jarzynowa - 3209 przepisów (strona:150/214)

Rolada z żółtego sera 159

okrągło. A w ogóle składniki farszu można dowolnie modyfikować wedle własnego  uznania.  ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser.   PYCHA!!! Składniki: 1/2 kg żółtego sera Farsz: 3 jajka 1 puszka groszku konserwowego 3 marchewki 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula

Bea(u)ty kitchen
Pizza z salami i oliwkami 120

plastry, a salami kroję w pół plastry i układam na warzywach.  Dodaję połowę oliwek zielonych i połowę oliwek czarnych. Całość posypuję połową żółtego sera, uprzednio startego na tarce jarzynowej. Piekarnik nagrzewam do 200'C i piekę pizzę przez około 20 minut. Tak samo przygotowuję drugą część pizzy. Upieczoną, kroję na kawałki i polewam ketchupem.  SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Kapuśniak z kapusty pekińskiej 131

kminek przyprawa typu Kucharek do smaku Wykonanie: Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam woda i wstawiam na gaz, dodaję przyprawy oraz warzywa. Marchew i pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane ziemniaki kroję w  kostkę, a łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam

Bea(u)ty kitchen
Żeberka w jarzynach 122

niedzielny obiad przystało, nie mogło zabraknąć pieczystego, dlatego polecam Wam, kochani, żeberka duszone pod jarzynową kołderką :D Składniki: 2 kg żeberek 2 ząbki czosnku 1-2 cebule 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera sól pieprz ziele angielskie  liść laurowy ostra sproszkowana papryka 2 szklanki rosołu olej Wykonanie: Żeberka kroję na porcję, nacieram solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i ziołami

Bea(u)ty kitchen
Schab pieczony na spodzie jarzynowo-owocowym 183

pieprzem, papryka  i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na warzywa układam mięso, podlewam wywarem jarzynowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 min, zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 40 - 60 min.  Upieczone wyjmuję i odstawiam

Bea(u)ty kitchen
Serduszka drobiowe w sosie koperkowym 199

litra przegotowanej wody sól pieprz oliwa Wykonanie: Serduszka myje i gotuję w lekko osolonej wodzie. Odstawiam by wystygły, a zimne oczyszczam. Marchew i pietruszkę ścieram na tarce jarzynowej i podsmażam z cebula pokrojona w kostkę na 2 łyżkach oliwy. Podlewam przegotowaną woda i duszę, aż warzywa zmiękną. Zaprawiam śmietaną wymieszaną z mąką, dodaję do sosu serduszka oraz pozostałe przyprawy

Bea(u)ty kitchen
Snickers-niesnickers 112

ciasto i wstawiam   do piekarnika również nagrzanego do 180'C na 10 min. . Upieczone ciasta odstawiam na bok, aby przestygły. Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodaję cukier i smażę na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając by ich nie przypalić. Do usmażonych jabłek wsypuję galaretkę i mieszam, aż się rozpuści. Masę

Ciasteczkowy Potwór
Babka marchewkowo-pomarańczowa z pomadą z pomarańczy 162

szklanka wody 1 szklanka cukru 3 pomarańcze Wykonanie: Żółtka ucieram z cukrem na pianę i odstawiam na 20 min. W tym czasie umytą i obraną marchew ścieram na tarce jarzynowej o średnich oczkach. Do żółtek dodaję masło i miksuję. Potem mąkę z proszkiem do pieczenia i płatki owsiane. Dorzucam skórki kandyzowane i pomarańczę pokrojoną w kostkę. Wlewam sok pomarańczowy

Ciasteczkowy Potwór
Pyzie 175

papierem do pieczenie i przekładam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180'C , wstawiam ciasto i piekę 35-40 min. Wyjmuję i studzę. Masa jabłkowa- Jabłka obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładam go garnuszka, dodaję masło oraz cukier i podgrzewam na niewielkim ogniu do czasu, aż jabłka nabiorą konsystencji musu. Wsypuję galaretkę i chwilę gotuję by żelatyna

Ciasteczkowy Potwór
Kilimandżaro 146

margaryny 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego Wykonanie: Upiec biszkopt czekoladowy, wystudzić i przekroić na pół. Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać cukry waniliowe i cukier kryształ i ze smażyć jabłka na końcu wsypać galaretkę i chwilę dusić mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć

Ciasteczkowy Potwór
Rajska rolada 110

piec przez 40-45 min  w temp. 180°C.  Upieczone wyjąć, wystudzić i przekroić na  dwie części. Rolada- Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym i wyłożyć tarte jabłka.  Białka ubić z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem

Ciasteczkowy Potwór
Niebiański przysmak 146

zagnieść kruche ciasto, dobrze schłodzić, co najmniej 2 godz, podzielić na 2 części i piec każdą z nich ok 15 min w 180'C. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i  smażyć z cukrem. Do usmażonych wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do wystygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Przelać do garnuszka, dodać śmietanę i orzechy

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka sypana 121

łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny cynamon 1 kg jabłek Wykonanie: Cukier, mąkę, kaszę manną oraz proszek do pieczenia wymieszać starannie łyżką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z cynamonem. Mieszankę sypkich składników podzielić na trzy części ( ja rozsypuję do trzech szklanek), pierwszą część rozłożyć równomiernie na spodzie tortownicy lub mniejszej blaszki prostokątnej

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka po królewsku 213

śmietankowego lub waniliowego 0,5 litra mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Wykonanie: Upiec biszkopt z 5 jaj, wystudzić. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej, zasypać cukrem i smażyć na wolnym ogniu. Kiedy będą już usmażone wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny. Przestudzić, chłodne jabłka wyłożyć na biszkopt. Na mleku ugotować budynie

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka z polewą z orzechów 176

pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180°C na ok 40 min. Upieczone wyjmuje i zostawiam by wystygło.  Jabłka obieram ze skórki i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Przekładam do rondelka, wsypuję cukier i gotuję na wolnym ogniu, aż będą szkliste a cukier zupełnie się rozpuści. Do podsmażonych jabłek wsypuję suche galaretki i mieszam

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania