Pyszne nieco inne łazanki. Kuchnia Bawarska w moim wydaniu Składniki • 1 kg kiszonej kapusty( mam kapustę z marchewką i cebulką przepis w mojej kolekcji ) • 300 g kiełbasy • 100 g surowego boczku wędzonego • 1 cebula • ząbek czosnku • 1 opakowanie szpecli (kluski lane gotowane) • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej • pęczek ziół lubczyk ,pietruszka może być z zamrażarki
W królestwie smaków Beatyskwarkami słoniny. U mnie w domu zawsze podawano z żeberkami. Składniki: 700 g kapusty kiszonej 1 kg ziemniaków liść laurowy ziele angielskie smalec cebula kminek ( opcjonalnie) sól, pieprz Wykona nie: Kapustę zalać 3 szklankami wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek i gotować ok 20-25 minut. Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pokrojoną
magiczna kuchnia Kasidobrze zrobione, czyli abyśmy mogli je długo przechowywać bez obawy, że ulegną zepsuciu muszą być gotowane przez kilka dni po 2-3 godziny. W naszej spiżarni nie powinno zabraknąć także różnorodnych dodatków do obiadu. Bardzo często zaprawiamy ogórki kiszone, paprykę, różne surówki i kapustę
Gotuję Testujędzień wcześniej): 4 pojedyncze płaty śledzi solonych a la matias 250g suszonych grzybów 1kg kapusty kiszonej pieprz Sposób wykonania: Farsz najlepiej przygotuj dzień wcześniej. Grzyby zalej wodą i odstaw na około 4h, następnie zagotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do ostygnięcia. Kapustę gotować aż zmięknie, odcedzić i mocno odsączyć. Następnie grzyby, kapustę i śledzie przemielić przez maszynkę do mięsa
Kuchnia Pani Wiosnyfarsz! 10 naleśników ( można wykorzystać naleśniki wcześniej usmażone ) 0,5 kg poszatkowanej kapusty kiszonej 0,3 kg pieczarek 2 średnie cebule olej rzepakowy 2 jajka bułka tarta ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz Kapustę zalewamy wodą do całkowitego przykrycia i gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku i szatkujemy
Atlas Smakówszklanka gorącej wody farsz kilogram kapusty kiszonej duża cebula tłuszcz do smażenia ( może to być olej lub margaryna ) szklanka suszonych grzybków kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego sól i pieprz przepis Przepłukaną kapustę gotujemy w małej ilości wody razem z zielem angielskim i liśćmi laurowymi i szczyptą soli
Smakowite Daniasmażeniu schabowego. Składniki : 3-5 kawałków kotleta schabowego 0,5-0,7 kg kapusty kiszonej (najlepiej swojskiej) 2 średnie cebulki liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól 200 ml śmietany kremówki 30% masło do smażenia Przygotowanie : Kapustę opłukuję i jeśli trzeba drobniej szatkuję. Gotuję ją do miękkości razem z przyprawami. Na maśle podsmażam na złoto poszatkowane cebulki podlewając na początku wodą
Mechanik w kuchnisurowa, - ile potrzeba musztarda chrzanowa Prymat grzyby suszone zalać wodą i moczyć kilka godzin kapustę kiszona jak jest za mocno kwaśna wypłukać w wodzie kości schabowe zagotować i zebrać cedzakiem szumy włożyć drobniej pokrojoną kapustę, liście i ziele, wlać z wodą grzyby i gotować aż mięso będzie odchodzić od kości kości wyjąć i obrać mięso, włożyć do kapusty łopatkę pokroić
W Mojej Kuchni Lubięmroźne zimowe powietrze. Podaję przepis na mój kapuśniak. Czego potrzebujemy: 1 słoik kiszonej kapusty ( najlepiej własny wyrób z marchewką) 30 dag boczku 3-4 ziemniaki wywar mięsno -warzywny 1 cebula Wykonanie: Do wywaru dodajemy np. dwa udka, lub inne mięso, gotujemy z marchewką, ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Mięso wyjmujemy marchewkę również, dodajemy kapustę i gotujemy do miękkości. . Marchewkę
W kuchennym oknie Ewyodstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty, 10 dużych suszonych borowików, cebula, 2 jajka, olej, sól, pieprz, kminek. Kapustę opłukać, odcisnąć z nadmiaru wody i drobno posiekać. Następnie przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1godz. 20min na małym ogniu. Grzyby namoczyć w wodzie
Z miłości do słodkościMałżonowi brakowało mięsa :P Wegański bigos z kasza i wędzoną śliwką 1 kg kiszonej kapusty (może być taka z marchewką) 100 g wędzonej śliwki bez pestki 40 g suszonych podgrzybków 2 liście laurowe pół łyżeczki kminku sól i pieprz do smaku Kapustę dwukrotnie płuczemy jeśli jest bardzo kwaśna a następnie odciskamy, kroimy i wkładamy do garnka. Dodajemy kminek(...)śliwki oraz namoczone grzyby razem z wodą, w której się moczyły (zostawiamy tylko końcówkę wody razem ze śmietkami). Zalewamy wodą tak by składniki się przykryły, dodajemy liście laurowe i gotujemy na niewielkim ogniu ok 1,5 h. Jeśli jest potrzeba dolewamy trochę wody. Dosypujemy kaszę i lekko ją łączymy z górną warstwa bigosu, tak by nie dosięgnęła dna garnka
Dzieje kuchennej Wiewióryjadłam. Pierwszy raz więc gotowałam zupę chlebową i tak właśnie ją sobie wyobrażałam, jako gęstą zupę z boczkiem i jajkiem. David powiedział, że to „prawie barszcz”, bo rzeczywiście tak smakuje po dodaniu soku z ogórków kiszonych. Myślę, że równie dobrze można dodać sok z kiszonej kapusty, wtedy będzie „bardziej(...)ząbki czosnku – 200 g miąższu z chleba – 1/5 litra wody – 1/2 szklanki soku z ogórków kiszonych – 100 g boczku wędzonego – sól, pieprz do smaku – 3 łyżki oliwy – 4 jajka gotowane na twardo Wykonanie: – Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć
To co kochamBabci; w wersji dla zabieganych;) 400g kiszonej kapusty 3 duże obrane marchewki 1 obrany seler 1 obrana pietruszka (korzeń) 4 duże, surowe, obrane ziemniaki 150g kabanosów 2 kostki rosołowe 1 łyżka majeranku kminek kilka ziaren pieprzu 2 listki laurowe Kapustę namoczyłam, porządnie wypłukałam. Przełożyłam do garnka, wlałam tyle wody, aby zakryła kapustę i ugotowałam na wpół miękko(...)Ziemniaki pokroiłam w kostkę, marchew, seler i pietruszkę starłam na grubych oczkach, a kabanosy pokroiłam w cienkie plasterki. Warzywa dodałam do kapusty. Na odrobinie masła podsmażyłam obraną i posiekaną cebulę wraz z kabanoskami. Wrzuciłam do gotującej się zupy. Dodałam kostki rosołowe. Dolałam wody i gotowałam na wolnym ogniu, do zmięknięcia warzyw i połączenia się smaków. Jeżeli warzywa się zbytnio
W kuchni Karmel-itkiodnieść się do tradycji gotowania - nie zawsze warto jest uciekać (czasem na siłę) do nowoczesności i starać się ulepszać to, czego nie da się po prostu ulepszyć. :) Składniki: 0,5 kg żeberek wieprzowych 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty) 1 słoik (270 gramów) przecieru ogórkowego - ja użyłam przecieru Ogródek Dziadunia lub 6 ogórków kiszonych 3,4 ziemniaki 1 pęczek(...)zagotuj w wodzie, zdejmij z wierzchu powstałe szumy. Obierz włoszczyznę, posiekaj czosnek (z łupinami), dodaj do wywaru wraz z zielem i liśćmi, 5 gałązkami koperku, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości mięsa. W tym czasie obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Przelej wywar na sicie, dodaj do niego ziemniaki i gotuj do miękkości, następnie do całości dodaj przecier ogórkowy
Garniec Magaliezrumienić żeberka z każdej strony kapustę kiszoną /jeśli jest zbyt kwaśna to wypłukać z 2 razy/ pokroic na drobniej i wsypać do szybkowara, dodać zrumienione żeberka, przyprawy, wodę, tłuszczyk ze smażenia żeberek szybkowar zamknąć szczelnie i na duzym ogniu zagotować, gdy para zacznie syczeć z zaworka to zmniejszyć ogień na minimum i gotować 35 minut, po zakończeniu gotowania żeberka(...)zostawić w szybkowarze na 15 minut i spuścić ciśnienie żeberka wyjąć na talerz a kapustę wyjmować łyżką cedzakową aby jak najmniej tłuszczu było w kapuście na talerzu żeberka z kapustą z szybkowara są nie dość że szybko przygotowane to są bardzo miękkie-kość sama odchodzi od mięsa a kapusta ma wyrazisty smak przypraw.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię