kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:99/357)

marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 156

minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
POZYTYWNA ZABAWA - dzień 1 142

pyszną  kawę od mojej Drugiej Połówki i wypiliśmy ją oglądając amerykański dramat a wieczornym popołudniem przyjęliśmy gości ciesząc się ze wspólnie spędzonego czasu:). I chociaż poszatkowana czerwona kapusta została w garnku nie doczekawszy się przerobienia na sałatkę i zapakowania w słoiki to jednak w ogólnym rozrachunku wykorzystanie wczorajszego  czasu oceniam na plus:)#3 - wyliczankę rozpoczęłam od relacji

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Restauracja Filmowa – recenzja 157

początku chciałam pierś z gęsi, jednak okazało się, że nie było jej na stanie więc zmieniłam zamówienie na kaczkę pieczoną w miodzie z jabłkami, podaną z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą w sosie pomarańczowym (49 zł).  Kaczka była obłędna, sos do niej także był powalający. Jedynie kluski śląskie aż za bardzo rozpływały się w ustach Mój partner zamówił z kolei

karmelowy
Garden party 186

takie zakupy. Jedną z sałatek podałam w słoiczkach weck ozdobionych różowym sznureczkiem. Przepis na sałatkę z papryką i avocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę przepis dostępny

Mienta blog
Tarta ze szpinakiem i serem gruyère 224

energii mam zdecydowanie więcej niż wcześniej. Na tyle dużo, że w ostatnią sobotę postanowiłam przygotować dla Was przepis na typowy śląski obiad i przy wykrawaniu głąba z czerwonej kapusty, prawie ucięłam sobie lewego kciuka. Skończyło się na pogotowiu, kilku szwach i zwolnieniu lekarskim. Postanowiłam jednak nie dać się przeciwnościom losu i jedną ręką, przygotowałam dzisiaj jesienną wersję tarty, którą

Obiad za dychę
Wigilijne gołąbki z kaszą i grzybami. 263

Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami.Składniki na ok. 15 szt.główka czerwonej kapusty; 150 g kaszy gryczanej;200 g grzybów mrożonych (np. prawdziwki, maślaki, kozaki);200 g pieczarek;cebulka;1 łyżeczka masła;oliwa z oliwek;sól, pieprz,ok. 1 l bulionu warzywnego;Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na maśle z oliwą z oliwek. Posiekane grzyby

Miksturownik
Meksykańska zupa gulaszowa 290

domowej roboty:) Polecam, szczególnie na jesienne i zimowe obiady. Składniki:1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, lub gotowe mięso gulaszowe),10 dużych ziemniaków,2 cebule,pęczek włoszczyzny (bez kapusty),czerwona papryka,2 łyżki masła lub margaryny,słoik sosu np. meksykańskiego (najlepiej domowego),łyżeczka ostrej papryki mielonej,słodka papryka mielona,łyżeczka przyprawy do gulaszu,sól, pieprz.  Przygotowanie Mięso pokroić

Z miłości do słodkości
Kotlety z Wilanowa 187

pasztetem.  Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.  Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.  Podawać np. z surówką z czerwonej kapusty.                                            Smacznego

Z miłości do słodkości
Pierś gęsia wędzona w woku z placuszkami rosti, kapustą i olejem rzepakowym 207

elementy. Tym razem na tapetę wzięłam piersi z gęsi i uwędziłam je chińską metodą w woku na herbacie. Podałam z placuszkami ziemniaczanymi smażonymi na oleju rzepakowym oraz kapustą czerwoną wzbogaconą o smak czerwonego wina i ziarna granatu. Te samą metodą wypróbowałam już wędzenie schabu oraz piersi z kurczaka i zawsze się sprawdzała. I tym razem mięso wyszło delikatne, soczyste

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZAJAZD POD CARYŃSKĄ, Ustrzyki Górne, Bieszczady. 179

połowie.Zamówiliśmy więc najpopularniejszą potrawę bieszczadzkiej kuchni, czyli PLACKI PO BIESZCZADZKU.  PLACKI PO BIESZCZADZKU to po prostu placki ziemniaczane podane z mięsnym gulaszem i kwaśną śmietaną oraz czerwoną kapustą.Do wyboru były gulasze: wieprzowy, z sarny bądź z dzika. Wybrałam więc dzika, aby jeszcze bardziej poczuć się jak bieszczadzki juhaswracający z owcami z gór, zmożony głodem i zmęczeniem

W kuchni Karmel-itki
SCHABOWE Z INDYKA. 207

delikatnie, nacieram solą, pieprzem, tymiankiem. Rozrabiam jajka z odrobiną mleka. Panieruję mięso w jajku i bułce tartej. Smażę z obu stron na złoto. Podaję z surówką z kapusty czerwonej. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 158

Karmel-itka. / barwena fot.: Karmel-itka. / amouse bouche fot.: Karmel-itka. / mus z białej czekolady Menu kolacji:- polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty- krem buraczany z pieczonym kozim serem- amuse bouche- barwena na purée z pieczonej marchewki, paluszki ziemniaczane w cieście filo z czarnym sezamem- mus z białej czekolady i orzecha laskowego

W kuchni Karmel-itki
Schab z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą 292

dlatego często piekę wieprzowinę. Schab zwinięty w roladę z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą. Tak przygotowane mięso jest kruche i lekko kwaskowe dzięki kapuście. 1 1/2 kg schabu 400g kapusty kiszonej 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula sól pieprz czarny majeranek 1 płaska łyżeczka żelatyny Kapustę kiszoną przepłukać i obgotować. Miałam z marchewką i kminkiem. Soczewicę ugotować(...)osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Należy uważać, żeby jej nie rozgotować. Cebulę (u mnie czerwona) pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę. Smażyć około 10 min. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowaną soczewicę i wszystko wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Kawałek schabu nacinać nożem rozwijając płat mięsa o grubości ok 1 cm. Oprószyć

https:KKuchniaMniam
Sałatka Sezonowa 63

Sałatka sezonowa Sałatka sezonowa to bardzo smaczna sałatka z młodej kapusty, którą możemy przygotować w sezonie, kiedy mamy dostęp do młodej kapusty. Kiedy tylko młoda kapusta pojawia się w sklepie, przygotowuję tą pyszną sałatkę. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie czterech głównych składników, takich jak młoda kapusta, marchewka, tuńczyk i czerwona cebula. Dodatek to pyszny sos na bazie jogurtu naturalnego(...)każdą nadarzającą się okazję. Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na pyszną sałatkę sezonową z młodej kapusty, którą warto przygotować, póki sezon kapuściany w pełni. PRZEPIS NA SAŁATKĘ SEZONOWĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1/2 główki młodej kapusty 1 czerwona cebula 1 duża marchewka 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania