postanowiłam zabawić się kolorami. :) Dzięki takiej kompozycji powstał ciut mroczny, ale jakże męski hamburger! Mój mąż był zachwycony! Użyłam kapusty modrej Ogródek Dziadunia (najlepsza "kupna" kapusta, polecam gorąco!), radicchio, czerwonej papryki, pomidora, czerwonej cebuli i czerwonego sera (dostaniesz go w większych marketach bez problemu). Kotlet do hamburgera powstał z chudej szynki wieprzowej. Zrobiłam też prosty
Garniec Magalieimprezę, Sylwestra lub grilla. U nas znajdziesz tradycyjną sałatkę Gyros z kurczakiem i kapustą pekińską oraz pysznym domowym majonezem i keczupem. To propozycja na uniwersalną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Sałatka Gyros – co potrzebne? Oczywiście filet z kurczaka, kapusta pekińska, czerwona cebula, kukurydza konserwowa oraz papryka czerwona i ogórki konserwowe. Dodatki to majonez, keczup oraz(...)zrobić dobrą sałatkę gyros? Zapraszamy na przepis! Sałatka Gyros Składniki filet z kurczaka: 350 – 400 g kukurydza: 1 puszka czerwona papryka: 1 szt. ogórki konserwowe: 5 – 6 szt. czerwona cebula: 2 szt. kapusta pekińska: kilka liści przyprawa gyros: 2 – 3 łyżeczki majonez domowy keczup domowy olej do smażenia Sałatka Gyros – przepis Przygotowanie Filet
Kuchnia Na WypasieSałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z cieciorki z kabanosem i zielonym ogórkiem Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem zielonym i pomidorem Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli(...)kapustą pekińską i pomidorkami Sałatka ziemniaczana z bobem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Selerowa sałatka z ananasem i szynką Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną
Moja smaczna kuchniaoprzeć. składniki na 5 porcji 5 placków tortilla ( przepis tutaj ) 1 czerwona papryka 2 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 3 – 4 liście kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki przyprawy do gyrosa olej do smażenia sos 3- 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz(...)miseczki przekładamy jogurt, dodajemy majonez oraz musztardę, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko mieszamy. Gotowy sos wstawiamy na 15 minut do lodówki. Liście kapusty pekińskiej niezbyt drobno siekamy, czerwoną paprykę kroimy w paseczki, ogórki razem ze skórką oraz pomidory kroimy w plastry, a czerwoną cebulę w półplasterki. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski i dokładnie
Smakowite Daniamojej sałatkowo -surówkowej kuchni nadal królują kapusty. Dzisiaj zachęcam do zrobienia sałatki z kapusty pekińskiej, z dodatkiem koperku, kukurydzy i cebuli czerwonej. Składniki: mała kapusta pekińska 1 cebula czerwona 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 płaskiej łyżeczki cukru pudru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 czubata(...)łyżka majonezu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z soku. Kapustę, cebulę i kukurydzę umieszczamy w misce. Dodajemy koperek i sok z cytryny. Cukier puder, jogurt i majonez łączymy, mieszamy i wlewamy do kapusty. Całość dokładnie mieszamy. W międzyczasie solimy i pieprzymy do smaku. Smacznego
Smak mojego domuakcja świetnie się nam udała :) Przysłaliście sporo pomysłów na śledzie - zaskakujące, na jak wiele sposobów można podać te ryby. Nie zabrakło przepisów na pierogi, uszka i barszcze czerwone oraz wpisów dotyczących kapusty kiszonej i grzybów. Bardzo dziękuję wszystkim za udział w akcji, w szczególności: Ani, autorce bloga Mops w kuchni , za dodanie 6 przepisów, mikimamie, autorce bloga Czerwień(...)Kapusta z grzybami i śliwkami Zupa kalafiorowo-grzybowa Śledzie po sułtańsku Łosoś wędzony à la tatar Pasztet z selera z orzechami włoskimi i oliwkami Tatar ze śledzia Wigilijna kapusta z pieczarkami Śledzie z grzybami leśnymi i cebulką Śledzie z jabłkami i suszonymi śliwkami Bigos z białej kapusty Flaki z boczniaków Wigilijny barszcz klarowny na zakwasie Uszka z kiszoną kapustą
Weekendy w domu i ogrodzieSałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!opcja stosowana w przypadku bardzo zwartej kapusty. Najpierw trzeba wyciąć głąb. Do garnka, w którym mieści się cała nasza kapusta wlewamy wodę (tyle żeby po włożeniu kapusty nie wylała się) i zagotowujemy ją. Do wrzącej wody wkładamy kapustę, wyciętym głąbem do dołu, gotujemy około 5-6 min i odwracamy kapustę (no chyba ze kapusta w waszym garnku mieści(...)każdą kapustę – młodą, białą, włoską, pekińską lub czerwoną. Młoda kapusta jest bardzo delikatna i trzeba bardzo pilnowac żeby liście podczas obgotowywania się nie rozgotowały. Biała kapusta jest najlepsza jeżeli chcecie nadmiar gołabków zamrozić a włoska jest bardzo miękka, dobrze się zwija i efektownie wygląda. Pekińska i czerwona jeszcze przede mną Smacznego ! The post Gołąbki z pikantnym sosem
Kulinarna Patilogiakażdą kapustę – młodą, białą, włoską, pekińską lub czerwoną. Młoda kapusta jest bardzo delikatna i trzeba bardzo pilnowac żeby liście podczas obgotowywania się nie rozgotowały. Biała kapusta jest najlepsza jeżeli chcecie nadmiar gołabków zamrozić a włoska jest bardzo miękka, dobrze się zwija i efektownie wygląda. Pekińska i czerwona jeszcze przede mną Smacznego ! The post Gołąbki z pikantnym sosem
Kulinarna Patilogiasycąca, pożywna i bardzo smaczna przekąska, która doskonale prezentuje się na stole i błyskawicznie znika z talerzy. składniki na 4 porcje 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 2 czerwone cebule 4-5 średnich ogórków konserwowych dwie kulki mozzarelli 500 g mielonego mięsa 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej do smażenia czarny(...)koncentrat pomidorowy, całość doprawiamy solą,czarnym pieprzem słodką i ostrą papryką, mieszamy i jeszcze krótko razem podsmażamy, po czym zdejmujmey z ognia i dokładnie studzimy. Umytą i osuszoną kapustę pekińską oraz czerwoną cebulę drobno siekamy. Ogórki konserwowe oraz mozzarellę kroimy w niewielką kostkę. W kolejnym etapie w przezroczystej misce układamy warstwami poszczególne składniki sałatki. Połowę posiekanej kapusty, czerowną cebulę
Smakowite Daniasię składa, że przepadam za łazankami o każdej porze roku. Myślę, że warto pokusić się o takie połączenie smaków i zaskoczyć swoich najbliższych... Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czerwonym pest o Składniki : 400 g makaronu łazanki 500 g kiszonej kapusty z marchewką 400 g kiełbasy bądź szynki 1 duża cebula 4 łyżki czerwonego pesto z suszonych pomidorów olej(...)mniejsze kawałki, dodajemy do kiełbasy - doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy razem przez 5 minut. Makaron łazanki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z kiełbasą. Na koniec dodajemy czerwone pesto z suszonych pomidorów . M ieszamy przesmażając razem 2-3 minuty by smaki się przegryzły
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z szynką i ananasem to oryginalna i bardzo smaczna sałatka. Jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i z całą pewnością zachwyci Was swoim smakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka, treściwa sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską. Śmiało możecie ją zapakować i zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy. To jedna z moich ulubionych sałatek. Polecam! Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża marchewka 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko 1 mała cebula 1/2 pęczka koperku majonez/jogurt sól, pieprz(...)Wykonanie: Warzywa obieram i myję . Kapustę szatkuję i przekładam do miski. Marchewkę i jabłko ścieram na tarce na dużych oczkach. Seler naciowy kroję w plasterki, cebulę w drobną kostkę, a koperek siekam. Fasolę osączam z zalewy. Do kapusty dodaję pozostałe składniki. Dodaję majonez z jogurtem 1:1 i doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Smacznego
magiczna kuchnia Kasicamembertem Surówka Coleslaw z czarnuszką Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z kiszonej kapusty z marchewką Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Surówka z marchewki z czarnuszką Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi
Moja smaczna kuchnia