naciąć wzdłuż tak aby utworzyć kieszeń, uważać aby nie rozerwać mięsa. Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę,ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, wszystkie składniki wymieszać w miseczce. Nadziać w kieszonki,docisnąć dobrze mięso albo spiąć wykałaczkami,na wierzchu posmarować ręką mięso oliwą z pomidorów oprószyć solą przyprawą gajowego
Wanilia i KardamonRadamer 20 dag mąki pszennej 3 płaskie łyżki śmietany 18% 12 dag masła szczypta soli ziarenka kminku pieprz cayenne białko jaja SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać na stolnicy z mąką, dodać masło oraz śmietanę i szczyptę proszku do pieczenia, zagnieść ciasto owinąć w folię włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować
Wanilia i Kardamonkroimy na małe kawałki oprószamy przyprawą do gyrosa smażymy na oleju na patelni. Studzimy mieszamy z ryżem. Paprykę por i ogórki kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej, łączymy wszytko razem doprawiamy solą oraz pieprzem i majonezem mieszamy chłodzimy 2 godziny w lodówce i podajemy
Wanilia i Kardamonłyżki bułki tartej duża szczypta gałki muszkatołowej sól do smaku pieprz młotkowany z kolendrą do smaku Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, paprykę kroimy w drobniutką kostkę tak samo pora,łączymy wszystkie składniki razem wbijamy surowe jajka, wsypujemy bułkę tartą oraz dodajemy starty na drobniutko żółty ser, doprawiamy masę
Wanilia i Kardamonosolonym wrzątku z łyżką oliwy.Odcedzamy, trzymamy w ciepłym miejscu. Sos: Brokuła gotujemy na pół twardo z łyżeczką cukru i szczyptą soli, odcedzamy na sicie.Cukinie myjemy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. W rondelku rozgrzewamy oliwę dodajemy zmiażdżony czosnek oraz cukinię i chwilę dusimy około 3 minut. Po tym czasie wlewamy śmietankę dodajemy serek topiony i startą
Wanilia i Kardamonmielony do smaku rzeżucha do posypania Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki. Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą. Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy
Wanilia i Kardamondekoracji Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,kroimy na połówki. Jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku, solą i cukrem mieszamy. Sos przekładamy na półmisek, układamy
Wanilia i Kardamonkostkę tak samo kroimy cebulę, w rondelku rozgrzewamy olej wrzucamy mięso z cebulą doprawiamy przyprawami i podsmażamy około 5 minut pod przykryciem, po tym czasie dodajemy startą na tarce jarzynowej obraną wcześniej marchewkę i pietruszkę zalewamy 1/2 litra wody lub bulionu i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie-około 45 minut, sos zagęszczamy zawiesiną z maki-rozrobionej
Wanilia i Kardamonryż będzie miękki, a płyn się wchłonie. Zostawiamy do wystygnięcia. Wanilię usuwamy. Kwiaty mniszka dokładnie przebieramy i otrzepujemy, aby nie było żadnych robaczków, jabłko obieramy i trzemy na tarce jarzynowej, skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę wsypując pod koniec cukier puder, ubijamy do powstania lśniącej piany. Przestudzony ryż mieszamy z cukrem cynamonowym
Wanilia i Kardamonporem doprawiamy solą i pieprzem do smaku mieszamy. Gotowe nadzienie wykładamy na ciasto francuskie. Jajka wbijamy do miski, miksujemy mikserem w trakcie dodajemy śmietanę oraz starty na tarce jarzynowej żółty ser, doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową oraz białym pieprzem wylewamy na nadzienie, wstawiamy zapiekankę do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekamy około 40 minut. Przed podaniem
Wanilia i Kardamonodsączamy kukurydzę oraz tuńczyka. Wykładamy je do miseczki. Cebule obieramy, kroimy w drobna kosteczkę i delikatnie solimy. Dodajemy ją do pozostałych składników, znajdujących się w misce. Ser ścieramy na jarzynowych oczkach tarki. Kiedy ryż ostygnie wsypujemy go do naczynia i mieszamy. Zaprawiamy śmietaną, pieprzem i do smaku solą. Posypujemy natką pietruszki. Pycha
ChilliJemyminut i zalewamy warzywa. Wstawiamy naczynie żaroodporne do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok 20 minut. Jogurt przelewamy do miseczki. Ogórek ze skórką ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy 1/3 koperku, sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Papier do pieczenia rozkładamy i delikatnie smarujemy oliwą. Solimy, posypujemy pieprzem, chilli oraz koperkiem. Wykładamy umytą rybę i przekładamy
ChilliJemychoć raz w życiu takiej sałatki nie jadła. Niby składniki takie same, ale u każdego smakuje inaczej. Ja przedstawiam Wam poniżej moją rodzinną, niezmienioną od pokoleń wersję sałatki jarzynowej, która u mnie króluje pod nazwą "Kartoffelsalat" (czyli niem. sałatka ziemniaczana). Po dziś dzień serwuję się ją u mnie z kiełbaską lub parówkami na ciepło ;) Składniki: 3 jajka ugotowane
My simple kitchensię pranie. Bigos to propozycja może nie na wigilijny, ale na świąteczny czy sylwestrowy stół. Pewnie każda gospodyni ma swój niezawodny przepis na ten przysmak, tak jak na sałatkę jarzynową. Mój bigos jest bardzo treściwy i aromatyczny - karczek, schab i kiełbasa a do tego suszona śliwka, żurawina i grzyby. Jestem z niego bardzo zadowolona i zapewniam, że w takiej
My simple kitchenłyżki ziarenek Ziołowo Mi z Ziarenkowa sól , pieprz do smaku 2 , 3 łyżki oliwy Wykonanie : Kapustę umyć i poszatkować. Marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Wszystkie podane składniki ze sobą wymieszać , przyprawić do smaku solą i pieprzem , na końcu dodać oliwę i jeszcze raz wymieszać. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych mieszanek
Sama słodycz i szczypta chili