bigos z młodej kapusty Aromatyczny bigos z młodej kapusty. W takim wydaniu jeszcze go nie próbowałaś. Aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji się skończysz. 12 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: · 1 główka młodej kapusty · 2 papryki czerwone(...)200g przecieru pomidorowego · 1 łyżka Vegety · Szczypta chili Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno szatkujemy, marchewki obieramy, kroimy w plasterki i razem kapustą przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy Vegetę i gotujemy. 2. Następnie myjemy, obieramy z nasion papryki, kroimy w paseczki
Kulinarna Chwilabędzie musiało ich trochę zjeść... Link do filmu na YouTube: Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini z grzybami, kapustą, szpinakiem lub warzywne jeden duży zielony ogórek jedna czerwona papryka pół główki kapusty pekińskiej (jeśli duża to 1/4) sól pieprz majonez Przygotowanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Ogórek i paprykę myjemy i kroimy w kostkę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekiszoną kapustą :D To upiekłam tę karkówkę i ugotowałam ziemniaki. Na widok miski z surówką moje dziecko aż rozpromieniło się :D Składniki: * 0,25 kg kiszonej kapusty * 1 marchew * 1 czerwona cebula * olej * sól, pieprz ziołowy i czarny, cukier Kapustę odcisnęłam z nadmiaru soku i posiekałam. Marchew starłam na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekałam w drobną kostkę. Wszystkie
Pieprzyć z Fantazjązaczęła się wypełniać. Tak więc zapraszam na pyszna sałatkę z kapusty, papryki oraz marchewki, zimą będzie jak znalazł do obiadu. Składniki: 4 kg białej kapusty 1 kg czerwonej papryki 1 kg marchewki 1/2 cebuli 15 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu zalewa 1,5 szklanki oleju 1,5 szklanki octu 2,5 szklanki cukru 4 łyżki soli(...)Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę obrać. Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paseczki, marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w półksiężyce. Przygotowane warzywa wrzucić do miski, dodać ziarna pieprzu oraz ziele angielskie, wymieszać. Do garnuszka wlać olej, ocet dodać cukier oraz sól, dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowaną zalewę wlewamy do warzyw, mieszamy i odstawiamy
magiczna kuchnia Kasipekińskiej, ogórków, papryki i marchewki zakwaszona zdrowym winnym octem jabłkowym , polecana do różnych pieczonych mięs, kotletów czy jako dodatek do smażonej ryby. SKŁADNIKI: 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka ½ świeżego ogórka wężowego 3-4 ogórki konserwowe 1 marchewka 2 łyżki octu winnego jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek 1 łyżka cukru Sól morska(...)smaku Świeżo mielony pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę wydrążyć z nasion pokroić w kostkę, tak samo osączonego z zalewy ogórka konserwowego. Marchewkę obrać zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Świeżego ogórka pokroić w pół plasterki. Wszystko razem wymieszać w misce. Skropić octem winnym i olejem lnianym, dodać sól i pieprz do smaku
Wanilia i Kardamonskładnikami naszego jadłospisu. Dzisiaj zapraszam na krem pomidorowo-paprykowy, który raz wypróbowany na stałe wkomponował się w moje menu :) Krem pomidorowo-kapuściany SKŁADNIKI: 1 cebula czerwona 150 g kapusty białej puszka pomidorów krojonych 750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki natka pietruszki pieprz sól papryka słodka - pół
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSezon na młoda kapustę trwa w najlepsze. Trwa krótko więc warto z niego korzystać. Delikatne mięso z wieprzowej polędwiczki duszone w młodej kapuście smakuje wyśmienicie. Danie szybkie, proste i jednogarnkowe. Składniki dla 4 osób. - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 główka młodej kapusty - 1 duża czerwona cebula - olej - sól wędzona dla intensywności smaku, bardzo dobrej jakości jest dostępna(...)www.Skworcu.com.pl - pieprz 1. W dużym rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy z każdej strony polędwiczkę. Dodajemy również cebulę pokrojoną w kostkę żeby ją z blanszować. 2. Kapustę kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy sól, podlewamy wodą i dusimy razem z mięsem. Pod koniec doprawiamy pieprzem. Czas duszenia ok. 30 minut pod przykryciem. 3. Polędwiczkę kroimy w plastry , mieszamy z kapustą
Apetyczna babeczkasię do letnich obiadów, a także świetnie komponuje się z mięsami z grilla. Zajrzyjcie także do Mopsika , po jej pomysł na letnią sałatkę ;) Składniki : 1 kapusta pekińska* 2 czerwone papryki pęczek rzodkiewek 0,5 ogórka wężowego 3-4 pomidory 1 czerwona cebula lub pęczek dymki sól, pieprz Dressing : 50ml wody 1 łyżka cukru 1 ząbek(...)czosnku wyciśnięty przez praskę 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu ryżowego 1 papryczka chilli drobno posiekana (opcjonalnie) Przygotowanie : Kapustę pekińską podzielić - poodrywać liście. Z każdego liścia wykroić głąba, zostawić tyko miękką część. Liście kapusty pekińskiej poszatkować i wrzucić do dużej miski. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w niedużą kostkę. Rzodkiewki zetrzeć
Codzienne Gotowanienadaje się idealnie do wszelkiego rodzaju sałatek. W sałatce wyczuć można delikatnie chrupiący makaron, bo nigdy nie zdąży zmięknąć. Składniki: 2 zupki chińskie 2 piersi kurczaka mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 duży świeży ogórek pieprz sól 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: Piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć(...)patelni. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Kapustę drobno poszatkować, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Makaron połamać i dodać do reszty składników. Doprawić przyprawami z zupek chińskich oraz solą i pieprzem. Dodać majonez i dobrze wymieszać
Pysznie & PięknieGwarantuję, że będziecie zachwyceni! Składniki: Składniki: 20 dag ryżu basmati w torebkach ½ kg mięsa z kurczaka ( pierś, lub uda bez skóry i kości) ½ małej kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 25 dag sera cheddar lub gouda 2 łyżki oliwy Przyprawa kebab gyros Pieprz do smaku Ketchup do posmarowania Majonez do posmarowania(...)kurczaka kroję w kostkę, tak samo obraną czerwoną cebulę, dodaję do mięsa, oprószam dosć mocno przyprawą do grosa, dodaję oliwę, odstawiam na 20 minut po czym smażę mięso do miękkości na patelni . Zestawiam z ognia do wystudzenia. Paprykę myję, wydrążam ziarna, kroję w kostkę, ogórka w plasterki, kapustę siekam, ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Zapiekankę
Wanilia i Kardamonkońcu wybór padł na zupę 5 smaków. Tak naprawdę, jest w niej nie tylko 5 smaków, ale całe bogactwo. Składniki: - 2 litry rosołu drobiowego- 1 kapusta pekińska- 1 czerwona papryka- 1 zielona papryka- 1 mały por- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu- przyprawa 5 smaków- świeżo mielony pieprz- chilli w płatkach- 1 łyżka soku z cytryny- ½ puszki mleka kokosowego(...)200ml)- mięso kurczaka z rosołu- prażona cebulka- natka pietruszki Umytą kapustę pekińską posiekać, papryki pokroić - wrzucić do wrzącego rosołu. Gotować ok. 5-8 minut. Dodać ugotowany ryż, pokrojony w talarki por, 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków, chilli, sok z cytryny, świeżo mielony pieprz. Wlać mleko kokosowe, dodać kawałki kurczka z rosołu i prażoną cebulkę. Zagotować. Podawać obficie posypaną natką pietruszki.Uwielbiam
mojewypiekiinietylkoRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka Gyros Składniki dwie piersi z kurczaka mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 2 duże cebule 4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy ketchup pikantny majonez olej do smażenia przyprawa do gyrosa Sposób wykonania: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć(...)rozgrzanym oleju na złoty kolor, pod koniec posypać przyprawą „Gyros” Kapustę pekińską drobno posiekać, ogórki konserwowe, cebule i paprykę pokroić w kostkę. Sałatkę układamy warstwowo - kolejno: mięso z kurczaka, keczup, ogórki konserwowe, cebula, papryka, majonez kukurydza kapusta pekińska na samym wierzchu ketchup wymieszany z majonezem
Smaki NataliiProsta, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 1 łyżka majonezu 50 ml oleju sezamowego 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki natki pietruszki 1 ząbek czosnku cukier sól, pieprz Przygotowanie M Kapustę szatkujemy. Groszek
R'n'G Kitchenimprezy, prosta w przygotowaniu sałatka warstwowa gyros. Polecam wszystkim do wypróbowania gwarantuję że zasmakuje . składniki na 6 porcji 2 piersi z kurczaka 1/4 części główki kapusty pekińskiej 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydza 6 średnich ogórków konserwowych 1 majonez 150 g kilka łyżek keczupu 2 łyżki oleju przyprawa gyros przepis Kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy(...)oleju i dodajemy do niego pół opakowania przyprawy gyros. Podsmażoną pierś kurczaka studzimy . Kapustę pekińską, ogórki, cebulę drobno kroimy. Wszystkie składniki sałatki układamy warstwowo - kurczak, cebula, keczup, ogórki, majonez, kapusta pekińska, keczup, kukurydza
Smakowite DaniaSkładniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek
Menu ZdrowiaSkładniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek
Menu Zdrowia