wykonaniu, i na prawdę bardzo smaczne. Życzę wszystkim miłego dnia i zapraszam do zapoznania się z przepisem. :) Przepis: (dla 4 osób) Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 czerwona papryka 350 g makaronu o smaku kurek 1 kostka warzywna BIO (bez glutaminianu sodu) 4 ziele angielskie 2 liście laurowe sól, pieprz, papryka słodka, 2 łyżki oliwy(...)oliwek Wykonanie: 1. Z kapusty pozbywamy się wierzchnich liści, myjemy, wycinamy głąb i szatkujemy. 2. Paprykę myjemy oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. 3. Poszatkowaną kapustę wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą ale tylko do wysokości kapusty. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Podczas gotowania dodajemy 1 kostkę warzywną BIO, i pokrojoną w kostkę paprykę, gotujemy
Mój pomysł naSkładniki: kapusta pekińska czerwona cebula bulion warzywny koperek, natka pietruszki dorsz kilka suszonych pomidorów sos vinegrette: 2 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz 3-4 łyżki oleju kilka kropel octu jabłkowego ząbek czosnku Przygotowanie: Kapustę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę ugotować na małym ogniu w bulionie warzywnym, kiedy zmieni kolor na biały, wtedy będzie
Gaździnka warzyodciskamy, ¾ kapusty mieszamy z sosem czosnkowym. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy całe opakowanie przyprawy do gyrosa, chwilkę jeszcze podsmażamy, studzimy i przekładamy kurczaka do misek. Przykrywamy ½ kapustą pekińską wymieszaną z sosem czosnkowym. Następnie układamy pokrojone drobno ogórki konserwowe. Smarujemy sosem salsa i przykrywamy warstwą mieszanki meksykańskiej. Układamy kolejna warstwę kapusty z sosem(...)czosnkowym. Polewamy sosem salsa. Przykrywamy samą kapustą, Następnie kroimy w kosteczkę czerwoną cebulkę, pomidory i ogórki konserwowe i posypujemy wierzch naszej sałatki kebabowej. Robimy też dekorację- kwiatki z ogórka, marchwi, cebuli i pomidora.,Taka sałatka warstwowa gyros – kebab będzie smakować każdemu. Smacznego!The post Sałatka warstwowa gyros-kebab appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową bitą śmietaną(...)czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Tarta z cukinią, brokułami
Moja smaczna kuchniakapusty. Ja dodaje do niej marchewkę i czerwoną paprykę oraz troche natki pietruszki. Taka surówka najlepiej pasuje do rybki oraz do wieprzowiny. składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 czerwona papryka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub słonecznikowy Kapustę kiszoną przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna nawet dwa razy. Dobrze odcinąć i posiekać, przełożyć
Monia miesza i gotujecukinią i hokkaidoBukiet sałat z brokułami i jajkiemChrupiąca ciabatta z pesto rossoChrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim seremChrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwąChrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiemChrupiąca surówka z sałaty lodowejCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachCukinia zapiekana z pomidorową passatąFocaccia z czarnuszką i majerankiemFocaccia z czarnuszką, majerankiem i oreganoFrittata z cukinią i oreganoFrittata z kalafiorem, cukinią(...)bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSorbet truskawkowySpaghetti ze szpinakiem i grana padanoSurówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiemSurówka z kiszonej kapusty z koperkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebuląTarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinamiTarta z cukinią, brokułami i sezamemTarta
Moja smaczna kuchniabyła fit rezygnujemy z majonezu a na jego miejsce dodajemy oliwę z oliwek lub olej. Składniki 1 puszka tuńczyka (dowolnego) 1 mała puszka groszku konserwowego Bonduelle kawałek kapusty pekińskiej 1 mała czerwona cebula ok. 4 łyżki majonezu 2-3 ogórki kiszone sól pieprz kolorowy 1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam(...)oleju sojowym) odcedzamy a groszek płuczemy. 2. Sałatkę układamy warstwowo w 2 słoikach. Na dno wrzucamy część kapusty i ogórków, groszek, cebulę i rozdrobnionego tuńczyka. Doprawiamy odrobiną coli i pieprzu. Dodajemy po 1 łyżce majonezu. 3. Następnie, w tej samej kolejności układamy kolejne warstwy. Słoiki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Smacznego życzy
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWiosenna surówka obiadowa Pyszny, szybki i zdrowy dodatek do obiadu. Polecam! Składniki: 1/2 małej białej kapusty 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 1 pęczek rzodkiewek 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy garść suszonych pestek dyni 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz *** Kapustę
Blog z Apetytemstartego 2 żabki czosnku - świeże chili - 1 łyżka słodkiego octu ryżowego - 4 łyżki sosu sojowego jasnego - 1 łyżka płynnego miodu - 100ml soku pomarańczowego - 2 łyżeczki oleju sezamowego - papryka czerwona pokroić kapustę w wąskie paski, rozgrzać olej dodać imbir, czosnek, oraz chili, dodać kapustę, paprykę, podlać sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i miodem. Gotować 5 minut. Dodać olej sezamowy i podawać
SMYKWKUCHNIlubiana na całym świecie. Nic dziwnego, jej przygotowanie jest łatwe i szybkie, a smakuje rewelacyjnie i pasuje praktycznie do wszystkiego. Polecam! Składniki: pół główki białej kapusty 1 czerwona cebula 1 duża marchew lub dwie mniejsze 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu 1 łyża posiekanego koperku Sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki soku(...)cytryny 1 łyżka miodu lub cukru pudru *** Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, solimy, mieszamy i odkładamy na kilka minut aby puściła sok *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Marchew i cebulę dodajemy do kapusty *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą w osobnej miseczce *** *** Gotowy
Blog z ApetytemSurówka z marchwi i jabłka to bardzo szybki, prosty i smaczny przepis na dodatek praktycznie do każdego obiadu. Jak zapewne wiecie marchew to bogactwo beta-karotenu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżka octu ryżowego 0,5 czerwonej papryczki chilli (mniej lub więcej do smaku) Przygotowanie spring rolls: Makaron ryżowy połamać na mniejsze kawałki, włożyć do miski i zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut do czasu aż zmięknie. Odcedzić na sicie. Przygotowanie warzywa - umyć, obrać i pokroić w cienkie paski (julienne), kapustę cienko poszatkować, awokado pokroić na cienkie
Codzienne GotowanieZacznijmy przygotowywać śniadanie, obiad, kolację od dużej porcji sałatki. Micha surowizny dziennie to podstawa, by czuć się i wyglądać zdrowo. Składniki na 2 porcje: 1/4 główki białej kapusty, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1/2 awokado, szklanka kiełków słonecznika, 1/2 dużego ogórka, 2 garści pestek dyni, sól, czarny pieprz do smaku. sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka(...)musztardy, 1,5 łyżeczki syropu klonowego, 1 łyżeczka octu balsamicznego. Wykonanie: Kapustę kroimy na drobne kawałki, zasypujemy solą i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. W międzyczasie kroimy paprykę, cebulę, ogórka, awokado, kiełki słonecznika pozbawiamy łupek. Wszystko dodajemy do kapusty. Zalewamy sosem (wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy), mieszamy i posypujemy pestkami dyni (surowymi lub w mniej zdrowej, ale, przyznam, smaczniejszej
Jeść, by żyć w zdrowiuzawirowania życiowe z pracą i nie tylko sprawiły, że nie miałam możliwości dodawać postów. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula 3-4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy mała kapusta pekińska papryka czerwona przyprawa gyros keczup majonez Wykonanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą, podsmażyć na patelni. Odstawić do ostudzenia. W misce układać warstwami: kurczaka, warstwę keczupu, pokrojoną w kostkę cebulę(...)ogórki pokrojone w kostkę, grubą warstwę majonezu, kukurydzę, cienko pokrojoną w paski kapustę pekińską i na wierzchu paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę. Wstawić do lodówki na min. 1 godzinę
Pasja Smakuprzynajmniej część z Was stwierdzi, że "Nie! Tego nie jadłam/em! Muszę zrobić:)" i wrzuci swoją surówkę np na IG oznaczając mój profil @kuchniawczekoladzie :) Składniki: ¼ główki białej kapusty 1 czerwone jabłko 1 marchewka 1 por 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Kilka kropel soku z cytryny Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pora dokładnie(...)myjemy, kroimy w pół talarki i przelewamy wrzątkiem, by nieco zmiękł. Odcedzamy i studzimy. Kapustę szatkujemy na grubszych oczkach, podobnie umyte, ale nie obrane jabłko, a marchewkę ścieramy na tych całkiem drobnych. Składniki na surówkę łączymy ze sobą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Dodajemy majonez, śmietanę lub jogurt i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Normal 0 21 false
Kuchnia w czekoladziezorientuje. Poza tym nic więcej nie dodaję, bo sałatkę gyros zna każdy. Taki imprezowy niezbędnik. ;-) 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 sporych korniszonów 1 czerwona papryka 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 małe czerwone cebule Sos: 400g serka homogenizowanego 1 mały jogurt naturalny keczup sól, pieprz 1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z łyżką(...)oleju i przyprawą do gyrosa (w sporej ilości). Podsmażamy i studzimy. 2. Paprykę, korniszony i cebulę kroimy w kostkę. 3. Kapustę piekińską siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. 4. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Keczup, sól i pieprz dodajemy do smaku. 5. W dużej misce układamy kolejno składniki: filety, cebulę, 1/2 sosu, ogórki, papryka, 1/2 sosu, paprykę, kapustę
Szefowa kuchni