pora, 1 duża cebula czerwona, 3 pomidory średniej wielkości, 2 duże marchewki 2 łyżki oleju pikantnego z papryką i bazylią Przygotowanie: Z kapusty odcinamy końcową twardą część. Pozostałą drobno

Lena Gotuje
Kapuśniak z młodej kapusty 110

Kapuśniak z młodej kapusty to moja ulubiona potrawa z nowalijek tuż obok botwinki. Przygotowuję go na wiele sposobów na bulionie, na kiełbasie, ale zawsze dużym dodatkiem świeżego pachnącego kopru. Ten dodatek mocno wzbogaca smakowo takie zwykłe danie jakim jest kapuśniak. Już w tym sezonie udało mi się kupić młodą kapustkę. Jaka była moja radość, gdy … Czytaj dalej Kapuśniak(...)młodej kapusty Artykuł Kapuśniak z młodej kapusty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Gołąbkowa patelnia 147

soft Do przygotowania potrzebujemy: Mięso wołowe- 400g Kapusta biała- 300g Czosnek- 4g Masło – 90g Brukselki- 140g Smalec- 50g Pomidory w puszce – 400ml Kalafior- 300g Sól- półtorej  łyżeczki Pieprz czarny- pół łyżeczki Papryka słodka- łyżeczka Pieprz cayene- 1 /4 łyżeczki Mielony tymianek- pół łyżeczki Oregano- łyżeczka Ocet balsamiczny- łyżeczka Pietruszka- do dekoracji Pomidorki koktajlowe (lub pomidory(...)smalcu podsmażamy mięso, dodajemy czosnek. Kapustę kroimy na kwadratowe kawałki, kalafior rozdrabniamy (blender lub tarka). Do mięsa dodajemy kapustę, przyprawy, resztę smalcu i masło- smażymy 10 minut. Następnie dodajemy pomidory w puszce ( polecam firmę MUTTI) oraz przekrojone na pół brukselki i kalafior. Gotujemy 10 min pod przykryciem a następnie kolejne 10 minut (wraz z pomidorkami) bez przykrycia aby nadmiar wody

serzmiesem
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych 143

dość cienkie placki, jak na makaron. Wykrawałam koła obręczą o średnicy 10cm. Wydawać by się mogło, że farszu jest dość dużo, ale na tę ilość ciasta w sam raz. Kapusty kiszonej nie gotuję do żadnego farszu, odciskam tylko nadmiar soku. Nie powinna być zbyt kwaśna. Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych Ciasto 1kg mąki(...)pierogów. Po uformowaniu, pierogi jeszcze rosły zanim włożyłam je do piekarnika. Piekłam w 180st. do ładnego zrumienienia. Przed włożeniem do piekarnika smarowałam jajkiem i posypałam sezamem. Farsz 1kg kiszonej kapusty, 100g suszonych grzybów, 3 cebule, 2 łyżki smalcu, pieprz ziołowy, pieprz czarny, 1duży pęczek natki pietruszki, sól do smaku. Grzyby moczymy w zimnej wodzie. Kiedy zmiękną, płuczemy i gotujemy przez

Leśny Zakątek
Bigos z suszonymi grzybami i śliwką przygotowany w wolnowarze 149

social mediach pojawi się jakaś pyszna inspiracja z wolnowaru. A dziś zapraszam Was na przepis na bigos. Przepis na bigos z suszonymi grzybami i śliwką Składniki: 1 kg kiszonej kapusty około 30 g suszonych grzybów 4-5 suszonych śliwek 400-500 g kiełbasy 1 średnia cebula lub 2 łyżki płatków suszonej cebuli niewielka ilość oleju do podsmażenia składników 1 małe(...)patelni smażymy przez chwilę pokrojoną cebulą i grzyby. Następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę, jeszcze chwilę smażymy. Rada: Jeśli używamy suszonych płatków cebuli dodajemy je do składników razem z kiszoną kapustą. Składniki przekładamy do wolnowaru, dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki, mieszamy. Dodajemy kiszoną kapustę, jeśli jest mocno kwaśna wcześniej należy ją przepłukać w zimnej

Słodkie okruszki
Surówka z czerwonej kapusty 118

klasyczną surówkę. Pyszna i szybka do przygotowania. Idealnie pasuje do większości obiadów. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 600 g czerwonej kapusty 1 średnia cebula 1 średnia marchewka 1 jabłko pół pęczka pietruszki pół pęczka koperku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1. Kapustę obieramy(...)mieszamy. 4. Ostatnia została marchewka którą ścieramy na tarce. Dodajemy szczyptę pieprzu i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i nasza surówka jest już gotowa. Smacznego !!! Artykuł Surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu

karolgotuje
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki 94

owoców. Do obiadu obowiązkowo muszą się znaleźć smaczne kolorowe warzywa a w formie pysznej surówki każdemu z pewnością zasmakują. Na stronie jest już przepis na surówkę z udziałem kapusty pekińskiej, tylko że w tamtej wersji jest więcej marchewki i nie ma pomidorków. Barwa surówki jest bardziej pomarańczowa, a dzisiejsza wersja ma więcej papryki i jest bardziej kolorowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Składniki: 1 kapusta pekińska 2 papryki 1 duża marchewka kilka pomidorków koktajlowych koperek, oliwa, sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę siekamy, paprykę i pomidorki kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy z koperkiem, oliwa i przyprawami. Taka surówka świetnie będzie smakowała z udkami w marynacie miodowo musztardowej  LINK

zdrowo i aktywnie
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki 101

owoców. Do obiadu obowiązkowo muszą się znaleźć smaczne kolorowe warzywa a w formie pysznej surówki każdemu z pewnością zasmakują. Na stronie jest już przepis na surówkę z udziałem kapusty pekińskiej, tylko że w tamtej wersji jest więcej marchewki i nie ma pomidorków. Barwa surówki jest bardziej pomarańczowa, a dzisiejsza wersja ma więcej papryki i jest bardziej kolorowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Składniki: 1 kapusta pekińska 2 papryki 1 duża marchewka kilka pomidorków koktajlowych koperek, oliwa, sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę siekamy, paprykę i pomidorki kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy z koperkiem, oliwa i przyprawami. Taka surówka świetnie będzie smakowała z udkami w marynacie miodowo musztardowej  LINK

Zdrowie i pysznie na talerzu
Surówka z białej kapusty z porem 124

Zbywał mi ostatnio kawałek pora więc wykorzystałam go do surówki z kapusty. To był strzał w dziesiątkę! Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 1 marchewka 1 por 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki octu winnego sól pieprz 3 łyżki siekanego koperku Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych

Kuchnia domowa Ani
Tradycyjny GYROS 146

piersi z kurczaka 2 łyżki oleju 2/3 łyżki przyprawy gyros 5/6 szt ogórków konserwowych bądź kiszonych 2 duże cebule (mogą być czerwone) 1 puszka kukurydzy 1 mała kapusta pekińska ok. 0.5 szklanki keczupu pikantnego ok. 0.5 szklanki majonezu sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Jeżeli chcesz zobaczyć krótki film z wykonaniem tego przepisu kliknij  TUTAJ . 1. Kurczaka pokrój(...)przyprawą do gyrosa i wymieszaj z olejem, odstaw na minimum 30min a następnie usmaż na patelni i wystudź; 2. Kukurydzę odcedź, ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę a kapustę pekińską posiekaj; 3. W przeźroczystej misce układaj warstwami: kurczak keczup cebula kukurydza majonez ogórki keczup kapusta pekińska Zamiast majonezu możesz użyć sosu czosnkowego - 4 łyżki majonezu wymieszaj z 4 łyżkami

Prosty przepis na
Kurczak pieczony na ziemniakach z kapustą i pieczarkami 2256

Chwilka przygotowań po czym wszystko wkładamy do jednego naczynia i pyszny obiad robi się praktycznie sam :)  Smak ziemniaków upieczonych pod pysznym soczystym mięsem z białą kapustą i pieczarkami zrobi naprawdę wrażenie na domownikach. 4 podudzia z kurczaka 3 duże ziemniaki ok 300 gramów białej kapusty ok. 200 gramów pieczarek 1 średnia cebula Ulubione przyprawy do kurczaka u mnie mieszanka(...)godzinę. Można też dzień wcześniej namoczyć w solance będą bardzo kruchutkie i soczyste. Ziemniaki obrać i pokroić na grubsze plastry. Mniejsze pieczarki pokroić na ćwiartki większe na grube plastry. Kapustę i cebulę kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i przyprawiamy solą, pieprzem, wegetą czosnkiem w proszku i dokładnie mieszamy. Mieszankę warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jeżeli przygotowujemy

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania