jarzynowa - 3209 przepisów (strona:155/214)

Kolety z kaszy jaglanej 331

będzie miękka. Po ugotowaniu kiedy cały płyn się wchłonie, zestawiamy z ognia oraz studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozpuszczonym maśle, dorzucamy pieczarki które trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Smażymy jeszcze krótką chwilę mieszając dodajemy starty czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę, mieszamy studzimy. Ugotowane jajka przepuszczamy przez prasę do ziemniaków. Wszystkie składniki wraz

kgwjanczewo
SAŁATKA SZPINAKOWA Z KAWIOREM, OLIWKAMI, ANANASEM I... 189

Sałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie

Wypisz Wymaluj
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 427

surówka z sałaty lodowej Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej

Moja smaczna kuchnia
Sałatka jarzynowa - "biedna", ale zdrowa i ekspresowa 362

niedzielę robiłam rosół. Mniej więcej taki jak na kostki rosołowe . Po ugotowaniu część marchewki podałam na talerze, a to, co zostało zużyłam na sałatkę jarzynową.  Sałatka jest jednak "biedna", ale smaczna :) I bardzo szybko się ją robi. Dlaczego biedna? Bo nie ma ziemniaków i ogórka kiszonego. Do warzyw z bulionu dodałam tylko puszkę groszku i skroiłam białą część

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa pieczarkowa z pulpetami 210

muszkatołowej 15 dag drobnego makaronu pełnoziarnistego szczypiorek do dekoracji. Wykonanie: Mięso przyprawiamy, dobrze wyrabiamy oraz odstawiamy na 10 minut. Rosół wlewamy do rondla dodajemy pieczarki które trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach gotujemy 10 minut z mięsa robimy malutkie kuleczki i wrzucamy do gotujących się pieczarek, gotujemy około 10 minut następnie dodajemy serki, mieszamy powoli aby się rozpuściły

kgwjanczewo
Pieczeń domowa z amarantusem 189

ziemniak o sól i pieprz świeżo mielony 1 cebula łyżkę oleju 2 łyżki płatków owsianych do posypania formy Wykonanie: Bułkę moczymy w mleku, ziemniaka obieramy i trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso, namoczoną bułkę wbijamy jajko wsypujemy amarantusa dodajemy pokrojony drobniutko czosnek oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę wraz z tartym ziemniakiem. Przyprawiamy pozostałymi przyprawami

kgwjanczewo
Zapiekane muszle z pieczarkami 414

Już po świętach i czas na coś innego niż uszka, sałatka jarzynowa czy bigos. Muszle z pieczarkami to idealne danie na przełamanie świątecznych smaków :) Potrzebujemy: 300 g piecza rek (mogą być też inne grzyby) makaron muszle (w moim naczyniu żaroodpornym zmieściło się 15 szt) 150 g sera feta 1/2 pęczka natki pietruszki 300 ml przecieru pomidorowego (nie koncentrat

Kolejny blog o gotowaniu
Gołąbki z tartych ziemniaków oraz kaszą bulgur 370

minut na wolnym ogniu dodajemy posiekaną pietruszkę mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle żeby była szklista.  Ziemniaki trzemy na tarce jarzynowej na drobnych oczkach odcedzamy z nadmiaru wody dodajemy kaszę podsmażoną cebulę posiekany drobno czosnek i resztę przypraw. Mieszamy dokładnie aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą. W półmisek żaroodporny wlewamy

kgwjanczewo
Pizza 191

minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm i kładziemy na blasze wysmarowanej masłem. Na wierzch ciasta nakładamy przecier pomidorowy, ser żółty starty na tarce jarzynowej, wędlinę i pieczarki. Całość posypujemy przyprawami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 170 stopni. Podajemy na gorąco, pokrojoną na porcje. Smacznego

Salonik smaków
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 173

pokarmu, znosi wzdęcia i nadfermentację, zwalnia napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego. Ziele cząbru ma zapach macierzanki i wchodzi w skład pieprzu ziołowego. Służy jako przyprawa do konserw mięsnych i jarzynowych. Właściwości i zastosowanie lubczyku Już od bardzo dawnych czasów znane są niemalże magiczne właściwości tej rośliny. Używana jest przede wszystkim w trzech dziedzinach: kulinaria, ziołolecznictwo oraz kosmetyka. Ziołolecznictwo

ClauditteMissCooking
SAŁATKA SZPINAKOWA Z OLIWKAMI, ANANASEM I OSCYPKIEM. 260

Sałatka/pasta kanapkowa z pora (DB) 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych (DB) 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, - Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj

Wypisz Wymaluj
Trudna miłość. Elżbietańska tarta marchewkowa. 174

przerażające marchwiane zupki, by ładnie rosły, a dorosłym wciskana jest surówka z marchwi w ramach restauracyjnych zestawów obowiązkowych.  I to wszystko, nie licząc jeszcze obecności marchwi w zupach jarzynowych.  A ja marchew kocham.  Czym byłaby wołowina po burgundzku bez wielości marchwianych krążków, których słodycz naturalnie łagodzi kwasowość czerwonego wina, czym bez marchwi byłaby włoska minestra

KUCHARNIA
Pappardelle z sosem spaghetti i kotlecikami 154

łyżki czosnku granulowanego lub świeżego  olej do smażenia Wykonanie : Sos przelać do garnka , dodać wodę i zgotować. Do miski przełożyć zmielone mięso , dodać startą cebulę na tarce jarzynowej oraz przyprawy: Vegetę , maggi , pieprz, czosnek i roztrzepane jajka. Masę mięsną dobrze wyrobić. Jeśli wyda wam się zbyt zbita dodajcie troszkę wody. Z mięsa formujemy kotleciki , mogą być okrągłe

Sama słodycz i szczypta chili
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 179

gotujęmy  posoloną wodę.  Do robienia szpecli jest specjalne „urządzenie”, ale… jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Można wykorzystać  tarkę jarzynową.  Na garnek z wrzącą wodą kładziemy tarkę, wlewamy porcję ciasta i plastikową łopatką przecieramy je do wody. Wyjdą nieregularne kluseczki. Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania