kaczka pieczona - 1393 przepisów (strona:32/93)

Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 107

włożycie, będą smakowały genialnie! Sekret tkwi w cieście! Zobacz przepis Kurczak, który wrócił do garnka Łatwy przepis na wykorzystanie tego co zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. Zobacz przepis Ryż yangchow Polędwiczka, krewetki, ryż, jajka i groszek. Wystarczą cztery składniki, żeby zrobić szybkie(...)Drobno pokrojone resztki z pieczonego drobiu (w tej roli sprawdzi się też pieczeń wieprzowa) wymieszane z posiekanymi krewetkami, tworzą niesamowicie aromatyczny farsz. Do tego cieniutkie ciasto i można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Zobacz przepis Marokański gulasz Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Całość

Niedzielny kucharz
pieczone nogi z kaczki 258

Banalne, chrupiące, idealne. Chyba trudno sobie wyobrazić coś prostszego. W zasadzie nie potrzeba nic – nogi z kaczki, sól, pieprz i wykałaczka. Czosnek można również dodać

stajnia gołębie od kuchni
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 205

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka pieczona z jabłkami 125

który nie może się znudzić. Ładnie przypieczone mięso z chrupiącą skórką i soczystym wnętrzem to coś, za co mogę się dać pokroić. ;) W moim domu taką kaczkę nadziewaną jabłkami i pachnącą majerankiem zwykle piecze się na Święta i specjalne okazje i tak sobie pomyślałem, że na jutro będzie w sam raz. Wprawdzie na Św. Marcina piecze się gęsinę, jak głosi(...)góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz przez pół godziny, aż znaczna część tłuszczu się wytopi. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz kolejne 2 godziny, podlewając wierzch kaczki od czasu do czasu wytopionym tłuszczem. Godzinę przed końcem włóż pozostałe jabłka. Kaczkę podawaj na stół w całości. Najlepiej smakuje z ziemniakami lub kluskami

Food Square
PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny 162

KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny. Jednego jestem pewna. Tak kremowego i aromatycznego pasztetu jeszcze nie jadłam! Szkoda, że internet nie przenosi zapachów ;) Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet z kaczki i warzyw gotowanych w rosole.  Niedługo święta, niektórzy z nas zastanawiają się już pewnie, co zagości na Wielkanocnym stole. Zaskoczcie najbliższych ciekawym smakiem i przygotujcie pieczony pasztet z kaczki z żurawiną. U mnie zagości na pewno :) Zapisujcie przepis, pewnie Wam się przyda. Oczywiście ulepszajcie go. Ulubione zioła i przyprawy sprawią, że będzie jeszcze lepszy i niepowtarzalny. Ja przygotowałam pasztet wg.  przepisu M. Łebkowskiego, odrobinę go zmieniłam. Polecam pięknie :) SKŁADNIKI: 1,5kg kaczych udek 3 cebule, pokrojona w kostkę 2 marchewki, pokrojona na kawałki kawałek

Moja Książka Kucharska
Kacze piersi w musie jabłkowo-brzoskwiniowym z żurawiną 100

dołu. Piec w temp.180-190C przez ok.2-2,5h. Co jakiś czas piersi należy przewracać i polewać wytopionym tłuszczem zmieszanym z musem owocowym. Pod sam koniec pieczenia dodać kawałki pozostałych nam owoców. Kaczkę podawać z pieczonymi ziemniakami i podpieczonymi owocami. Polecam!   Artykuł Kacze piersi w musie jabłkowo-brzoskwiniowym z żurawiną pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Kaczka po umbryjsku z leśnymi grzybami 184

kaczki przeżywa swój renesans w naszym kraju, więc warto spróbować również kaczki w wersji po umbryjsku. Kaczka po umbryjsku z leśnymi grzybami 2015-01-22 10:15:59 Oryginalne i niebanalne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Kawałki kaczki marynowane w mocnym winie, czosnku, cynamonie i goździkach, a następnie duszone z warzywami i leśnymi grzybami. Podajemy z ziemniakami pieczonymi(...)pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy kawałki kaczki – po ok. 3 minuty z każdej strony. Przekładamy mięso do brytfanny. Tłuszcz pozostały po smażeniu można wykorzystać do przygotowania pieczonych ziemniaków, z którymi podamy kaczkę. Do brytfanny dolewamy przecedzoną marynatę oraz bulion. Wkładamy marchewkę, liść laurowy (powinien być zanurzony) oraz natkę pietruszki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut

Kulinarna Pokusa
Pierś kaczki w mandarynkowej marynacie, pieczona w jabłkach 154

lodówki, najlepiej na całą noc, jeśli jednak czas nas goni, można go skrócić (z uszczerbkiem na smaku). Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w średniej grubości pół plastry. Kaczkę przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki, przynajmniej na kwadrans, by nabrała temperatury pokojowej. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Rozgrzewamy patelnię i nie używając tłuszczu, na niewielkim ogniu, podsmażamy na niej kaczkę(...)Podsmażoną przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na tłuszczu, który wytopił się z mięsa podsmażamy dosłownie przez kilka chwil pokrojone jabłka. Te następnie wrzucamy do kaczki w naczyniu i zamykamy je. Mięso wstawiamy na środek piekarnika i pieczemy przez około pół godziny. Pierś dzielimy na połowę. Każdą z części nacinamy jak na zdjęciu (nie przecinamy do końca) i w te kieszonki wkładamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś z kaczki – jak przygotować? 61

kaczki to przez wiele osób uznawane są jako danie wyjątkowo trudne do przygotowania. A jest wręcz odwrotnie, ważne jest aby pilnować czas, aby pierś zbytnio nie wyschła. Kaczka jest dobra na ciepło, podana do obiadu z puree ziemniaczanym, ale również jako lunch podawana na zimno. Mięso ma smak delikatnie zbliżony do dziczyzny, ten smak nie wymaga szczególnego przyprawiania. Kaczkę możemy(...)mocno wysmażoną. W poradniku dowiesz się, jak przygotować kaczkę medium rare. Składniki filet z kaczki sól pieprz majeranek Pierś z kaczki – jak przygotować? Włącz i nagrzej piekarnik do 200 st. C. Kaczkę umyj, osusz i natnij skórę skórę w kratkę. Następnie wetrzyj w kaczkę przyprawy. Na suchą patelnię połóż kaczkę skórą do dołu. Smaż do momentu kiedy skóra stanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka w pomarańczach 138

Wycięłam pierś, którą właśnie zrobiłam. Udka i skrzydełka osobno, a cały korpus został przeznaczony na rosół. Na moim blogu są już dwa przepisy na pierś z kaczki np kaczka na pieczonych  buraczkach (przepis)  . A teraz nowy sposób na pyszną kaczuszkę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kaczki ze skórą 2 łyżki masła klarowanego 2 pomarańcze 3 łyżki cukru(...)rozmaryn  Piersi z kaczki przygotować nacinając skórę, tworząc kratkę. Oprószyć solą,pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego  i ułożyć piersi kacze skórą do dołu. Smażyć na średnim ogniu 4 minuty, a następnie obrócić pierś i smażyć 2 minuty. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego  posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Kaczka marynowana w zalewie do ogórków 215

naczynie i pieczemy jeszcze przez 2,5 godziny. Upieczoną kaczkę wyjmujemy i odstawiamy na ok. 15 minut, aby soki się wchłonęły, następnie dzielimy na porcje. Kaczka marynowana w zalewie do ogórków przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Mięso kruche, delikatne, bardzo aromatyczne, z chrupiącą skórką (cały tłuszcz się wytopił) dosłownie rozpływało się w ustach. Podałam ją w „towarzystwie” pieczonych ziemniaków oraz(...)surówki z sałaty rzymskiej i papryki . Ta kaczka, według mnie, zasługuje na wysoką pozycję w rankingu ulubionych potraw z drobiu. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kaczka marynowana w zalewie do ogórków appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Udka z kaczki w azjatyckim stylu 216

nich ma swoje działanie! poczytajcie na własną rękę. Tymczasem zapraszam do polubienia Kuchni PROzdrowotnej! Na 3 udka Czas przygotowania 1g 40 min. + marynowanie na noc Składniki: 3 nogi z kaczki 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki mielonych goździków 0,5 łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka mielonej kolendry(...)przyprawy, następnie miód a na końcu dodajemy olej i wszystko mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc. 2/ Wyjmujemy udka, nastawiamy piekarnik na 185 stopni i pieczemy w naczyniu żaroodpornym kaczkę 1,5 godziny bez termoobiegu. Możemy go włączyć na kilka minut przed końcem pieczenia odsłaniając naczynie. Pamiętajmy o podlewaniu kaczki wytopionym tłuszczem i przewróceniu jej na drugą stronę

Kuchnia PROzdrowotna
Współpraca z "Lipowe Wzgórza" 88

znajdowało się:  kabanosy z  jagnięciną parówki wiedeńskie kiełbasa z jagnięciną kiełbasa myśliwska kaszanka lipowska kiełbasa z jałowcem szyneczka z fileta kurczaka kiełbasa krakowska filet wędzony z kaczki pasztet pieczony drobiowy schab tradycyjny wędzony filet z piersi kurczaka udka z kaczki udka z kurczaka filet z piersi indyka Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy

Truskawkowa Fiesta
Swięteczne inspiracje kulinarne 54

wspólnego ucztowania przy zastawionym stole. Ten wyjątkowy klimat tworzą świąteczne dekoracje, światełka, wspólne ubieranie choinki, pakowanie prezentów.  Okres przedświąteczny oznacza również, że i w kuchni zaczyna się krzątanie, pieczenie, gotowanie, smażenie. Dlatego warto ułożyć sobie świąteczne menu już dziś i zaplanować niektóre czynności, co pozwoli na znalezienie chwili odpoczynku przed oczekiwaniem na pierwszą gwiazdkę. Zgodnie z tradycją kolacja wigilijna(...)kulebiak z kapustą, gołąbki z kaszą,  O ile podczas kolacji wigilijnej nie spożywa się mięsa, to już w Święta Bożego Narodzenia na stole pojawiają się m.in. pieczona gęś lub kaczka z jabłkami, pomarańczami, pieczone mięsa, pasztety, bigos, a na deser serniki, makowce, pierniki, keksy. Niektóre z tych potraw z powodzeniem można przygotować nawet kilka tygodni wcześniej

Obiad gotowy
Kaczka w miodowej glazurze z sosem winnym i grzybami 183

KACZKA W MIODOWEJ GLAZURZE wymaga co najmniej doby, żeby dobrze... Artykuł Kaczka w miodowej glazurze z sosem winnym i grzybami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE