gotowiec do gyrosa i kebabu. Nazwa też mi się podobała. Składniki 4 porcje 2 filety z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy do kebabu 1/2 łyżeczki soli 1 cebula czerwona 1/4 kapusty pekińskiej 1/2 papryki Sos 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżki słodkiej papryki 1 szklanka pomidorowego przecieru 1/2 łyżeczki cykru 1/4 szklanki
Eli GotowanieIstria, w nadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni
Bon Ton ItaliaProsta, smaczna, tania surówka do obiadu czy grilla. Idealna do hamburgerów czy nadzienia do pity. Wystarczy trochę jogurtu jako bazy sosu i można ją jeść w
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiedzielne obiady kojarzą mi się z pięknymi, obficie zapełnionymi talerzami. Dziś zaszalałam (a powinnam się uczyć do miliona sprawdzianów, które mam w tym tygodniu..) i spędziłam
wegetalerzeryżu 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 kostki smalcu słoiczek koncentratu pomidorowego sól do smaku pieprz do smaku wegeta do smaku czerwona słodka papryka kapusta Wykonanie: Mięso oczyścić, wymyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażyć na 2 łyżkach smalcu, pozostawić do ostygnięcia
Krakowskie smaki AniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na
Marta GotujePÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY.Do wykonania roladek potrzebujesz:- schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów.- jedna marchewka, pół małego selera- pół papryki czerwonej- musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE- szynka parmeńska-15 PLASTRÓW- 150 g sera żółtego wędzonego- wykałaczki- olej do smażeniaSchab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się
Pasje Jolkipokrywką i czekamy, aż masełko wsiąknie w klopsy wzbogacając ich smak. U mnie z purre ziemniaczanym z szynką i marchewką (przepis TUTAJ), ogórkiem i czerwoną zasmażaną kapustą
Walijskie Pichceniemąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą (czerwoną) zasmażaną kapustą
Walijskie Pichceniemnie sezon na młodą kapustę mógłby trwać cały rok! Polecam mój sprawdzony przepis na młodą kapustę ze śmietaną w wersji wegetariańskiej. Po więcej inspiracji zapraszam do wpisu Młoda kapusta – przepisy . Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS MŁODA KAPUSTA ZE ŚMIETANĄ Składniki: 2 cebule – ja użyłam jednej czerwonej i 1 białej(...)łyżek oleju 2 główki młodej kapusty 0,5 papryki czerwonej 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 2 liście laurowe 5 szt ziela angielskiego 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki sól pieprz ćwierć łyżeczki kurkumy Jak zrobić młodą kapustę ze śmietaną: Najpierw w garnku na oleju szklimy posiekaną drobno cebulę. Następnie do cebuli wlewamy 2 szklanki wody. Dodajemy ziele
Dorota Smakujeheight: 1em;" /> Składniki : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy ( mała lub 1/2 dużej ) 1 puszka czerwonej fasoli 4-5 ogórków konserwowych kawałek kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula – mała czerwona papryka , najlepiej spiczasta , gdyż jest najsłodsza i chrupiąca sól sos : 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego(...)wielkości . Fasolkę płukamy z zalewy na sitku , żeby nie barwiła pozostałych składników , odsączamy . Tak samo odcedzamy z zalewy kukurydzę i tuńczyka . Następnie w dużej, przejrzystej misce układamy warstwę kapusty pekińskiej ( lekko solimy ) , fasoli , kukurydzy , papryki , tuńczyka , cebuli ogórka – kolejność możecie zmienić , wedle fantazji Składniki z listy sos, mieszamy ze sobą w misce i polewamy ,grubą warstwą ,wierzch sałatki . Wykańczamy
Ogrodnik w podróżyJestem fanką tego typu sałatek i często sięgam po takie przepisy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe 1 mniejsza lub połowa dużej kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 garście drobno startego sera żółtego, u mnie gouda 4-5 łyżek majonezu 5-6 łyżek ketchupu(...)papryka, ulubiona przyprawa do mięsa mielonego, olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mięso mielone doprawiamy przyprawami i smażymy na oleju. Odstawaimy do przestudzenia. cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę pekińską drobno siekamy. do większej miski przekładamy kapustę i cebulę. Lekko solimy i mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Po kilku minutach odlewamy wodę. kukurydzę oraz fasolę odcedzamy z zalewy. Ser ścieramy
Blog kulinarny S9.PLCiasto na naleśniki bez mleka – naleśniki na piwie doprawione gałką muszkatołową, faszerowane kapustą z grzybami Krokiety z kiszoną kapustą i grzybami to świetny z czerwonym barszczem. Najlepiej smakują odsmażane w panierce z jaja i bułki tartej lub w wersji mniej kalorycznej, czyli bez panierki. Jakie naleśniki do krokietów? W moim domu od lat jest podział na naleśniki tradycyjne(...)sitko, wody nie wylewamy. Kapustę zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy około 30 – 45 min lub do miękkości, studzimy. Ugotowaną i przestudzoną kapustę odciskamy z płynu i siekamy. Odsączone grzyby drobno kroimy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, na dużej patelni. W tracie dodajemy posiekane grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kapustę, mieszamy i smażymy
Tajemnice Smakupotrawy, bo oprócz podsmażonej cebulki nic absoulutnie do niej więcej nie potrzeba, jest w pełni wartościowym posiłkiem. Składniki na 4-6 porcji 1 kapusta włoska (moja miała 1,7 kg) 300 g pieczarek 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula łyżeczka soli pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka pieprzu Cebulę i pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku który(...)zmieści całą kapustę zagotuj wodę. W średniej wielkości garnku pogrzej 2 łyżki oleju i zeszklij na nim cebulę, po czym partiami dodawaj pieczarki. Do gotującej się wody wrzuć całą kapustę (nie odrywaj brzydkich liści- przydadzą się) i gotują ją max 15 minut. Dopraw cebulę i pieczarki i duś około 5 minut. Dorzuć soczewicę i dokładnie wymieszaj. Dolej
greenscarf