kapustą - 19268 przepisów (strona:456/1285)

Tacos z awokado i skwarkami z tofu 59

oleju np. rzepakowego 1/4 łyżeczki soli Skwarki tofu: 200 g. tofu naturalnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka pasty miso (użyłam ciemnej) 1 łyżka oleju Sałatka: 1/2 małej czerwonej kapusty 2/3 niedużej sałaty lodowej 4 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki syropu z agawy Guacamole: 2 dojrzałe awokado 4 łyżki(...)Zmniejsz płomień, dodaj sos sojowy i pastę miso, dokładnie wymieszaj z tofu i smaż jeszcze minutę lub dwie, aż skwarki będą brązowe i chrupiące. Zdejmij je na ręcznik papierowy. Kapustę czerwoną i sałatę lodową drobno posiekaj i wymieszaj w misce. Dodaj kukurydzę i pozostałe składniki sałatki, wymieszaj. Awokado obierz i rozgnieć grzbietem widelca na niezbyt gładką pastę. Dodaj

Delicious Place
Roladki mielone z dodatkami ;) 1935

ciekawy pomysł na wyśmienity obiad dla całej rodzinki. Wypróbujcie koniecznie ten przepis!         Składniki: 1 kg mielonej wieprzowiny 2 jajka pół szklanki bułki tartej 1/4 młodej kapusty Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele angielskie ok 1,5 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia 1 szklanka mąki(...)zaciągnięcia sosu 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki     *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Kapustę drobno siekamy *** *** Pokrojoną kapustę dodajemy do mięsa i całość dokładnie mieszamy *** *** Z mięsa formujemy w dłoniach zgrabne roladki. Roladki mięsne obtaczamy w mące i ponownie formujemy w dłoniach, lekko dociskając

Blog z Apetytem
Surówka witaminka 610

zrobić? Zapraszam na przepis! Poniżej znajdziecie listę składników oraz dokładni opis jak przygotować tą suróweczkę. Zapraszam! SURÓWKA WITAMINKA – PRZEPIS Składniki 1 mała główka młodej kapusty 2 jabłka 2 marchewki pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka miodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Młodą kapustę(...)również ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy.  Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Do miski przekładamy kapustę, rzodkiewkę, marchewkę oraz szczypiorek. Dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Surówkę odstawiamy na 20 minut, by smaki się przegryzły.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka witaminka pochodzi z serwisu

Przepiski.pl
Kotlet schabowy w cieście naleśnikowym 66

smażymy. Szczegółowy przepis na to danie jest poniżej. Jak podać kotleta schabowego w cieście naleśnikowym? Kotleta schabowego w cieśnie naleśnikowym możemy podać z ziemniakami z wody i na przykład kapustą zasmażaną. Dzięki temu zrobimy taki typowy polski obiad z odrobiną urozmaicenia. Tradycyjne dania kuchni polskiej Klasycznym daniem kuchni polskiej jest kotlet schabowy, który podawany jest z młodymi ziemniaczkami oraz kapustą(...)minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Ser powinien nam się rozpuścić. Tak przygotowane kotlety schabowe w cieśnie naleśnikowym możemy podać wraz z ziemniaczkami i na przykład kapustą zasmażaną, albo buraczkami. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orientalny bigos z liści białej rzodkiewki 52

dalej i przyrządzić bigos, który potocznie rozumiany i tak jest zbieraniną wszystkiego co wpadnie w ręce. Biała rzodkiew kojarzy mi się z kuchnią dalekowschodnią, dlatego postanowiłem pomieszać ją z kapustą pekińską. Składniki: - liście białej rzodkiewki - kapusta pekińska - pieczarki - cebula - koncentrat pomidorowy - chilli Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy razem z pieczarkami. Dodajemy pocięte liście rzodkiewki oraz kapustę, podlewamy trochę

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałata z kapusty, szpinaku i kaparów 81

Ciekawa odmiana od standardowej kapusty z marchewką i majonezem. Kapary dodają dodatkowego orzeźwiającego smaku i przełamują majonez. Składniki: 100g świeżego szpinaku 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kaparów 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku, może być mrożony sól, pieprz Wykonanie: Szpinak opukać zimną wodą. Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem na około 1 minutę. Następnie odcedzić

Mohiella
Sałatka z ketchupem 54

naszym domu.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z ketchupem składa się z prostych i ogólnodostępnych składników, które zakupicie w każdym sklepie. A są nimi, kurczak, jajka, ogórki konserwowe, kapusta pekińska oraz kukurydza. Dodatek to jak sama nazwa mówi ketchup oraz jogurt naturalny z odrobiną majonezu i świeżego czosnku. Taka sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie i dodatkowo jest bardzo sycąca.  Poniżej(...)zwykłą kolację, a nawet obiad. Zapraszam na przepis! SAŁATKA Z KETCHUPEM – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 4-5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 4 jajka 1/2 kapusty pekińskiej 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku 4 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przyprawy gyros sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy

Przepiski.pl
Surówka pychotka 122

pychotka Soczysta, chrupiąca i rewelacyjnie doprawiona surówka obiadowa. Świetnie pasuje zarówno do mięsa, ryby, jak i jako dodatek do hot-dogów czy hamburgerów. Polecam!     Składniki: 1/3 białej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli Zalewa: 1/3 szklanki wody 2 łyżki octu 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru(...)łyżeczka soli     *** Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski *** *** Cebulę kroimy w piórka *** *** Ogórka myjemy, osuszamy i kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Paprykę kroimy w paseczki *** *** Wszystkie pokrojone warzywa dokładamy do miski z kapustą. Dodajemy posiekaną pietruszkę *** *** Całość posypujemy łyżeczką soli, mieszamy *** *** Przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w garnku, mieszamy i zagotowujemy *** *** Gorącą zalewę wlewamy do warzyw, mieszamy

Blog z Apetytem
Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą 65

Wygląda jak mięso, smakuje trochę podobnie, ale mięsem nie jest – szarpany chlebowiec fantastycznie naśladuje rwaną świnkę. Taka kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą to pełnowartościowe śniadanie na wypasie. Pokochasz! Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą Rodzaj: wegańskie Czas przygotowania: 10 minut +  … Artykuł Kanapka z szarpanym jackfruitem i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sałatka z kapustą pekińską, kukurydzą i słonecznikiem 36

jaką znam. Robię ją od dobrych 10 lat, jest niezawodna i przepyszna. Najwięcej smaku dają jej oczywiście prażone ziarna słonecznika. Im jest ich więcej, tym lepiej. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku pół malej chili (opcjonalnie) 3 łyżki ziaren słonecznika sok z połowy cytryny szczypta suszonego oregano sól pieprz 2 łyżki oliwy(...)extra virgin   Ziarna słonecznika prażymy na patelni do zrumienienia. Kapustę cienko szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej odsączoną kukurydzę, pokrojone w drobną kostkę cebulę i chili, rozdrobniony czosnek, słonecznik. Wlewamy sok z cytryny i oliwę, doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Mieszamy. Artykuł Sałatka z kapustą pekińską, kukurydzą i słonecznikiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Surówka tygodniówka 87

Bardzo smaczna i niezwykle prosta w przygotowaniu. Spokojnie można zrobić od razu większą ilość, bo przechowywana w lodówce zachowuje świeżość nawet do tygodnia !     Składniki: pół małej główki kapusty 2 marchwie 2 płaskie łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki octu 4 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz     *** Kapustę drobno szatkujemy *** *** Marchew obieramy(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Kapustę i marchew przekładamy do miski, posypujemy łyżeczką soli i mieszamy *** *** W miseczce umieszczamy oliwę, ocet, sok z cytryny, miód oraz około pół łyżeczki pieprzu *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Powstały sos dodajemy do miski z warzywami i dokładnie mieszamy *** *** Na koniec przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem