kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:184/414)

Mielone kotlety z duszoną kapustką 259

kwiecień plecień J . Pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu a temperatura powietrza podpowiada, że trzeba zjeść coś dobrego. No i wymyśliłam obiad z mojego dzieciństwa: mielone z duszoną kapustą. Najlepsze jest do mielonych mięso mieszane czyli pół na pół wieprzowina z wołowiną, ale ja miałam tylko mięso wieprzowe od szynki i również wyszły smakowicie. To danie nie należy(...)zgrabne nieduże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z gotowanymi tłuczonymi ziemniakami i duszoną kiszoną kapustką lub buraczkami ćwikłowymi. Kapustę kiszoną wystarczy wypłukać w zimnej wodzie, zalać w garnku do połowy wodą, dodać dwa liście laurowe, dwa ziela angielskie, kminek i dusić godzinkę na wolnym ogniu pod przykryciem. Na koniec

Kulinarne przemyslenia
Kotlety z kaszy jaglanej, quinoa i marchewki. Zdrowe śniadanie, obiad czy kolacja. Pyszna inspiracja. 157

cebulę, czosnek i dodaję ugotowane kasze, otręby i zdrowe ziarna. Kotlety z warzywami i kaszą jaglaną wspaniale smakują z misą sałat, czy domowymi ogórkami kiszonymi lub pyszną i zdrową kapustą kiszoną.     KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I MARCHEWKI Składniki: 2 marchewki starte na tarce o drobnych oczkach 1 duża cebula starta na tarce 1 ząbek czosnku starty(...)pieczemy 30 minut. W połowie pieczenia kotlety delikatnie przewracamy na drugą stronę. Kotlety świetnie smakują jako vegeburgery w bułce z sałatą, cebulą, pomidorem. Jako dodatek do ziemniaków i kapusty. Wyobraźnia nasza jest nieograniczona  i można podawać je na 1000 sposobów. Smacznego. Zapraszam. Inspirujcie się na zdrowie

Naturalna Kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych + film 62

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych z dodatkiem jabłka i cebuli to ekspresowy, smaczny, prosty i uniwersalny dodatek do większości dań obiadowych z mięsem, może stanowić również samodzielną przekąskę, dodatek do dań z grilla lub wkład do kebaba.     składniki na 3-4 porcje mała główka kapusty pekińskiej 3 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula gałązka posiekanej(...)czym dodajemy do kapusty pekińskiej. Obraną cebulę dość drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składniakami surówki. Na końcu do surówki wlewamy sos i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły. Gotową surówkę posypujemy posiekaną natką pietruszki.   Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych + film pochodzi z serwisu

Smakowite Dania
Zupa z młodej kapusty na żeberkach 21

dzieciństwie nie przepadałam za zupą z białej kapusty, ani za kapuśniakiem z kiszonej kapusty. Ale do pewnych smaków trzeba dorosnąć i obecnie z przyjemnością zajadam się obiema zupami. Ta jest dość sycąca, bo na żeberkach i u nas podawana jako samodzielny obiad. Ponieważ kolor zupy na kapuście nie napawa dość optymistycznie, to dodałam kurkumy i wyszedł piękny, słoneczny kolor. Składniki

To co kocham
Wigilijny groch z kapustą 146

się m.in. połączenie kapusty z grochem, które serwowane było głównie w Polsce środkowej na wyjątkowe okazje, takie jak wesele czy święta. Choć dziś danie jest to już nieco zapomniane, tradycyjnie zawsze pojawiało się na polskich stołach podczas wieczerzy wigilijnej. Wigilijny groch z kapustą - przepis na 4 porcje Do przygotowania grochu z kapustą będą Ci potrzebne: 500g kiszonej kapusty, 100g łuskanego

Z notatnika dietetyka
Gołąbki bez zawijania 63

Gołąbki bez zawijania, prosty przepis na wykorzystanie reszty lub całej kapusty. Gołąbki bez zawijania najlepiej smakują z młodą kapustą. Na Moim Blogu znajdziesz znajdziesz wiele różnych pomysłów co zrobić z młodej kapusty. Kapusta panierowana, kapusta w cieście, gołąbki z kiszoną kapustą, gołąbki panierowane i teraz gołąbki bez zawijania. Gołąbki z ryżem, mieloną łopatką, zapiekane w sosie pomidorowym. Jak zrobić gołąbki

Dieta moja pasja
Faszerowane paszteciki 51

szybką przekąskę na imprezę. Świetnie pasują do barszczu. Składniki Ciasto: 40 dkg mąki 30 dkg margaryny 3 łyżki gęstej śmietany 0.5 łyżeczki octu 1 jajko Farsz: pieczarki papryka cebulka kapusta kiszona Przygotowanie Warzywa smażymy, a kapustę gotujemy do miękkości. Później wszystko razem wymieszać i doprawić według uznania. Składniki ciasta zagnieść i na 1 godz. wstawić do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować

Wasze Przepisy
Uszka do barszczu – 6 pomysłów na farsz 72

Przetestowałam kilka pomysłów, którymi chcę się z Wami podzielić. Zarówno świeżo upieczeni rodzice, jak i rodzice starszych dzieci mogą mieć sporo dylematów związanych ze świątecznymi daniami. Grzyby leśne czy kapusta wigilijna to produkty ciężkostrawne, które nie są polecane dla małych dzieci. Jednak od jakiego wieku są dozwolone? Czy pieczarki są bezpieczne dla małych dzieci?  By usystematyzować różne informacje(...)minut). Po ugotowaniu posiekać drobno. Cebulę posiekać, podsmażyć, dorzucić posiekane grzyby. Wszystko dokładnie wymieszać i farsz gotowy. Uszka z kapustą i grzybami Ten farsz zwykle robi się na bazie innej świątecznej potrawy – kapusty wigilijnej. Gospodyni gotuje wigilię kiszoną kapustę z suszonymi grzybami, a następnie odejmuje część gotowej potrawy i mieli na farsz. W ten sposób można oszczędzić sobie sobie

Wiszniówka
Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros 88

oraz sałatek. Dołożymy szybko przyrządzonego kurczaka, warzywa konserwowe, choć możesz równie dobrze użyć na przykład świeżej papryki, ser, łatwy sos i gotowe. Pomysły na obiady. Przepisy  Schab w kapuście kiszonej Tarta z kurczakiem Młoda kapusta zasmażana Kotlety drobiowe Tortilla z kurczakiem gyros Pyszna zapiekanka inspirowana sałątka gyros. Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros - składniki: 500 g piersi z kurczaka

MamaOskarka
Kapusniak z mlodej kapusty 127

przygotowania jej na ciepło jako dodatek do obiadu, do młodych ziemniaków. Tym razem jednak postanowiłam zrobić z niej zupę, czyli kapuśniak, ale na słodko, bo zamiast jak zazwyczaj użyć kapusty kiszonej była młoda, jędrna, świeża kapusta. Wywar powstał na wołowinie co dodało zupie smaku. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drożdżowe galette z kapustą i suszonymi grzybami (Galette di pasta lievitata con crauti e funghi secchi) 153

świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 125 - 150 ml letniej wody Farsz z kapusty i grzybów 350 g kiszonej kapusty 40 g suszonych grzybów 1 cebula 1 liść laurowy 2 łyżki oliwy z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Galette di pasta lievitata 150 g di farina

La grande e la piccola cuoca
Surówka z kapusty pekińskiej 209

solą oraz pieprzem do smaku *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE

Blog z Apetytem
Wiosenna surówka a’la Coleslaw 274

podaniem surówkę jeszcze raz mieszamy *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE

Blog z Apetytem
Dieta przyspieszająca metabolizm - Tygodniowy jadłospis 192

Śniadanie Czekoladowa owsianka z pomarańczami II śniadanie gruszka Obiad Filet z kurczaka na jarmużu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 jabłko Podwieczorek 2 kiwi Kolacja sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki, cebuli, ogórków kiszonych, pomidorków koktajlowych i 1/2 szklanki kaszy gryczanej na 1 porcję. Sos: musztarda, ocet jabłkowy, ksylitol ŚRODA<CZWARTEK(...)FAZA II Śniadanie 4 plastry  filetu z indyka (120 g) posmarowane musztardą na 4 liściach sałaty rzymskiej ogórek kiszony II śniadanie 80 g wędzonej makreli 1 szklanka kiszonej kapusty Obiad Dorsz w porach z pieczarkami  lub  Pstrąg cytrtnowo-tymiankowy 1 szklanka ugotowanego brokuła Podwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami naciowymi Kolacja sałatka z zielonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!