kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:191/414)

Kapuśniak z nutką wędzonej papryki 204

Kapuściane danie znajdziecie również na blogu Mirabelki , przygotowany z okazji wspólnego gotowania blogerek., którego tematem było dowolne danie z kapusty. Składniki: duży kawałek żeberka(minimum 300 g) 250 g kiszonej kapusty, posiekanej z grubsza 1 mały seler (lub pół dużego) 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula 3-4 średnie kremowe ziemniaki 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego

Czerwień i błękit
Pierogi z kapustą 165

zgodne z dietą rozdzielną... 😄     Doskonały przykład dania na święta i Wigilię wg diety rozdzielnej, o czym napiszę w najbliższych dniach. 😆 Składniki na farsz: 2 kg kapusty kiszonej 2 duże cebule sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kapustę ugotować, wystudzić i dobrze odcisnąć z wody. Cebulę pokroić w  drobną kostkę i podsmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami 116

śmietany (u mnie 36%), 500 ml mąki pszennej*, jajko, Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu ze szczyptą soli i cukru. Dodać pokruszone grzyby, przesmażyć. Następnie dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną. Przesmażyć. Wlać wodę (około 200 ml) i dusić aż kapusta będzie miękka. W razie potrzeby dolać wodę. Gdy kapusta będzie już gotowa, doprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie

królestwo garów
Przepyszne gołąbki w sosie pomidorowym 153

sicie na chwilkę by odsączył się z wody. Dodaje ryż do mięsa, mieszam i nakładam farsz na przygotowane liście kapusty. Zwijam i podsmażam gołąbki na patelni. Do brytfanki wkładam kiście kapusty, które mi zostały  i układam na nich gołąbki. Zalewam wodą tak aby przykryć gołąbki, dodaje listek laurowy i ziele  ewentualnie sól do smaku. Gotuje koło godziny, teraz

Różowa kuchnia
Uszka z kapustą i grzybami oraz najlepsze ciasto na uszka 147

podam Wam przepis na najlepszy Wigilijny barszcz! Składniki (na 40 uszek): Ciasto: 220 gram mąki pszennej 110 ml gorącej wody 30 gram masła 1/2 łyżeczki soli Farsz z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami: 1/2 porcji z tego przepisu na kapustę z grzybami i żurawiną Farsz przygotowujemy według podanego przepisu, dzień lub nawet dwa dni wcześniej, będzie najsmaczniejszy. Masło rozpuszczamy

Mango Papaja
Łazanki z białej kapusty (z miksem makaronowym) 199

Dziś przepis na danie, które gości na moim stole od lat. Co prawda przyznam szczerze, że jako mała dziewczynka zawsze wolałam wersję z kapustą kiszoną. Ale obecnie przekonałam się również do łazanek z białej kapusty. Garść przypraw, kilka modyfikacji i ... jest idealnie. Pyszne, sycące łazanki, które znikają z talerzy w oka mgnieniu. Dziś w wersji z miksem makaronowym. Jedni domownicy

Słodkie okruszki
MŁODA KAPUSTA 149

słabość do niej ujawnia się w tempie expresowym. W dzieciństwie jej nie lubiłam. Mama przygotowywała na słodko-kwaśno, dodając boczek. Nie smakowała mi. Wolałam jeść na surowo, a potem kapustę kiszoną, surówkę. W dorosłym życiu, próbowałam poszukać sposobu na tę kapustę, tak przez wszystkich /prawie/ lubianą. Po wielu próbach najlepiej całej rodzinie smakowała przygotowana w taki sposób dietetyczny – zabawne

Tradycyjna kuchnia inaczej
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK 912

Sezon na młodą kapustę oficjalnie rozpoczęty :)  Ugotowałam zupkę i lekki bigosik. Ten z kiszonej kapusty zawsze kojarzy mi się z zimą... świętami i mrozem za oknem, kiedy to organizm domaga się więcej kalorii i bardziej rozgrzewających dań.  Wiosną i latem gotuję lekkie, bezmięsne bigosy zazwyczaj tylko z chudą kiełbaską podwawelską lub śląską i obowiązkowo z dużą ilością koperku

Walijskie Pichcenie
Kapusta kiszona w słoikach 131

Spróbowałam swoich sił w kiszeniu kapusty. Udało się! Jak na warunki blokowe kapusta wyszła naprawdę super. Składniki: 10 kg białej kapusty poszatkowanej 1 kg marchewki startej na dużych lub średnich oczkach 15-17 g soli kamiennej kilka połamanych listków laurowych kminek, ziele angielskie - można pominąć Sposób przygotowania: 1. Zrobiłam z połowy porcji. Soli dałam "na oko". 2. Kapustę, marchew, sól

Kuchnia domowa Ani
Na rozgrzanie. Kapuśniak ze słodkiej kapusty, na wędzonych żeberkach 305

Kapuśniak zazwyczaj gotuję z kiszonej kapusty, ale nie zawsze. Słodka też się nadaje na tę zupę. Oczywiście smak jest inny, ale wcale nie gorszy. Miseczka takiej pożywnej i rozgrzewającej zupy przyda się po powrocie do domu w zimny, jesienny dzień. Zobacz przepis na Kapuśniak z trąbkami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Surówka z ogórków kiszonych i papryki 52

Surówka z ogórków kiszonych i papryki to prosty i bardzo smaczny dodatek do obiadu. Wystarczy kilka minut aby ją przygotować. Polecam! Składniki: 6 średnich ogórków kiszonych 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli 3 łyżki ojeju rzepakowego 1 płaska łyżka płynnego miodu szczypta chili sól pieprz Przygotowanie: Ogórki kiszone pokroić na cienkie plasterki i przełożyć do miseczki. Dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę(...)szczyptę chili, miód i olej rzepakowy. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mizeria → Surówka z marchewki i jabłka → Surówka z kiszonej kapusty → Surówka Colesław → Bób z suszonymi pomidorami Artykuł Surówka z ogórków kiszonych i papryki pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Leniwe gołąbki 79

pokroić w małą kostkę, włożyć na patelnię wraz z łyżką oleju. Smażyć na małym ogniu przez około 7-8 minut. Podsmażoną cebulę wystudzić. Kapustę oczyścić, drobno pokroić lub poszatkować pamiętając, aby usunąć głąb. Kolejno, poszatkowaną kapustę przełożyć do miski, nasolić, po czym odstawić na 20 minut . Następnie dodać pieprz, paprykę w proszku, kminek, podsmażoną cebulę, mięso mielone, jajka oraz grysik(...)którym smażymy gołąbki powinno być na tyle, aby sięgał do połowy wysokości każdego gołąbka. Lubisz dania z kapusty? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą. The post Leniwe gołąbki appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Kapuśniak z młodej kapusty 84

Kapuśniak z młodej kapusty to bardzo smaczna, wiosenna zupa. Przygotowuje się ją bez dodatku kiszonej kapusty, dlatego jest delikatna w smaku. Natomiast wędzony boczek nadaje zupie charakterystycznego smaku. Ja kapuśniak z młodej kapusty ugotowałam na surowych żeberkach wieprzowych, ale mogą to być również żeberka lub kości wędzone. Natomiast jeżeli pominiemy ten składnik to przygotowanie zupy będzie bardzo szybkie. Gotując kapuśniak

Danka Pichci
Paszteciki (nie tylko) wigilijne z kapustą i pieczarkami 226

wigilijne, czy świąteczne, nie oznacza, że nie możemy cieszyć się ich smakiem przykładowo w maju ;) PASZTECIKI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI Farsz: 70 dag pieczarek 60 dag do kilograma kiszonej kapusty (jeśli ktoś woli bardziej pieczarkowy smak dodaje mniej kapusty, jeśli lubicie kwaśny farsz kilogram kapusty będzie w sam raz) 2 cebule duże sól, pieprz jajko bułka tarta Ciasto

Co w głowie piszczy

Proponowane wyszukiwania