ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Łazanki z kapustą i grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami? Powiem tak-łazanki są łatwiejsze w wykonaniu a smakują pysznie. Siekam kiszoną kapustę i gotuję ją około pół godziny. Suszone grzyby zalewam wrzątkiem na około 30 minut. Kroję je drobno i dodaję do kapusty wraz z wodą w której się moczyły. Gotuję wszystko jeszcze około 30 minut dodając sól,  pieprz   i  olej lniany. Zamiast grzybów można użyć pieczarek. Pokroiłam je w cienkie plasterki i podsmażyłam na oleju lnianym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.