kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:123/357)

Placek po cygańsku 248

pieprzu Kilka listków laurowych Kilka ziaren ziela angielskiego olej 100 ml śmietany 3 łyżeczki mąki Placek ziemniaczany 1 kg ziemniaków 3 jajka Mąka Sól olej Surówka Ok. 1/3 kapusty pekińskiej ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej ½ papryki żółtej Sos do surówki typu winegret Sos na placek Sos majonezowo – ketchupowy ( wcześniej opublikowany na blogu ) Wykonanie: Mięso myjemy, kroimy w kostkę około(...)się uda ) Jeżeli tak jak ja robicie więcej placków, każdego placka, umieszczamy w nagrzanym do 100 - 150 o c piekarniku na oddzielnej blaszce, dzięki temu każdy będzie ciepły. Kapustę pekińską myjemy i szatkujemy. Dodajemy do niej pokrojone, kolorowe papryki. Całość mieszamy z sosem typu winegret ( nie ukrywam w tym momencie ułatwiam sobie życie, korzystam z gotowego sosu ). Usmażonego placka kładziemy

Smaki Ewy
Sałatka grillowa 155

niedzieli. -TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS: 1-30 min       - PORCJE: 5 Sałatka grillowa 1 kapusta pekińska 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej 1/2 jabłka 2 ogórki kiszone garść rodzynek natka cebuli sos koperkowo- ziołowy z torebki kucharek, pieprz   Kapustę pekińską szatkujemy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę

Gotuję Testuję
Roladki schabowe z mięsem mielonym duszone w kapuście kiszonej 259

Składniki: 350g mięsa mielonego, 11 plastrów schabu, 3 cebule ( 1 do roladek i 2 do kapusty kiszonej), 2-3 kawałki czerwonej papryki konserwowej, kawałek masła, 480g kapusty kiszonej po odsączeniu, musztarda, sól, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórki, rozbić tłuczkiem mięso, posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy plaster schabu posmarować musztardą. Mięso mielone

W kuchni u Moniki
Sałatka chrzanowa z młodą pekińską 388

sałatce, którą polecam na co dzień, do pracy czy też na przyjęcia i prywatki. Składniki: na 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 opakowania czerwonej fasolki konserwowej 0,5 małej cebuli 150g szynki drobiowej 200g sera zółtego tłustego np: Fontal czy też ementalski Garsć natki pietruszki ok 5 łyżek majonezu 3 łyżeczki

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą 216

Prosta surówka z białej kapusty z papryką, kukurydzą, natką pietruszki i jogurtem naturalnym. Kolorowa dawka witamin do obiadu Składniki: 1/3 małej główki białej kapusty 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy (około 120 g) 1/2 małego pęczka natki pietruszki 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu około 1 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Kapustę

Oryginalny smak
Bigos z młodej kapusty z boczkiem i papryką 179

dodatkiem wędlin i papryki. Młoda kapusta jest bardzo miękka i nie wymaga długiego gotowania, dlatego też potrawa jest szybka do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 200g kiełbasy cienkiej, 200g boczku pieczonego Hańderek, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 pęczka koperku, 50g masła, oliwa, sól, pieprz(...)PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę drobno kroję. Przekładam do garnka, zalewam wodą i solę. Kapustę gotuję około 5 minut, następnie wodę odcedzam. Na dno garnka z kapustą wrzucam masło oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę około 5 minut. 2. Następnie kapustę zalewam wodą (tak by była zanurzona). Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, paprykę mieloną oraz posiekany koperek. Gotuję na małym ogniu około

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pekinka z kiełkami fasoli mung 137

mała kapusta pekińska1 czerwona cebula3/4 szk kiełków fasoli mung1 marchewka2 krótkie świeże ogórkisól morska do smakupieprz kolorowy do smakucukier do smakusok z cytryny do smakukilka łyżek oleju Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Cebulę i marchew obrać a potem umyć razem z ogórkami i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Dodać kiełki i przyprawy do smaku

Ewa w kuchni
Sałatka gyros inaczej 195

smaku i koloru. Idealna imprezowa sałatka. Smakuje i wygląda. ;-) 2 piersi z kurczaka 3 średnie cebule czerwone 6 średnich ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona szczypiorek majonez ketchup przyprawa gyrosa olej 1. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy i wrzucamy do miski. Dolewamy 2-3 łyżki oleju i doprawiamy przyprawą do gyrosa. Przyprawione(...)miski (najlepiej szklanej) czekamy aż ostygnie 2. Następnie układamy warstwami kolejno: cebulę, którą kroimy w kostkę, ketchupem, ogórki, które także kroimy w kostkę, kukurydzę z puszki, majonez, paprykę, poszatkowaną kapustę i posiekany szczypiorek

Szefowa kuchni
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - do obiadu 169

Przepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie!  Składniki: (na 3-4 osoby) 1 połowa kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mniejsza puszka kukurydzy 1 cebula 3-4 ogórki kiszone na sos: 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody odrobina cukru zioła prowansalskie  sól ocet jabłkowy - odrobina Przygotowanie: Kapustę pekińską myjemy

Gotuj z Mąką
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 202

Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką Bulion warzywny Uszka z grzybami Pierogi(...)Łazanki z kapustą Tradycyjna sałatka jarzynowa Suszone grzyby w cieście piwnym Aromatyczny pasztet z  Kotlety z kalafiora Wegeburgery z marchewką Potrawy dla dzieci Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi ruskie Kotleciki z łososia Chrupiące polędwiczki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami Ryba po grecku w wersji odchudzonej Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka

Codziennik Kuchenny
Niebiańskie roladki 114

farsz sprawia, że mięso jest soczyste. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Kilka listków kapusty włoskiej ·        Papryka czerwona ·        Kuleczki mozzarelli ·        Szczypiorek ·        Jajko(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola. 2.   Na każdy kawałku mięsa układamy liść kapusty tak żeby przykrywał prawie mięso. 3.   Następnie dwa paseczki papryki i po dwie kuleczki sera mozzarelli. 4.   Na koniec posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem i zwijamy robiąc roladki. 5.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz

Kulinarna Chwila
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką, koperkiem i szczypiorkiem 91

potrzeba: ½ małej kapusty pekińskiej, ½  dużej czerwonej papryki, 2 duże pomidory (ja ściągam zawsze skórę), 1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżeczka soku z cytryny, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, sól morska do smaku Wykonanie: Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną w drobne paski, pomidory, które kroimy najpierw na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 6 kawałków

Bułka z Chlebem
Surówka wielowarzywna 148

zdrowa, zawiera dużo witamin. Zawsze przyrządzam ją z podwójnej porcji i mam ją na kilka dni, najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 jabłko pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki oleju lnianego 1 łyżka musztardy delikatesowej WOM Parczew sok z cytryny sól(...)pieprz cukier Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, marchewkę i jabłko obieramy. Wszystkie warzywa i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam za pomocą robota z tarczą do tarcia. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, olej oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem

Bajeczna Kuchnia
Kotleciki Pokusa 135

jest bez smaku. Składniki: ·        ½ fileta   z kurczaka ·        1/3 główki młodej kapusty ·        1 papryka czerwona ·        Cebula ·        4 ogórki konserwowe ·        Sól(...)łyżki maki ziemniaczanej ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Wszystkie składniki przekładamy do jeden miski a więc, kapustę szatkujemy bardzo drobno. 2.    Paprykę kroimy na małe kawałki. 3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 4.    Ogórki również w drobną kostkę. 5.    Następnie dodajemy drobno pokrojone

Kulinarna Chwila