Pasztet to forma dania, która może być sporządzone z pełnowartościowych pozostałości po przygotowywaniu różnych dań. Pasztet domowy przygotowany na bazie warzyw i kasz stanowi ważne element kuchni roślinnej. Baza do pasztetu Pasztet domowy, w zależności od użytych składników, może być mięsny, wegetariański lub wegański. Pasztety mięsne pieczone są z mięsa i podrobów. Pasztety roślinne składają się z warzyw z dodatkiem nasion strączkowych, orzechów czy ziaren. Ważnym dodatkiem do pasztetu, nadającym mu struktu... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...