się składników, a na koniec cienką strużką wlewamy olej. Pianę wykładamy na wystudzone ciasto.4. Na piankę wykładamy odsączone z syropu wiśnie i mrożone borówki. Na wierzch ścieramy na tarce jarzynowej pozostałą część zamrożonego ciasta.5. Całość pieczemy w 180 st C przez 30-40 minut. Wierzch można oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!!!Polecam również wersję z rabarbarem :) Wystarczy kliknąć na zdjęcie :)#ZjedzZapasy
Kuchnia domowa AniTeraz kupny paprykarz smakuje zupełnie inaczej niż kilka lat temu. Dlatego spróbowałam zrobić taki własnej domowej roboty - polecam! Nie będziecie zawiedzeni :)Składniki:1 wędzona makrela50 g
Kuchnia domowa AniTo jedno z moich ulubionych ciast z jabłkami. Przepis pochodzi z gazetki Moja kuchnia. Jabłeczniki nr 9 (2008). Robiłam je wielokrotnie. Uwaga! W cieście kruchym nie
Kuchnia domowa AniSkładniki:1/2 kapusty pekińskiej1 duża marchewka1 ogórek1 jabłko1 pomidorsiekana natka pietruszkisól, pieprzprzyprawa do sałatekmajonezSposób wykonania:1. Kapustę drobno kroimy.2. Obraną marchew ścieramy na tarce jarzynowej.3. Pomidora
Kuchnia domowa AniPrzepis zaczerpnęłam z gazetki Moja Kuchnia nr 4 (2009). Polecam taki sposób na białą kiełbasę. Inną wersję można znaleźć tutaj: KLIK .Składniki:6-8 białych kiełbasek6
Kuchnia domowa AnismakuSposób wykonania:1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez 1,5-2 godziny, odsączyć i pokroić na niewielkie kawałki. Rozłożyć na półmisku.2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i skropić sokiem z cytryny.3. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem i ostudzić.4. Jabłka, cebulę, 1 łyżkę majonezu i śmietanę (ilość wedle uznania) wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i odrobiną
Kuchnia domowa AniSkładniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 15minut. Smażymy naleśniki.2. Robimy farsz: Mięso, marchewkę, obraną cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa.3. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i obsmażamy na patelni, aby woda z nich odparowała. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.4. Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy jak krokiety i panierujemy, najpierw
Kuchnia domowa AniSkładniki:1 nieduża cukinia1 marchewka100 g żółtego sera1 cebulka1 jajkosól, pieprzsiekana natka pietruszkiok. 5 łyżek mleka100 ml mlekaszczypta czosnku granulowanegoSposób przygotowania:1. Cukinię i obraną marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać.2. Ser żółty zetrzeć na tarce.3. Wszystko wymieszać, doprawić, w razie potrzeby zmienić ilość mleka i mąki.4. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju.Smacznego!!!Źródło: Qulinarny blog
Kuchnia domowa AniSkładniki:2 jajka ugotowane na twardo1 dojrzałe awokado1 łyżeczka majonezu1-2 łyżeczki jogurtu naturalnegosól, pieprz do smakuSposób wykonania:1. Jajka ścieramy na tarce jarzynowej.2. Awokado obieramy
Kuchnia domowa Anigruntowesiekany koperek2-3 łyżki oleju1 łyżka octu winnego lub soku z cytrynysól, pieprzSposób wykonania:1. Młodą kapustę szatkujemy, solimy, lekko ugniatamy, by puściła sok.2. Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a ogórki i pomidory kroimy w grubszą kostkę.3. Wszystko mieszamy, skrapiamy octem winnym lub sokiem z cytryny, dodajemy olej, siekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki:1/2 główki kapusty pekińskiej2 marchewki1 porulubiony dressing do sałatek np. takilubczyk ( świeży lub suszony)Sposób wykonania:1. Kapustę drobno szatkujemy.2. Obraną marchewkę ścieramy na tarce
Kuchnia domowa AniSkładniki:1 kalarepa1 marchewka1 jabłkosól i cukier do smakusok z cytryny Sposób przygotowania:1. Owoce i warzywa obieramy.2. Wszystko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Całość mieszamy, doprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny.Smacznego
Kuchnia domowa Anipokrojone w kostkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, selera, cebulę, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W międzyczasie myjemy i kroimy w paski botwinkę, buraki obieramy i ścieramy na tace jarzynowej. Buraczki zalewamy wrzątkiem.4. Z zupy wyciągamy skrzydełka i dodajemy buraki razem z wywarem, odsączoną fasolę, pokrojoną botwinkę, łyżeczkę kminku, zmiażdżone ząbki czosnku i chwilkę gotujemy. W razie potrzeby
Kuchnia domowa AniSkładniki:ok 250 g makaronu1 średnia cukinia1 ząbek czosnku1 mała cebulka2 łyżki masła2 łyżki śmietany 18%sól, pieprzSposób wykonania:1. Cukinię umyć, odkroić dwa końce i
Kuchnia domowa AniSkładniki:6 buraczków3-4 ogórki kiszone (mogą być małosolne)1 jabłko1 cebulamały pęczek szczypiorkusól, pieprzcukierocet lub kwasek cytrynowy2-3 łyżki olejuSposób przygotowania:1. Ugotować buraczki, obrać
Kuchnia domowa Ani