kaczka pieczona - 1393 przepisów (strona:52/93)

Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs 128

rękawie. Udka wyszły bardzo fajne, mięciutkie i soczyste. Jedyne co zmieniłam w stosunku do receptury z książki to wydłużyłam czas pieczenia, żeby wręcz rozpływały się w ustach. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Miodowe udka z kaczki (2 porcje) Składniki: 2 udka z kaczki 4 łyżki miodu 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku(...)włóż udka. Odstaw je na całą noc do lodówki. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Przełóż udka wraz z marynatą do rękawa foliowego i włóż do piekarnika. Piecz przez 80-90 minut, do miękkości. Smacznego! Recipe in English Honey duck legs (2 servings) Ingredients: 2 duck legs 4 tablespoons honey 4 tablespoons soy sauce 2 tablespoons lemon juice

karmelowy
Kanapki z rwaną kaczką 142

mnie gęsi), 1 łyżka miodu, sól świeża, chrupiąca bagietka. 2 figi, rukola, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć rozgniecionymi przyprawami. Włożyć do naczynia do zapiekania, przykryć i wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć grzanie na 100 stopni, a następnie zmniejszyć do 90 stopni. Piec 6-7 godzin. Cebulę pokroić w półplasterki. Dusić na tłuszczu około(...)piekarnika. Mięso porwać na kawałki, wyjmując przy okazji kości i kosteczki :) Posmarować bagietki tłuszczem z kaczki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 3-5 minut. Figi pokroić na plasterki. Złożyć kanapki. Jeżeli zostanie nam mięso, można je wymieszać z tłuszczem z pieczenia i zamknąć w słoiczku. talerze z Slate Plate

królestwo garów
Piersi kaczki z cykorią 121

strony skóry ok. 8 minut, od strony mięsa 1 minutę. Przełożyłem do piekarnika, wcześniej rozgrzanego do 180 stopni C, piekłem 10 minut. Upieczone, obłożone folią aluminiową, przełożyłem na kratkę, aby mięso odpoczęło 10 minut. Tłuszcz wytopiony z kaczki wymieszałem ze zredukowanym sokiem pomarańczowym, podgrzałem, dodałem starty imbir i sos sojowy. Włożyłem oczyszczone przekrojone cykorie, dusiłem 10 minut. Podałem z kaczką

R'n'G Kitchen
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 145

jałowcem była przygotowana w punkt. W dodatkach romanesco, marynowane kurki i cebulka, które fajnie przełamały smak oraz trochę owocowych nut. Bardzo dobre danie z charakterem. W drugim zestawie był pieczony halibut z przegrzebkami podany z przepysznym masłem szałwiowym oraz młodą marchewką. To delikatne danie, gdzie każdy jego element naprawdę świetnie ze sobą współgra. Tu również dodano romanesco, borówki oraz(...)razu zrobiło się przyjemniej. Zamówione przez nas menu prezentowało się następująco: Zestaw mięsny: Bliny ze śledziem i śmietaną Kaczka z koprem włoskim, ziołowymi kluskami w sosie buraczano–wiśniowym Tarta truskawkowa   Zestaw bezmięsny: Bliny z łososiem gravlax i kremem z pieczonego buraka Linguine, ośmiornica baby z rukolą i pomidorami Semifredo z truskawką i bananem Jako jedyna wybrałam zestaw mięsny

Pasja Smaku
Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim 143

Dzięki temu zaoszczędziliśmy czas na przygotowanie innych potraw. Sos smakuje wybornie, trzeba go lekko rozprowadzić wodą, żeby nam się nie przypalił podczas pieczenia, pod koniec wraca do „swojej” konsystencji. Rewelacyjnie komponuje się z kapustą i mięsem kaczki. Składniki 200 g ryżu 500-600 g filetów z kaczki ze skórą 1 główka kapusty włoskiej 1 łyżka estragonu 1 słoik sosu bolońskiego(...)estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki. Pieczemy 40-45 min pod przykryciem w temperaturze 220°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami 45

kurczaki, ich mięso jest bez wątpienia droższe, ale też o wiele zdrowsze.  W związku z powyższym dzisiaj kupiłam dwie zdrowe i szczęśliwe kaczki, które mieszkały na wsi i skubały trawkę. Będzie rosól, pasztet i pieczona z jabłkami. Składniki: ? 500 g mięsa z piersi indyka ? 1 szklanka orzechów włoskich ? 5 cienkich łodyg selera naciowego ? 4 jabłka ? sól, pieprz

To co kocham
PIKANTNE UDKA Z KURCZAKA Z PIEKARNIKA 1148

Mięciutkie, aromatyczne mięso z kurczaka, pieczone w piekarniku ...  niebo w gębie 💗 Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu mięsa, jest ono kruchutkie, i bardzo aromatyczne. Polecam gorąco! 

Walijskie Pichcenie
Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami 136

też o wiele zdrowsze.  W związku z powyższym dzisiaj kupiłam dwie zdrowe i szczęśliwe kaczki, które mieszkały na wsi i skubały trawkę. Będzie rosól, pasztet i pieczona z jabłkami. Składniki: • 500 g mięsa z piersi indyka • 1 szklanka orzechów włoskich • 5 cienkich łodyg selera naciowego • 4 jabłka • sól, pieprz

To co kocham
Przepisy na Wielkanoc 161

Żurek z otrębami Jajka otulone wędzonym łososiem z musem awokado Schab w brzoskwiniach Pieczona szynka świąteczna Staroświecki pasztet z trzech mięs Pasztet z suszonymi śliwkami Kaczka faszerowana Kiełbasa parzona z golonki Teryna drobiowa Mazurek bakaliowy Mazurek makowy Mazurek kajmakowo-morelowy Makowiec Wykwintna babka pomarańczowa Babka migdałowa Drożdżowa baba szafranowa

Wiem co jem
Kaczka świąteczna nadziewana 129

ustawić temperaturę 220 st Kiedy piekarnik nagrzeje się do tej temperatury po 15 min zmniejszyć do 200 i piec ok 2 godziny pod przykryciem, po czym zdjąć pokrywę, odlać nadmiar tłuszczu, odrobinę tłuszczu wymieszać z miodem i musztardą, polać kaczkę i przyrumienić bez przykrycia jeszcze

Gotowanie jest łatwe
Pierś z kaczki z warzywną salsą 218

wyśmienity. Danie to nie wymaga od nas zbyt dużo pracy i czasu. Smażymy ją dosłownie przez chwilę, a przez resztę czasu pieczemy w piekarniku. Całość smaku dopełni pyszna, pełna witamin warzywna salsa oraz wyśmienite puree ziemniaczane. Pierś z kaczki z warzywną salsą – składniki 2 piersi z kaczki czerwona papryka cukinia bakłażan czerwona cebula łyżka masła szczypta oregano sól pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka z żurawiną i miodem 112

Kaczka z żurawiną i miodem Tak mało nam potrzeba produktów, pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie. Składniki: ·        2 piersi z kaczki ·        Sól ·        2 łyżki żurawiny(...)Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia. 2.    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 3.    Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem   i gotujemy 20 minut. 4.    Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut

Kulinarna Chwila
La Rotisserie 107

niej Tokaji Leonis Selection Aszu 3 Puttonyos 2008. Przyszedł czas na rybę i tu pojawił się pieczony filet z dorsza atlantyckiego, czarna soczewica, seler i sos kawiorowy, w kieliszkach Esporao Reserva 2011. Po dorszu sorbet rabarbarowy,  po którym pierś kaczki w buraczkach, komosa ryżowa, sos z wiśni i czarnego pieprzu i Emiliana Signos De Origen Syrah

królestwo garów
Ziemniaki jak z ogniska! 384

finalny. Te ziemniaki będziecie powtarzać niesamowicie często w swojej kuchni, o to jestem bardzo spokojna. Z ogniska oprócz tradycyjnej kiełbaski i ziemniaków pieczonych w popiole pamiętam też pieczone jabłka. Zwykle nadziewaliśmy je na kije i piekliśmy już po zjedzeniu kiełbaski. A na deser po jabłku były właśnie ziemniaki i czarna buzia po ich zjedzeniu. Dawno nie byłam(...)spotkania. Mam nadzieję, że młodsze pokolenia też będą wspominały takie właśnie ogniska. Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: –  pieczone ziemniaki –  ziemniaki zapiekane ze śmietaną –  ziemniaki nakrajane –  ziemniaki w mundurkach –  kotlet schabowy –  ragu z kaczki –  szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym –  polędwiczki z kurkami –  królik w winie –  polędwiczki

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania