Lubię tego typu sałatki: dużo zieleninki i chude mięsko. Wczoraj zobaczyłam na dwóch blogach przepisy na sałatkę z kurczakiem i dziś musiałam zadziałać. sałatka wyszła
Walijskie Pichcenieczasie układam pierś na folii aluminiowej i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę jeszcze na 10 minut. Po wyjęciu zawijam pierś w folie i zostawiam na 20 minut aż mięso dojdzie. Na patelni na której smażyła się kaczka, przesmażam startą skórkę z pomarańczy. Pomarańczo filetuję, kroję na cząstki i przesmażam też, dodaję miód. Jak zmięknie zdejmuję
wesoła kuchniaśledzia na grzankach tatar wołowy w omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl
Z Kuchni Do Kuchnimarynowanymi buraczkami tatar wołowy z omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką
Kulinarne przygody Gatityktórym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego! Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy, nacinamy skórę
MarcinChefMoje życie jako blogerki kulinarnej nie jest pasmem samych sukcesów w gotowaniu i pieczeniu. Nieraz zdarza mi się ugotować coś, co niby jest zjadliwe, ale nie na tyle, żeby zrobić to kiedykolwiek ponownie. Kiedyś upiekłam taki chleb, że nawet kaczki w stawie nie chciały go jeść ... Cóż, bywa i tak. Próbuję dokształcać się w gotowaniu, bo bardzo to lubię
Posadzone i zjedzonepiekarnika, na ostatnią minutę możesz włączyć funkcję grilla. Ja posiadam patelnię przystosowaną do pieczenia w piekarniku (polecam!), w przepisach takich jak ten jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw je na deskę do krojenia na minimum 5 minut aby “odpoczęło”. Włóż kaczkę wraz z sosem na 2 duże talerze, polej sosem i podawaj z ulubionymi dodatkami
karmelowyŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu np. do confit z kaczki . Carpaccio z buraka Składniki: 4 średnie buraki kawałek sera pecorino oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz Buraki dokładnie myjemy i owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 165°C i pieczemy około godziny, aż będą miękkie. Najłatwiej jest to sprawdzić za pomocą patyczka
PatiGotujebrak dań mięsnych i rybnych, przy czym na liście firmowych specjałów królują najprostsze dania. Pielmieni z wiejską śmietaną, pieczona kiszka ziemniaczana oraz cepeliny (z farszem mięsnym, bryndzą lub grzybami) – oto najważniejsze rarytasy. Na uroczysty obiad można zamówić kaczkę z jabłkami po staropolsku lub Przysmak Jaremy (stek z sosem śmietanowo-koniakowym). A co ze słodkościami? Tu wyróżnia się nugat lwowski(...)benefitach. 4. Restauracja „W Starej Kuchni” Kto zatrzyma się „W Starej Kuchni” na ulicy Świętego Tomasza, ten z pewnością nie będzie żałować. We wnętrzu zabytkowej kamienicy można odpocząć przy piecu, w którym wciąż wypiekany jest chleb, można też rozgościć się w sali, której nadano charakter starej biblioteki. Co można tu zjeść? Przede wszystkim świeży chleb, od którego zaczyna się każda
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pani liczyła na uzyskanie efektu „wow”? To nie jest odosobniony przypadek. Pulled pork: „Użyłam chudej szynki do i rano po pieczeniu była wiórem (piekłam bez przykrycia”. Karmel: „Postawiłam cukier na kuchence i się przypalił.” Kurczak: „Do pieczonego paprykowego kurczaka na dno włożyłam pieczarki zamiast ziemniaków, puściły wodę i ugotował się, beznadziejny przepis.” Chleb: „Wstawiłam chleb do zimnego piekarnika(...)Sama bardzo długo nie piekłam, szukałam tylko lepszych i lepszych cukierni, torty i ciasta na imprezy zawsze przynosili znajomi. Wszystko się zmieniło gdy w kuchni pojawiła się elektryczna waga – pieczenie stało się powtarzalne, przewidywalne, po prostu przyjemnie satysfakcjonujące. Nie wymyślisz niczego nowego w przepisie na biszkopt czy ciasto ptysiowe, ale może sos do kaczki będzie dobry też do ciemnego
Karo in the Kitchendorodnych piersi kaczki, to postanowiłam połączyć je razem w jednym daniu. Nie spodziewałam się aż takiego efektu, bo danie okazało się przepyszne. Pierś kaczki lekko różowa w środku i mięciutka, a gruszki słodkie, jędrne, nierozpadające się i pachnące majerankiem. Kwaskowa żurawina przełamała oba smaki. Sławek powiedział, że lepszej kaczki nie jadł! Składniki na 2 porcje: ? 2 piersi kaczki ? sól, pieprz(...)Skórę na piersiach kaczki naciąć w kratkę, posypać solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. ? Gruszki umyć, przekroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Włożyć gruszki do naczynia do zapiekania, posypać majerankiem. ? Na gruszkach położyć piersi kaczki skórą do góry, polać sosem sojowym i przykryć naczynie. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 40 minut
To co kochamKaczka faszerowana migdałami i rodzynkami jako przekąska, dodatek na kanapki... Kaczka, 100 g migdałów bez skórki, 100 g rodzynków, 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 ml bulionu (najlepiej drobiowego) miód pitny 3-4 łyżki Zdjąć skórę z kaczki. Można to zrobić przecinając skórę na grzbiecie lub bez przecinania skóry. Ja wkładam ręce pod skórę i pomału(...)nią farsz i zawinąć (niezbyt ścisło). Następnie „na szwie”, oraz pozostałe otwory spiąć wykałaczkami a następnie nitką zasznurować wokół wykałaczek. Kaczkę obwiązać sznurkiem aby nadać jej kształt. Posmarować ją tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 60 – 70 minut
królestwo garówczysty tłuszcz, który również mrożę. Czym więcej rodzajów mięs, tym smaczniejszy pasztet. U mnie tym razem był: kapłon, perliczka, gęś, kaczka i kurczak. Można dać dowolne rodzaje mięs. Ten przepis ma być inspiracją. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, itp.... U mnie było dość dużo tłuszczu, dzięki temu pasztet jest bardziej smarowny, idealny także na kanapkę, ale można dać
Smaczne ZdroweEmpanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami. Potrawa przywędrowała do nas z Ameryki Południowej, gdzie
Walijskie Pichceniewyciąć gniazda nasienne. Włożyć gruszki do naczynia do zapiekania, posypać majerankiem. • Na gruszkach położyć piersi kaczki skórą do góry, polać sosem sojowym i przykryć naczynie. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 40 minut. • Podawać piersi pokrojone w plastry, z gruszkami i żurawiną
To co kochamWprawdzie dwa dni świąt, ale nasza polska tradycja trzyma się suto zastawionego stołu. I jak tu walczyć z tradycją? Dlatego gotujemy, pieczemy i jemy, jemy , jemy!!!!! Zapraszam na kilka rożnych przepisów, które możemy wykorzystać na Świata Wielkanocne(...)KACZKA Z MORELA I JABŁKIEM GALARETA DROBIOWA BABKA PANETTONE
W kuchennym oknie Ewy