kaczka pieczona - 1393 przepisów (strona:47/93)

40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 379

sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony w rozmarynie Smażona pierś z kaczki na puree brokułowym Gulasz z jelenia Gulasz z dzika Co jeszcze warto wiedzieć o adaptacji? Aby keto-adaptacja przeszła sprawnie i jak najmniej uciążliwie warto zapoznać

Ola la LCHF
Pasztet z kaczki i wołowiny 189

Idealny pasztet na świąteczny stół. Zachęcam już dziś aby taki pasztet zrobić domownikom a także gościom. Aromatyczny, kremowy, idealny jako przekąska z ogórkiem kiszonym. Polecam gorąco, pieczecie pasztety na święta? Pasztet z kaczki i wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kolorowa sałatka z awokado 250

cebulą. - smacznie - zdrowo - kolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do szkoły. Polecam np. do: - kurczaka szarpanego   - kurczaka pieczonego - nuggetsów z kurczaka - piersi z kaczki  Czas przygotowywania:  do 15 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Smażona pierś z kaczki 5 smaków 220

opakowaniu. Dymkę siekamy na plasterki (białe i zielone części i przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą sos ostrygowy, sok grejpfrutowy oraz cukier. Piersi kaczki zdejmujemy i do słoiczka wlewamy wytopiony tłuszcz (będzie genialny np. do pieczonych ziemniaków, można go długo przechowywać w lodówce) – zostawiając odrobinę na patelni. Kaczka musi odpoczywać ok. 4 minuty – w tym czasie

Poezja smaku
Pieczone kacze udka w sosie słodko-kwaśnym / Roasted duck legs with sweet sour sauce 191

kacze w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem miodu i pomarańczy. Dosłownie rozpływają się w ustach, polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone kacze udka w sosie słodko-kwaśnym (4 porcje) Składniki: 4 udka z kaczki 1 łyżeczka mielonej kolendry, mielonej gałki muszkatołowej i mielonego imbiru Składniki na sos: sos z pieczenia udek 25 g cukru 2 łyżki miodu(...)nagrzaniu włóż naczynie z udkami skórą do góry i piecz przez 1 godzinę 10 minut, obracając raz lub dwa razy, aż będą rumiane i chrupiące. Przełóż upieczone udka na talerz i odstaw w ciepłe miejsce. W celu przygotowania sosu, przelej sos z pieczenia udek do rondelka (odlej nadmiar tłuszczu) dodaj cukier i miód i gotuj na średnim ogniu, mieszając

karmelowy
Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu). 282

Barszcz czerwony to tradycyjna wigilijna potrawa . Niektórzy gotują go na zakwasie, który najlepiej zrobić samemu, ale jeżeli go nie mamy, to nic straconego :-) Ten barszcz czerwony z pieczonych buraków gotuję na rosole jarzynowym, przez co jest naprawdę bardzo, bardzo pyszny o zdecydowanym przyjemnym smaku. Barszczyk należy zacząć przygotowywać minimum jeden dzień przed Wigilią, można go także przygotować już(...)momencie (sprawdzone). Barszczyk jest postny - wigilijny, na bulionie jarzynowym, jednak jeżeli najdzie Was ochota na niego w inny dzień roku, warto dodać także np. mięso z kaczki. Do barszczu można podać paszteciki lub pieczone pierogi z kapustą kwaszoną . Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków (bez zakwasu). Składniki: Na rosół jarzynowy:  pęczek włoszczyzny, liść kapusty cebula, 2 liście

Poezja Smaków - blog kulinarny
CYTRUSOWE UDKA KACZE 150

udka , więc tym razem zrezygnowałam z pieczenia całej kaczuszki, na rzecz przygotowania tylko jej nóżek. W towarzystwie cytrusów mięsko wyszło, że palce lizać. Składniki: 1,5 kg nóżek z kaczki sól,pieprz świeże gałązki rozmarynu 1 cytryna 3 pomarańcze 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z 1 pomarańczy i cytryny wyciskamy(...)czasie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy marynatą. Pozostałe pomarańcze kroimy na ćwiartki, obieramy ze skórki, obkładamy udka, przykrywamy. Pieczemy półtorej godziny. Po tym czasie odkrywamy żeby udka się zrumieniły, pieczemy jeszcze pól godziny. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniakami i sałatą

Z Majeczką w kuchni
Kaczka pieczona z żurawiną i jabłkami 87

Lubicie kaczkę? Bo ja bardzo, nawet już o tym nie raz pisałam.  Dzisiejszy przepis to kaczka faszerowana żurawiną i jabłkami, wyszła przepyszna.   Koniecznie spróbujcie zrobić kaczkę z tego przepisu. Tu znajdziecie przepis na  kaczkę faszerowaną kaszą i kapustą   a tu  kaczkę w pomarańczach 1 kaczka 2,5 kg 3 jabłka 100 g suszonej(...)Kaczkę oczyścić, umyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem oraz majerankiem również w środku. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, przełożyć do miski, dodać żurawinę i posypać majerankiem, wymieszać. Nafaszerować kaczkę, zaszyć lub spiąć wykałaczką.  Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, włożyć mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez

magiczna kuchnia Kasi
Istenić - Slovenian Bubbles 108

ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy, że sandacz

królestwo garów
NOGI KACZE POMARAŃCZOWO SOJOWE 161

całe nogi. Sok mieszamyz sosem sojowym i miodem, wkładamy do marynaty nogi kacze na dobę. Po tym czasie wykładamy-na suchej patelni wytapiamy tłuszcz z kaczki, następnie przekładamy do brytfanki , polewamy odrobiną soku. Pieczemy ok godziny, co jakis czas polewając

Z Majeczką w kuchni
PIERŚ KACZKI Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ I JABŁKIEM 126

imbirze, a także długie i powolne  smażenie od strony ponacinanej "w kratkę" skórki, a następnie krótkie podsmażenie na drugiej stronie. Dzięki temu podczas pieczenia soki nie wydostaną się na zewnątrz i kaczka będzie nieprzesuszona. Zanim pokroicie upieczone w ten sposób piersi, koniecznie dajcie im odpocząć około 5 minut. Karmelizowana dynia i jabłka to idealny dodatek do kaczki, który nadaje(...)szklanka obranych i pokrojonych w kostkę (1x1 cm) jabłek 1-2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego) 2 łyżki soku z cytryny WYKONANIE PIERSI KACZKI nacinamy "w kratkę" od strony ze skórą do głębokości mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy imbirem i czosnkiem. Polewamy sokiem pomarańczowym wymieszanym z  sosem sojowym. Odstawiamy do zamarynowania.  Piekarnik

cool and minty
Fit pasztet drobiowy 181

Dzisiejszy pasztet to  nie tylko efekt tego, że staramy się wyrzucać jak najmniej jedzenia. Domowe wędliny, pieczenie i pasztety po prostu lubimy robić. Na blogu pojawił się już Bezglutenowy pasztet z kaczki  (klik), do którego dodajemy podgardla wieprzowego. Natomiast ten pasztet zamiast podgardla zawiera w swoim składzie soczewicę oraz odrobinę bułki tartej. Polecamy przygotować sobie obie wersje(...)vegety szczypta majeranku szczypta papryki słodkiej 1 łyżeczka soli * Po ugotowaniu rosołu mięso oddzielamy od kości i wrzucamy do zamrażarki. Pieczemy pasztet dopiero, kiedy "nazbieramy" go trochę. Zwykle po 3 - 4 rosołach :) Można użyć też mięsa z kaczki, indyka czy gęsi.  U nas dzisiaj było 6 ćwiartek z kurczaka i 2 z gęsi. Soczewicę wrzucamy do wrzącej wody

Kuchnia od dwojga
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 275

Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z pora 106

najlepszych surówek z pora jakie przygotowuję. Wspaniale smakuje do wszelakich obiadów z ziemniaków i mięsnych, codziennych dań obiadowych. Surówkę z pora przygotowuję najczęściej do pieczonego drobiu, świetnie pasuje do kury i kaczki, nadaje bardziej wyrazistego smaku daniu. Można doprawić ją sokiem z cytryny, przełamać delikatnym cukrem pudrem, jednak nie trzeba, jak komu smakuje, wystarczy sól i pieprz. Zobacz także

Zasmakuj Kuchni