kaczka pieczona - 1393 przepisów (strona:41/93)

Go West – Odkryj wina Kalifornii. 103

plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwicę wieprzową, delikatną dziczyznę oraz pieczony lub grillowany drób (kurczak , kaczka, indyk, bażant, przepiórka) Zinnfandel kojarzy nam się z dużym, soczystym grillowanym udźcem jagnięcym. Ale wina czerwone to nie wszystko. Spróbowaliśmy wielu dobrych lub bardzo dobrych Chardonnay

królestwo garów
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 94

naczyniu żaroodpornym.  Wstaw do piekarnika pod przykryciem, następnie zwiększ temperaturę do 200 - 210 stopni i piecz 1,5- 2 godzin, co jakiś czas polewaj kaczkę wytworzonym sosem. 30 minut przed zakończeniem pieczenia odkryj naczynie

Kukuleczki
Kaczka w marynacie słodko - kwaśnej 124

ciemnego 70 ml miodu płynnego 50 ml octu balsamicznego 1 cytryna 4 ząbki czosnku 1 duże jabłko 1 duża gruszka świeżo mielony pieprz kolorowy, suszony majeranek, chili WYKONANIE Z kaczki wyciąć udka i piersi (korpus będzie idealny do rosołu), umyć i zostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Udka i kacze piersi posypać delikatnie(...)pozostałą marynatę. Po bokach rozrzucić kawałki jabłka i gruszki, nałożyć pokrywę naczynia, po czym włożyć do piekarnika. Piec łącznie 1,5 - 2 godzin (w zależności od wagi kaczki). 30 minut przed końcem pieczenia można zdjąć pokrywę naczynia, aby przypiec skórę

Passions hobbies life
Kaczka z jabłkami 184

mniej więcej godzinie pieczenia w brytfance powinno wytworzyć się sporo płynu, a skórka powinna się pięknie zarumienić. Odlewamy 2 łyżki płynu na patelnię, a kaczkę przykrywamy pokrywką, bądź folią aluminiową i pieczemy jeszcze godzinę. Jabłka kroimy na mniejsze ćwiartki, wydrążamy nasienie, przekładamy na patelnie z tłuszczem odlanym z kaczki. Skrapiamy cytryną, dodajemy łyżeczkę cukru i łyżkę majeranku i dusimy

na moim stole...
Kaczka pieczona w wolnowarze 126

Kaczka jest u nas od święta, ale czasami też bez specjalnej okazji. Ostatnio kupiłam ją po to by wypróbować jak wychodzi pieczona w wolnowarze. I wychodzi dobrze. Była miękka, delikatna i ładnie przyrumieniona. Idealna. I nie musiałam ją po raz pierwszy w ogóle pilnować. I to duży plus. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bigos polski 174

też są różne, może być tylko wieprzowina, wieprzowina i drób, dziczyzna... Generalnie nie dodajemy do kapusty mięsa surowego. Musi być pieczone lub duszone. Musi być kawałek mięsa tłustego, słoniny... Ja przygotowałam bigos z mięsa wieprzowego, dziczyzny i kaczki. Do bigosu nie użyłam boczku, słoniny ani tłustego mięsa. Użyłam za to tłuszcz gęsi, który oprócz tłustości daje smak. Tłuszczu użyłam(...)liście laurowe, 300 g śliwek wędzonych (u mnie suska sechlońska) 1200 ml wina czerwonego, woda, tłuszcz, ja użyłam tłuszcz gęsi, może być wieprzowy, Nogi kaczki oprószyć solą. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć 50 g śliwek, na nich ułożyć nogi kaczki, skórą do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 2 godziny. Wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Kapustę

królestwo garów
6 przepisów na chiński Nowy Rok 102

aromatyczny i mega szybki makaron chiński. Kluczowym elementem tego dania jest sos zrobiony ze zmiksowanego szczypioru i imbiru. KACZKA PO CHIŃSKU Jaka jest tajemnica błyskawicznej kaczki po chińsku? Mięso piecze się szybko dzięki super zabiegowi: trzeba je krótko obgotować w słodko-kwaśnym roztworze z wody, cukru i octu ryżowego. Mikstura doskonale zmiękcza kaczkę i wzbogaca jej smak. „PIJANE” KLUSKI

Niedzielny kucharz
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym 39

Piersi z kaczki powoli smażone a następnie pieczone i podane w aromatycznym sosie ze świeżych pomarańczy. PIERSI Z KACZKI SKŁADNIKI dwie 250 gramowe kacze piersi; 1 kilogram pomarańczy; 3 łyżeczki dżemu pomarańczowego; sól, pieprz; przepis na piersi z kaczki w sosie pomarańczowym Artykuł Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Filety z kaczki z pomarańczowym sosem 150

obrócić mięso skórą do góry i podsmażyć około 2 minuty do zbrązowienia podsmażone filety przełożyć do nagrzanego piekarnika do 200' C i piec kolejne 8 minut. Filety dokładam do piekących się w tym czasie batatów. Wyjąć i odstawić upieczone filety przynajmniej na 5-8 minut, by mięso odpoczęło. Dopiero po tym czasie pokroić na plastry w międzyczasie wycisnąć(...)mocnym ogniu, by odparować nadmiar płynu. Zestawić z ognia i na  koniec wmieszać łyżkę zimnego masła, by sos zagęścić filet z kaczki podawać pokrojony w plastry z sosem pomarańczowym lub żurawinowym podałam z pieczonymi batatami i sałatką z czerwonych buraczków (przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś kaczki w domowym sosie z czerwonego wina: idealna propozycja na świąteczny obiad 29

piersi kaczki z jagodami Przygotowanie piersi kaczki nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie przygotowanie mięsa i delikatne smażenie. Sos z czerwonego wina z dodatkiem jagód to składnik, który wznosi to danie na wyższy poziom. Bogaty, z delikatną słodyczą i owocową nutą, idealnie komponuje się z delikatnym mięsem kaczki. Składniki: 2 piersi kaczki(...)smaku solą i pieprzem. Usmażone piersi kaczki można włożyć do gotowego sosu i chwilę razem podgrzewać. Podawanie: idealne dodatki do piersi kaczki Pokroić pierś kaczki w cienkie plasterki i ułożyć na talerzu. Polać sosem z czerwonego wina i jagód, udekorować świeżymi ziołami. Danie doskonale komponuje się z ziemniakami puree lub pieczonymi batatami i sezonowymi warzywami. Pierś kaczki w sosie

Moja Książka Kucharska
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2143

uszka z kapustą i grzybami Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie

Karo in the Kitchen
JABŁKA 187

winny smak i pomarańczowo - żółto - czerwoną barwę. Idealne do jedzenia na surowo.  Spartan - to jabłka o średniej wielkości, soczyste, aromatyczne doskonale nadają się jako nadzienie do pieczonego schabu, indyka, czy kaczki.  Szara Reneta - to zimowe jabłka o średniej wielkości. Mają żółtą skórkę z pomarańczowo - czerwonym bladym rumieniem. Jej miąż ma kremową barwę, jest średnio soczysty lekko kwaskowaty

Ciastka - domowe słodkości
Smażona pierś kaczki z owocami 30

pory piersi kaczki podsmażałam, a potem piekłam w piekarniku. Tym razem przygotowałam ją inaczej. Smażenie rozpoczęłam od zimnej patelni, dość długo na stronie ze skórą, trochę mniej na drugiej i bez dodatku tłuszczu. Ten sposób smażenia powoduje, że tłuszcz wytapia się powoli, a nie ścina od razu na gorącej patelni. Dodatkowo kaczka dochodzi w środku po smażeniu w folii aluminiowej

To co kocham
Smażona pierś kaczki z owocami 130

pory piersi kaczki podsmażałam, a potem piekłam w piekarniku. Tym razem przygotowałam ją inaczej. Smażenie rozpoczęłam od zimnej patelni, dość długo na stronie ze skórą, trochę mniej na drugiej i bez dodatku tłuszczu. Ten sposób smażenia powoduje, że tłuszcz wytapia się powoli, a nie ścina od razu na gorącej

To co kocham