kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:117/357)

Sałatka z zupkami chińskimi 870

posmakuje :) Poniżej znajdziecie przepis… Sałatka z zupkami chińskimi – składniki 3 zupki chińskie (2 łagodne i 1 ostra) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 papryki (1 czerwona, 1 żółta) kapusta pekińska 9 ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu pieprz sól olej do smażenia puszka kukurydzy przyprawa gyros Sałatka z zupkami chińskimi – przepis Makaron z zupek chińskich posypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z Młodą Kapustą 58

młodą kapustą Sezon na młodą kapustę w pełni! Warto go wykorzystać i przygotować coś smacznego z dodatkiem tego zdrowego i smacznego warzywa. Z młodej kapusty można przygotować wiele smacznych dań obiadowych jak chociażby naleśniki z młodą kapustą , pysznych surówek tak jak na przykład surówka colesław . Mało jest jednak przepisów na sałatki z młodej kapusty, dlatego też(...)sałatka z młodą kapustą z dodatkiem tuńczyka i marchewki będzie idealnym wyborem. Zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem. Na pewno zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MŁODĄ KAPUSTĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1/2 małej główki młodej kapusty 2 marchewki 1 puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 cebula czerwona 200 g żółtego sera

Przepiski.pl
Sałatka z kapusty pekińskiej z ziarnami słonecznika 446

Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 2 łyżki oleju,  sól, pieprz, czerwona słodka papryka, kapusta pekińska, 270g sera feta, puszka ananasów ( po odsączeniu ok.270g), 3 łyżki ziaren słonecznika, puszka kukurydzy, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć czerwoną papryką, dodać olej i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, pozostawić(...)ostygnięcia. Kapustę piekińską, ananasa i ser feta pokroić, dodać do nich odsączoną kukurydzę, ostygnięte mięso i słonecznik. Posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie ma Świąt 102

wymieniane są jako te najpopularniejsze. Czy jednak w każdym domu smakują tak samo? Barszcz czerwony na wywarze, a może na malinowym zakwasie? Barszcz czerwony to obowiązkowy punkt każdej wigilijnej wieczerzy. Zazwyczaj podaje się go z grzybowymi uszkami. Niektórzy preferują spożywanie go wraz z krokietami z kapustą, inni zaś z fasolką albo makowymi kluskami. Jeśli nawet ktoś zdaje się być zwolennikiem(...)jabłek, wędzonych śliwek i z sokiem cytrynowym. Barszcz czerwony ze Spiżarni Schroniska Smaków to świetny przykład tego, jak różnorodna jest kuchnia polska. Przygotowany na tradycyjnym warzywnym wywarze z dodatkiem octu z czerwonego wina ma niepowtarzalny, esencjonalny smak i głęboki czerwony kolor. To coś, co zaskoczy i zachwyci wszystkich gości. Barszcz czerwony ze Spiżarni Schroniska Smaków Tradycyjny karp? A może inne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z kapustą i grzybami 162

kapustą i grzybami. To danie rok rocznie gości na naszym wigilijnym stole. Serdecznie polecam podać go z pysznym barszczem czerwonym- najlepiej domowej roboty. KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ORAZ Z BARSZCZEM CZERWONYM Ciasto: 1 jajko 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka sól do smaku 1/2 szklanki wody Farsz: sól i pieprz do smaku 1 cebula 30 dag kapusty

Gotuję Testuję
Młoda kapusta z koperkiem – lekki wiosenny bigos 76

Kiedy w warzywniaku pojawia się młoda kapusta, jestem zawsze podekscytowana. Oznacza to, że w naszym domu pojawi się lekki i arcysmaczny bigos. Uwielbiam kapustę. Białą, włoską, czerwoną, stożkową pekińską czy brukselkę. Tak jak zawsze czekam na wigilijną kapustę z grzybami, tak samo wyczekuję, kiedy w sklepach pojawi się młoda kapusta, albo chociaż stożkowa! Przygotowuję wtedy wersję minimalistyczną na lekki

Dietolog
wyciskana surówka z kapusty 116

Surówki robię najczęściej z tego co akurat znajdę w lodówce. Dlatego za każdym razem mam inną do obiadu.  Składniki: 1/3 główki kapusty białej 1/2 czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 1 mała czerwona cebula 1 mała płaska łyżeczka soli 1 łyżka majonezu pieprz Kapustę zeszatkować, nasolić i odstawić na pół godziny a następnie odcisnąć. Paprykę pokroić w kostkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka Chińska 523

SAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy(...)ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać

Moje Słodkie Piekiełko
Sałatka z pestkami dyni i czarnuszką 405

Uzupełniam księgę karnawałowych sałatek i oto apetyczna moja propozycja. Zmielone pestki dyni z lekkim majonezem połączą kapustę pekińską, kukurydzę, orzechy włoskie, czerwoną cebulkę oraz wędzony ser. Pikanterii wszystkiemu doda czarnuszka która wreszcie z roli posypki na chleb odnajdzie swoje miejsce w sałatce. Czarnuszka to bardzo ciekawy produkt zarówno kulinarny jak i zdrowotny. Tą ciekawą rośliną leczą trądzik, alergię, stres(...)łyżeczki zmielonych pestek dyni 3 łyżki lekkiego majonezu Garstka pokruszonych orzechów włoskich 3 łyżki kukurydzy konserwowej EKO bądź bez GMO 1/3 małej cebuli czerwonej 50g. sera żółtego wędzonego 2 garście pokrojonej w paski kapusty pekińskiej Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Majonez łączymy ze zmielonymi pestkami dyni, do miski przekładamy kapustę pekińską, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę

Kuchnia PROzdrowotna
Krokiety z kapustą i grzybami 119

dzieciństwa pamiętam krokiety z kapustą i grzybami robione przez moją babcie, smażyła je dzień wcześniej a przed kolacją wigilijną odgrzewała je na patelni podając z barszczem czerwonym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety z kapustą i grzybami – Składniki Składniki na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 szklanki wody 2 duże jajka 1 łyżka oleju roślinnego do ciasta

To Musisz Wiedzieć
POTRAWKA Z SOCZEWICĄ I WŁOSKĄ KAPUSTĄ – tani i zdrowy obiad 147

sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki: 4 duże liście kapusty włoskiej 1 marchewka 1 ziemniak 100 g czerwonej soczewicy 1 litr wody 1 cebula 2 pomidory 3 łyżeczki przecieru pomidorowego przyprawy i zioła (sól, chilli, pieprz, curry, suszona włoszczyzna, bazylia, estragon, rozmaryn) Sposób(...)przygotowania: Do garnka daj pokrojone liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz ziemniaka, dodaj też soczewicę i całość zalej wodą. Gotuj przez 10 minut. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z solą i chilli. Gotową dodaj do gotujących się warzyw. Następnie dodaj pomidora pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Całość dopraw i gotuj przez 20 minut. Via Gusto życzy

Via Gusto
Surówka królewska. 382

Minimum nakładu, maksimum smaku... Polecam, b.smaczną  surówkę na każdą okazję! Mała kapusta, mała papryka, czerwona cebula, szczypiorek...przyprawy i już jest ! Pyszna surówka z 1 kg kapusty, 1/2 papryki, 1 cebuli, trochę szczypiorku, 1 łyżki cukru,  1 łyżeczki soli, 1 płaskiej łyżeczki pieprzu, 2 łyżek octu, 3 łyżek oleju... Kapustę ścieramy na grubych oczkach, pozostałe warzywa

chleba naszego
Wege bigos, który smakuje o niebo lepiej niż tradycyjny. 122

kapusta pekińska jest przepyszna. Że doskonale smakuje upieczona w beszamelu albo z masłem orzechowym i tahini. Świetna jest smażona z szalotką, winem, rodzynkami namoczonymi w czerwonej herbacie i kaszą bulgur. Puree z ziemniaków, kapusty pekińskiej i musztardy francuskiej to moje fav. I mogłabym wymienić Wam jeszcze wiele "moich ulubionych połączeń" kapusty pekińskiej z czymś bo pobawiłam się nią(...)czas, czas, czas..  Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną drobno szalotkę oraz suszone pomidory. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię. Wlej wino i zredukuj. Dodaj przyprawy: pieprz czerwony i rozmaryn. Dodaj drobno posiekaną kapustę białą oraz kiszoną pekińską. Przez 60 minut na wolnym ogniu duś wszystkie składniki pod przykryciem. Na koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw bigos do smaku solą, pieprzem

Mango Papaja
Sałatka gyros 170

przygotowania wykorzystujemy głownie świeże warzywa więc dodatkowo jest zdrowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka pół kapusty pekińskiej 4-5 łyżek majonezu 3-4 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula olej przyprawa do gyrosa ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Na dnie miski szatkujemy trochę kapusty pekińskiej. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę

Blog kulinarny S9.PL