Surówka z kapusty pekińskiej to doskonały dodatek do obiadu. Kapusta pekińska dostępna jest przez cały rok, prawie każdy ją lubi i jest świetną bazą do tworzenia surówek obiadowych. Jako, że u mnie surówki przemieszane są z sałatkami, zebrałam dla Was w jednym miejscu zbiór kilku przepisów na surówki z kapusty pekińskiej w roli głównej. Na samym końcu dodałam również(...)przekąsek. Każdy z tych sosów świetnie sprawdzi się w towarzystwie kapusty pekińskiej. Mam nadzieję, że przepisy przydadzą się Wam przy komponowaniu obiadowego menu. Po przepis wystarczy kliknąć w zdjęcie lub nazwę. Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem Surówka z kalarepą Surówka
Smaki Na TalerzuNie każdy lubi kapustę i kapuśniak, jednak pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak kiszonej kapusty złagodzi nam słodka marchewka . Zupę możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne pierogi z czerwonej soczewicy i kiszonej kapusty. Danie bardzo tanie i bardzo zdrowe, a przy tym dba o naszą figurę!. Soczewica posiada bardzo niski indeks glikemiczny, a do tego jest źródłem błonnika, jest niskokaloryczna, zawiera całą gamę witamin z grupy B, a także fosfor, cynk, żelazo i potas. Podobnie rzecz ma się z kiszoną kapustą, posiada dużą ilość(...)witaminy C, E, K, P, oraz mnóstwo soli mineralnych. Składniki na farsz: 1 i 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2 szklanki kiszonej kapusty 5 - 6 łyżek oliwy z oliwek 1 duża cebula lub dwie mniejsze 2-3 ziarna ziela angielskiego liść laurowy sól morska gruboziarnista lub zwykła pieprz Soczewicę oraz inne przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkaobiadków. Dziś proponuję fajną , pyszną i kolorową sałatkę z kapustą w roli głównej, ale też innych znanych wam warzyw. Kolorowa ,pyszna i łatwa do zrobienia.Nie za ostra ,nie za kwaśna. W sam raz .Serdecznie zachęcam do przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sałatka do słoików – składniki: 1 kg białej kapusty 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 4 ogórki gruntowe(...)pieprzu czarnego sałatka do słoików na zimę – sposób przygotowania: Kapustę oczyściłam i dość drobno poszatkowałam. Następnie pokroiłam ogórki w plastry i dodałam do kapusty. Całość posoliłam , wymieszałam i na około 1,5 godz. wstawiłam do lodówki. Następnie starłam marchew na grubych oczkach, cebulę pokroiłam w półplasterki a paprykę czerwoną i żółtą w plasterki. Wszystkie warzywa mieszam razem
Olcia gotuje!składnikach u mnie do łazanek dodaje się sporą ilość makaronu, Wy możecie przygotować go z mniejszą. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Składniki: 3/4 mniejszej główki białej kapusty 2 czerwone cebule 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 kiełbasa podwawelska 8 większych pieczarek (około 250 g) – używam same kapelusze makaron łazankowy – ilość wg upodobań(...)solą. Chwilę smażymy, aż pieczarki lekko zmaleją. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do pieczarek i cebuli. Gdy kapusta ugotuje się do miękkości odsączamy ją na sitku, a następnie dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką, całość podsmażamy około 5 minut. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Na koniec wszystko łączymy z ugotowanym makaronem (ilość wg indywidualnych
Słodkie okruszkikiszona, cebula i marchew. Dzisiaj dodałam także szczypiorek. Inne surówki: Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Składniki: 300 g kapusty kiszonej 1 marchew 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku
Moja smaczna kuchniaPyszna surówka z kiszonej kapusty do obiadu. :).Oprócz kapusty kiszonej i marchewki dodałam czerwoną paprykę.Surówka wyszła pyszna :). SKŁADNIKI 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka mała papryka czerwona 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa z oliwek pieprz kolorowy WYKONANIE Kapustę kiszoną dobrze odcisnąć i pokroić,przełożyć do miski.paprykę umyć oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki
Mała w garnku mieszarosołu ) 3 łyżki przyprawy do kebaba olej do smażenia sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego czarny pieprz sól sałatka 4 liście kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 3-4 małe papryczki 1 łyżka oliwy z oliwek czarny pieprz sól opcjonalnie frytki, bułka, chlebek pita, tortilla przepis Do miseczki przekładamy jogurt oraz(...)majonez, dodajemy czosnek granulowany, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Kapustę pekińską szatkujemy ale niezbyt drobno, po czym wrzucamy do miski. Czerwoną cebulę kroimy w półplasterki i dodajemy do kapusty, papryczki kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do pozostałych składników, ogórki konserwowe również kroimy w kostkę i wrzucamy do sałatki. Następnie wlewamy oliwę z oliwek, wszystko doprawiamy
Smakowite DaniaNajlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 1/3 - 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 pomarańcza lub kilka plastrów świeżego ananasa 3 łyżki drobno pokrojonego w kostkę sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki pomarańczowej marynata do kurczaka: 1 łyżka miodu 3-4 łyżki sosu teriyaki dressing : 4 łyżki oleju rzepakowego(...)zamarynować w miodzie i sosie teriyaki. Odstawić do lodówki na minimum godzinę (najlepiej na całą noc). Następnie usmażyć na patelni grillowej. Kapustę posiekać i wsypać do miski. Pomarańczę lub ananasa pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Papryki - czerwoną i pomarańczową pokroić w kostkę i razem z kosteczkami żółtego sera i usmażonymi kawałkami kurczaka dodać do pozostałych składników. Przed podaniem
Ze smakiem i z pasjąsosie czosnkowym. Jest doskonała na imprezę z przyjaciółmi, jak również na uroczystą kolację. składniki na 6 porcji podwójna pierś z kurczaka 1/2 główki kapusty pekińskiej 3-4 łyżki przyprawy do gyrosa 2 czerwone cebule 6 średnich ogórków konserwowych 100 g ketchupu 250 g sera feta 3 łyżki oleju sos 3-4 łyżki majonezu 200 g śmietany(...)czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki układamy warstwowo – kurczaka, keczup, połowę kapusty pekińskiej, ogórki, czerwoną cebulę, pokruszony ser feta i drugą połowę poszatkowanej kapusty. W misce łączymy śmietanę oraz majonez, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie
Smakowite Daniapatelni. Następnie połączyć z ugotowanym ryżem, doprawić i gotowe! WARZYWNA POTRAWKA Z BRĄZOWYM RYŻEM Z podanych składników wyszły 2 porcje 100 g brązowego ryżu Ćwiartka białej kapusty Pół czerwonej papryki Garść czerwonej fasoli Kilka zielonych oliwek Natka pietruszki Duża garść szpinaku Garść orzeszków ziemnych Ryż ugotować Kapustę poszatkować w cienkie paski, wrzucić na dużą patelnię i podlać odrobiną
HealthyCreationsparówki 4 plastry żółtego sera 1/2 ogórka szklarniowego 4 liście kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 mała czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 łyżka oliwy z oliwek czarny pieprz sól opcjonalnie keczup lub musztarda przepis Umyte i osuszone liście kapusty pekińskiej dość drobno siekamy. Umytego pomidora, paprykę oraz obranego ze skórki ogórka kroimy w niewielką kostkę. Czerwoną cebulę(...)siekamy. Do miski wrzucamy posiekaną kapustę pekińską, pokrojonego pomidora, paprykę, ogórka oraz czerwoną cebulę, wlewamy oliwę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Parówki obieramy z osłonek i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bagietkę rozcinamy wzdłuż na pół z jednej strony a następnie podgrzewamy kilka minut w rozgrzanym piekarniku. Gorącą parówkę owijamy w plaster żóltego sera, wkładamy
Smakowite Daniainnego jak zabrać się do kiszenia! do kapusty dorzucimy rzodkiewki, paprykę oraz mój ulubiony kalafior. Potrzebne nam będzie: słój z dużym otworem 2 kapusty pekińskie pół młodej kapusty papryka czerwona papryka żółta pęczek rzodkiewki kalafior sól grubo ziarnista (duża łyżka na kg kiszonki) Przygotowanie: Szatkujemy kapustę. Kroimy naszą paprykę w kawałki (mogą być pasy lub wystarczy przekroić
PaleoLifereguluje procesy tworzenia nowych komórek,zapewnia prawidłową czynność tkanki nabłonkowej skóry. Dzienne zapotrzebowanie:700-900µg Źródło występowania: tran, pełnotłuste mleko, masło, ser, żółtko jajka, brzoskwinie, marchew, papryka czerwona, szpinak, kapusta, brokuły Witamina B1 Właściwości : bierze udział w przemianie węglowodanów,białek i tłuszczów w energię, wspomaga działanie układu nerwowego Dzienne zapotrzebowanie: 0.9-1.2 mg Źródło występowania: nasiona(...)decyduje o dobrym samopoczuciu, zapewnia sprawne działanie wątroby,żołądka i jelit Dzienne zapotrzebowanie: 200-400 µg Źródło występowania: sałata, szpinak, kapusta, brokuły, szparagi, kalafior, pomidory, brukselka, soczewica, buraki, żółtko jajka Witamina B12 Właściwości: uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych ciałek krwi, przeciwdziała niedokrwistości Dzienne zapotrzebowanie: 1.4- 2.4 µg Źródło występowania: mięso,ryby, skorupiaki, jajka, mleko Witamina C Właściwości: wzmacnia
Fit & Healthy LifeKapusta z białą fasolą Wigilijna kapusta z fasolą, prosty przepis na postną kapustę z białą fasolą z puszki. Kapusta z fasolą przepis stary i bardzo prosty. Kapusta kiszona czy kapusta biała z fasolą? Wszystko zależy czy wolisz bardziej czy mniej kwaśne potrawy. Tak jedna jak i druga kapusta z białą fasolą smakuje wybornie, ta prosta potrawa(...)jest także bardzo sycąca. Jeżeli chcesz kapustę postną z fasolą możesz zrobić z ziemniakami, aby była bardziej gęsta i treściwa. Jak zrobić kapustę z fasolą na Wigilię? Kapusta z fasolą przepis Babci Przepis na Babciną kapustę z fasolą, to jeden z najprostszych i najszybszych przepisów na wigilijną kapustę. Kapusta z grochem czy kapusta z fasolą, każda ma swoich wiernych fanów
Dieta moja pasjasurówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :) mała główka młodej kapusty kiść czerwonych winogron 1 szkl siekanych orzechów pekan łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól świeżo zmielony pieprz Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce
Smakołyki AsiKolejna propozycja na pyszną i zdrową surówkę z młodej kapusty. Korzystajmy póki kapusta jest taka delikatna w smaku. Świetnie sprawdzi się do wszelakich mięs z grilla. 1/2 młodej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego sól, pieprz Kapustę poszatkować, cebulę i koperek drobno posiekać. Warzywa przesypać do miski, polać
Smakołyki Asi