kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:113/357)

Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami 274

Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Co jem w ciągu dnia - zdrowa dieta, na wynos :) 428

oraz świeżo mielonym pieprzem, podsmażyłam z dwóch stron, a następnie dusiłam na patelni. Natomiast sałatka, to zwyczajne połączenie miksu różnych sałat (w tej wersji miałam jeszcze marchewkę i kapustę) oraz czerwonej papryki. Do buteleczki na dressing nalałam sok z cytryny, który jest nieodzownym elementem moich sałatek. PODWIECZOREK ⇨ Jabłko z masłem orzechowym O tym połączeniu słyszałam już

Zdrowie na języku :P
Marchewka duszona do obiadu 164

Zamiast sałatki z buraczków czerwonych , gotowanej kapusty czy innego rodzaju surówek polecam smakowitą odmianę do drugiego dania w postaci marchewki duszonej. Na lunch do pracy też się świetnie nadaje – w każdym razie my nią nie gardzimy . Jest prosta w składzie i łatwa w przyrządzeniu. Słodko-słona w smaku i najlepiej smakuje na ciepło. Polecam! Składniki: 1/2 kg marchewek

Lamarida.pl
Wrap z warzywami i musztardą francuską 265

Nasz dzisiejszy WRAP Z WARZYWAMI I MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ, to nic... Artykuł Wrap z warzywami i musztardą francuską pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka warzywno-makaronowa 150

zaczołem ćwiczenia siłowe i budowe masy mięśniowej, która jest mi potrzebna do innej zaplanowanej dyscypliny sportowej... 😄 Składniki: 200g dowolnego makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 1/4 kapusty pekińskiej (jak duża) lub połówka małej puszka kukurydzy konserwowej sól pieprz majonez Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórek, paprykę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Kapustę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Boże Narodzenie 153

wszystko biegło swoim utartym szlakiem. Dla Niego specjalnie suszyła owoce na wigilijny kompot, tak jak robiła to teściowa. Jabłka, śliwki, gruszki...Pięknie pachniało w całym domu. Barszcz czerwony i kapusta z grzybami, krokiety z grzybami, karp. Ryby oboje szczególnie lubili zawsze, więc i chętnie je dla Niego przygotowywała. Bo przecież te "pierwsze święta" były czymś w rodzaju prezentu. Dawanego potem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Woławina 172

lubię najbardziej, a ta była wyśmienita, soczysta z idealnie chrupiącą skórką. Ach, zgłodniałem na samą myśl o niej! Kaczka została podana z bardzo smacznym sosem pomarańczowym, obłędną czerwoną zasmażaną kapustą z truskawkami i kopytkami. To była cudowna restauracyjna interpretacja tak domowego dania i zdecydowania jedna z lepszych kaczek, które jadłem — miejsce na mojej liście TOP 5 z pewnością się

Food Square
Sałatka z zupek chińskich 437

znam różne przepisy na tą sałatkę,ale ten odpowiada mi najbardziej-polecam Składniki: 2 zupki chińskie jedna ostra kurczak curry i jedna kurczak łagodny 25 dag szynki konserwowej kapusta pekińska czerwona słodka papryka 3-4 łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół  jogurtem naturalnym,będzie równie smaczna) płaska łyżeczka musztardy  sól,pieprz

Swojskie jedzonko
Kebab 162

gotowiec do gyrosa i kebabu. Nazwa też mi się podobała. Składniki 4 porcje 2 filety z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy do kebabu 1/2 łyżeczki soli 1 cebula czerwona 1/4 kapusty pekińskiej 1/2 papryki Sos  1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku   2 łyżki słodkiej papryki  1 szklanka pomidorowego przecieru  1/2 łyżeczki cykru  1/4 szklanki

Eli Gotowanie
Zupa jota – kapuśniak z pogranicza 212

Istria, w nadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni

Bon Ton Italia
Surówka z czerwonej kapusty 480

Prosta, smaczna, tania surówka do obiadu czy grilla. Idealna do hamburgerów czy nadzienia do pity. Wystarczy trochę jogurtu jako bazy sosu i można ją jeść w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Niedzielny obiad czyli czerwona kapusta i seler 184

Niedzielne obiady kojarzą mi się z pięknymi, obficie zapełnionymi talerzami. Dziś zaszalałam (a powinnam się uczyć do miliona sprawdzianów, które mam w tym tygodniu..) i spędziłam

wegetalerze
Gołąbki - najlepsze 296

ryżu  5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 kostki smalcu  słoiczek koncentratu pomidorowego  sól do smaku pieprz do smaku wegeta do smaku czerwona słodka papryka kapusta  Wykonanie: Mięso oczyścić, wymyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażyć na 2 łyżkach smalcu, pozostawić do ostygnięcia

Krakowskie smaki Ani
Roladki drobiowe z pieczarkami 507

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na

Marta Gotuje
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 192

PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY.Do wykonania roladek potrzebujesz:- schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów.- jedna marchewka, pół małego selera- pół papryki czerwonej- musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE- szynka parmeńska-15 PLASTRÓW- 150 g sera żółtego wędzonego- wykałaczki- olej do smażeniaSchab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się

Pasje Jolki