kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:123/388)

Kebab 184

gotowiec do gyrosa i kebabu. Nazwa też mi się podobała. Składniki 4 porcje 2 filety z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy do kebabu 1/2 łyżeczki soli 1 cebula czerwona 1/4 kapusty pekińskiej 1/2 papryki Sos  1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku   2 łyżki słodkiej papryki  1 szklanka pomidorowego przecieru  1/2 łyżeczki cykru  1/4 szklanki

Eli Gotowanie
Zupa jota – kapuśniak z pogranicza 263

Istria, w nadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni

Bon Ton Italia
Surówka z czerwonej kapusty 510

Prosta, smaczna, tania surówka do obiadu czy grilla. Idealna do hamburgerów czy nadzienia do pity. Wystarczy trochę jogurtu jako bazy sosu i można ją jeść w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Niedzielny obiad czyli czerwona kapusta i seler 200

Niedzielne obiady kojarzą mi się z pięknymi, obficie zapełnionymi talerzami. Dziś zaszalałam (a powinnam się uczyć do miliona sprawdzianów, które mam w tym tygodniu..) i spędziłam

wegetalerze
Gołąbki - najlepsze 317

ryżu  5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 kostki smalcu  słoiczek koncentratu pomidorowego  sól do smaku pieprz do smaku wegeta do smaku czerwona słodka papryka kapusta  Wykonanie: Mięso oczyścić, wymyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażyć na 2 łyżkach smalcu, pozostawić do ostygnięcia

Krakowskie smaki Ani
Roladki drobiowe z pieczarkami 528

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na

Marta Gotuje
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 219

PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY.Do wykonania roladek potrzebujesz:- schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów.- jedna marchewka, pół małego selera- pół papryki czerwonej- musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE- szynka parmeńska-15 PLASTRÓW- 150 g sera żółtego wędzonego- wykałaczki- olej do smażeniaSchab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się

Pasje Jolki
MIELONE Z MIĘSA Z ROSOŁU 273

pokrywką i czekamy, aż masełko wsiąknie w klopsy wzbogacając ich smak.  U mnie z purre ziemniaczanym  z szynką i marchewką (przepis  TUTAJ), ogórkiem i czerwoną zasmażaną kapustą

Walijskie Pichcenie
ZRAZY Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 283

mąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą (czerwoną) zasmażaną kapustą

Walijskie Pichcenie
Młoda kapusta ze śmietaną 55

mnie sezon na młodą kapustę mógłby trwać cały rok! Polecam mój sprawdzony przepis na młodą kapustę ze śmietaną w wersji wegetariańskiej. Po więcej inspiracji zapraszam do wpisu Młoda kapusta – przepisy . Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS MŁODA KAPUSTA ZE ŚMIETANĄ Składniki: 2 cebule – ja użyłam jednej czerwonej i 1 białej(...)łyżek oleju 2 główki młodej kapusty 0,5 papryki czerwonej 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 2 liście laurowe 5 szt ziela angielskiego 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki sól pieprz ćwierć łyżeczki kurkumy Jak zrobić młodą kapustę ze śmietaną: Najpierw w garnku na oleju szklimy posiekaną drobno cebulę. Następnie do cebuli wlewamy 2 szklanki wody. Dodajemy ziele

Dorota Smakuje
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 240

height: 1em;" /> Składniki : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy ( mała lub 1/2 dużej ) 1 puszka czerwonej fasoli 4-5 ogórków konserwowych kawałek kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula – mała czerwona papryka , najlepiej spiczasta , gdyż jest najsłodsza i chrupiąca sól sos : 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego(...)wielkości . Fasolkę płukamy z zalewy na sitku , żeby nie barwiła pozostałych składników , odsączamy . Tak samo odcedzamy z zalewy kukurydzę i tuńczyka . Następnie w dużej, przejrzystej misce układamy warstwę kapusty pekińskiej ( lekko solimy ) , fasoli , kukurydzy , papryki , tuńczyka , cebuli ogórka – kolejność możecie zmienić , wedle fantazji Składniki z listy sos, mieszamy ze sobą w misce i polewamy ,grubą warstwą ,wierzch sałatki . Wykańczamy

Ogrodnik w podróży
Warstwowa sałatka meksykańska 101

Jestem fanką tego typu sałatek i często sięgam po takie przepisy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe 1 mniejsza lub połowa dużej kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 garście drobno startego sera żółtego, u mnie gouda 4-5 łyżek majonezu 5-6 łyżek ketchupu(...)papryka, ulubiona przyprawa do mięsa mielonego, olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mięso mielone doprawiamy przyprawami i smażymy na oleju. Odstawaimy do przestudzenia. cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę pekińską drobno siekamy. do większej miski przekładamy kapustę i cebulę. Lekko solimy i mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Po kilku minutach odlewamy wodę. kukurydzę oraz fasolę odcedzamy z zalewy. Ser ścieramy

Blog kulinarny S9.PL
Krokiety z kapustą i grzybami. Przepis na piwne naleśniki 91

Ciasto na naleśniki bez mleka – naleśniki na piwie doprawione gałką muszkatołową, faszerowane kapustą z grzybami Krokiety z kiszoną kapustą i grzybami to świetny z czerwonym barszczem. Najlepiej smakują odsmażane w panierce z jaja i bułki tartej lub w wersji mniej kalorycznej, czyli bez panierki. Jakie naleśniki do krokietów? W moim domu od lat jest podział na naleśniki tradycyjne(...)sitko, wody nie wylewamy. Kapustę zalewamy wodą do przykrycia  i gotujemy około 30 – 45 min lub do miękkości, studzimy. Ugotowaną i przestudzoną kapustę  odciskamy z płynu i siekamy. Odsączone grzyby drobno kroimy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, na dużej patelni. W tracie dodajemy posiekane grzyby, doprawiamy solą i pieprzem.  Dodajemy kapustę, mieszamy i smażymy

Tajemnice Smaku
Zapiekana faszerowana kapusta włoska 164

potrawy, bo oprócz podsmażonej cebulki nic absoulutnie do niej więcej nie potrzeba, jest w pełni wartościowym posiłkiem. Składniki na 4-6 porcji 1 kapusta włoska (moja miała 1,7 kg) 300 g pieczarek 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula łyżeczka soli pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka pieprzu Cebulę i pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku który(...)zmieści całą kapustę zagotuj wodę. W średniej wielkości garnku pogrzej 2 łyżki oleju i zeszklij na nim cebulę, po czym partiami dodawaj pieczarki. Do gotującej się wody wrzuć całą kapustę (nie odrywaj brzydkich liści- przydadzą się) i gotują ją max 15 minut. Dopraw cebulę i pieczarki i duś około 5 minut. Dorzuć soczewicę i dokładnie wymieszaj. Dolej

greenscarf