kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:197/414)

Kapuśniak z pekińskiej 155

jesienny obiad. Pojawiła się w sklepach fioletowa kapusta pekińska i właśnie z niej przygotowałam kapuśniak. Można oczywiście zrobić z białej, będzie również smaczna. Coraz popularniejsza jest również kiszona kapusta pekińska, czyli kimchi. Pekinkę warto jednak jeść nie tylko ze względu na jej walory smakowe, ale … Czytaj dalej Kapuśniak z pekińskiej

gotuj ze mną
Młoda kapusta zasmażana 274

zielono, kolorowo, smacznie na talerzach. Większą przyjemność sprawia nam spożywanie owoców i warzyw, zaczynają smakować, sobą, intensywnie, nie papierem. Nie przepadam za kapustą zasmażaną, tą w wersji zimowej z kapusty kiszonej. Ale na wiosnę, właśnie w maju, kiedy pojawiają się pierwsze polskie młode ziemniaki lubię zjeść prosty, maminy obiad: młodą kapustę z koperkiem (duuużą ilością koperku), młode ziemniaki i jajko

W kuchni Katie
Kapuśniak na poście dr Dąbrowskiej 166

ostatnio o poście dr Dąbrowskiej - tutaj - dzisiaj pokazuje kolejny przepis na danie z dostępnych w tej diecie warzyw. Szybki kapuśniak z pomidorkami. To czego potrzebujesz to: - 2 szklanki kapusty kiszonej wraz z sokiem - 1 jabłko - 1 gałązka pomidorków koktajlowych - świeża bazylia - sól, pieprz Jabłko ścieramy na tarce, mieszamy z kapustą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą około 1 szklanka i gotujemy

SMYKWKUCHNI
Pyszny kapuśniak z dodatkiem pieczarek 176

kapusty kwaszonej lub góralską kwaśnicą. My proponujemy zupę z kapusty z dodatkiem pieczarek i ziemniaków. Idealna nawet na największe chłody! Pyszny kapuśniak z dodatkiem pieczarek Składniki: ok. 200 g kiszonej kapusty 600 g pieczarek 5-5 średnich ziemniaków 1 duża cebula 2 łyżki oliwy 1 por (biała część) ½ niewielkiego selera 1 marchewka 3 ząbki czosnku 3 ziarna ziela angielskiego

Moja Mama Gotuje
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami 379

cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam Wam bo takie kapuśniaczki są równie pyszne a do tego chrupiące i świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu. płat ciasta francuskiego (275g) Farsz: 50dag kapusty kiszonej cebula łyżka oleju garść grzybów suszonych sól pieprz liść laurowy 2 ziarenka ziela ang. łyżeczka przyprawy do dań z kapusty jajko do posmarowania kminek lub mak do posypania Farsz

Smakołyki Asi
Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną 149

Macie w planach zrobić rybę na obiad? To ja podrzucam Wam przepis na surówkę idealną do rybki :) Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 cebulka 1 garść suszonej żurawiny pieprz 1-2 łyżki cukru olej Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno kroimy, obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 2. Cebulkę drobno siekamy

Kuchnia domowa Ani
Groch z kapustą- czyli wigilijna potrawa na zasmażce 152

Chyba nie ma bardziej tradycyjnej potrawy wigilijnej. Kapusta kojarzyła się z dostatkiem i trwałością sił życiowych, a w połączeniu z grochem miała chronić przed chorobami. Składniki: ½ kg kiszonej kapusty 15 dag łuskanego grochu 5 ziemniaków 1 cebula 2 łyżki mąki 1 łyżka masła Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz Cukier Wykonanie: Groch namoczyć, następnie posolić i ugotować. Kapustę opłukać, drobno

Tradycyjna Kuchnia
Żeberka duszone w kapuście 207

mnie zagoszczą właśnie przygotowane w ten sposób. Żeberka te są pyszne i świetnie pasują nawet na rodzinny obiad. Żeberka duszone w kapuście SKŁADNIKI: żeberka 60 dag kapusta kiszona 40 dag przyprawa do żeberek papryka słodka sól pieprz olej do smażenia liść laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy  PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka zalewamy wodą i obgotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 373

płaską albo kilka  CALZONE  (farsz super express: kukurydza, czerwona fasola i groszek z puszki z sosem pomidorowym i cebulką) albo w ogóle zamiast pizzy: DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ (i już jest przekąska do pracy/szkoły na następny dzień). Jeśli to jest planowana akcja, najlepszy efekt uzyskamy z kapustą wcześniej podgotowaną, doprawioną pieprzem i podsmażoną na oleju cebulką

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kapusta z grzybami na wigilijny stół / Cabbage with mushrooms on the Christmas Eve table 148

potrafię wyobrazić sobie świątecznego stołu. Jedna z nich jest kapusta z grzybami. Przygotowuję ją kilka dni przed wigilią aby osiągnęła dobrze odpoczęła i osiągnęła głęboki smak. SKŁADNIKI 2 kg kiszonej kapusty 1 duża cebula 5 dkg suszonych grzybów 30 dkg pieczarek 15 dkg masła 1 mały ziemniak PRZYGOTOWANIE Kapustę dokładnie płuczę i przekładam do garnka. Zalewam zimną wodą i gotują

Magiczna kuchnia Darii
Kapusta na ciepło z ciecierzycą i grzybami 245

Fooder.pl . E-book można pobrać na  tutaj . Kapusta na ciepło z ciecierzycą i grzybami Proporcje dla 6 osób Czas przygotowania :  z namaczaniem 7 godzin Składniki: 1000 g kiszonej kapusty 60 g suszonych grzybów 250 g cebuli 300 g ciecierzycy z zalewy 4 łyżki  Kujawskiego  z pomidorami,  czosnkiem i bazylią Sól Pieprz ½ łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z kapusty pekińskiej 74

Surówka z kapusty pekińskiej. Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej to prosta i smaczna propozycja na lekki posiłek lub szybki dodatek do obiadu. To danie, które można przygotować w kilka minut, a jego smak z pewnością zachwyci każdego! Kapusta pekińska to jedno z moich ulubionych warzyw. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak witaminy(...)błonnik, który wpływa korzystnie na pracę układu trawiennego. Dodatkowo, kapusta pekińska jest niskokaloryczna, co sprawia, że idealnie nadaje się na lekki posiłek. Surówka z kapusty pekińskiej. Surówka z kapusty pekińskiej przepis      Do przygotowania surówki z kapusty pekińskiej potrzebujemy tylko kilku składników, takich jak jedna średnia główka kapusty pekińskiej, ogórek, kukurydza, marchewka, cebula oraz sos majonezowo-jogurtowy. Wszystkie

Moja Książka Kucharska
Postna kapusta z grzybami 128

pokolenia przyrządzana była nieco odmiennie. Babcia kapustę dodatkowo szatkowała, a grzyby umieszczała w kapuście w całości. Mama robiła odwrotnie kapustę dodatkowo odciskając. Ja również przyrządzam ją po swojemu i w zależności od tego czy używam jej później jako farszu do pierogów dodatkowo ją mielę lub nie. Tradycyjny przepis na postną kapustę z grzybami, nazywaną czasem „wigilijnym bigosem”, jest prosty(...)postny mogą przy tym zastąpić masło margaryną lub innym tłuszczem roślinnym. Postna kapusta z grzybami 2020-12-25 13:21:25 Tradycyjny przepis na postną kapustę z grzybami, nazywaną „wigilijnym bigosem”. Doskonała jako samodzielne danie, przystawka lub farsz do pierogów. Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 100 g suszonych grzybów 1 duża cebula 1 mała marchewka

Kulinarna Pokusa
Paszteciki z ciasta francuskiego 120

wieczorami , lub przynajmniej po 17.00;). Hit wszystkich imprez - u mnie królują dość często ( lubię zmieniać menu). Przepis podaję na około 45 pasztecików. Składniki: - 2 płaty ciasta francuskiego - 80 dkg kapusty kiszonej - 50 dkg pieczarek - jajko do posmarowania pasztecików - łyżka masła do smażenia  - sól, pieprz, kumin mielony  lub zmielony kminek do smaku Kapustę kroję na mniejsze kawałki - będzie

Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi z Kapustą i Grzybami 116

się każdy, ponieważ takie pierogi nie goszczą zbyt często w naszym domu. Oczywiście czas od czasu przygotowuję pierogi z kapustą i grzybami w zwykły dzień, jednak nie tak często, jak tradycyjne pierogi ruskie czy pierogi z mięsem . Pierogi z kapustą i grzybami z przepisu, który Wam zaprezentuję, są bardzo smaczne i zawsze wychodzą. Musicie tylko robić wszystko zgodnie z instrukcją(...)czas dla rodziny. Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisu na pyszne pierogi z kapustą i grzybami . Z pewnością Wam posmakują. PRZEPIS NA PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki na farsz: Jedna porcja farszu wystarczy na przygotowanie około 100 pierogów.  słoik litrowy suszonych grzybów 1 kg kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pęczek pietruszki sól i pieprz do smaku

Przepiski.pl