chwili wbić jajko i dobrze wymieszać. Opłukać śledzie z mleka i pokroić w kosteczkę. Opruszyć je solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym warstwami ułożyć 1/2 ziemniaków, 1/2 cebule, śledzie, 1/2 cebuli i znów 1/2 ziemniaków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, po tym czasie wyciągnąć zapiekankę posypac tartym żółtym serem i zapiekać jeszcze ok 10 minut
MarciochaKucharzyjajka 2 łyżki Smakowitej Pajdy z ziołami odrobina boczku sól, pieprz szczypiorek lub rzeżucha Avocado przepołowić na pół i wyjąć pestkę. Wewnętrzną część owocu posmarować smalczykiem, w miejsce po pestce wbić żółtko i wlać tyle białka ile się zmieści, posolić i popieprzyć. Na samym końcu ułożyć kilka kostek boczku i kawałek Smakowitej Pajdy. Zapiekać 20 minut
Jadło i czytadłocynamon. Dodaję jajko i smietanę i dokładnie mieszam do całkowitego połcznia sę składników.Jabłka ścieram na grubej tarce i podsmażam chwile na łyżce masła. Dodaję do nich cynamon i rodzynki (można ewentualnie dosłodzić). dokładnie mieszam.Na spód natłuszczonego naczynia żaroodpornego nakładam połowę ryżu, następnie wykładam jabłka i przykrywam pozostałym ryżem. Na wierzchu układam wiórki masła.Zapiekam bez przykrycia 45 minut
Magiczna kuchnia Dariigołąbki zapiekane w naczyniu żaroodpornym TERMISIL. Gołąbków wyszło bardzo dużo, nie liczyłam - ale na około około 20 sztuk. Gołąbki - przepis 1 kg mięsa mielonego - ja użyłam z szynki 0,5 kg ryżu - ugotować 2 cebule - pokroić i zrumienić na maśle łyżka koncentratu pomidorowego przyprawa do mięsa mielonego, np. Kamis pieprz, sól - do smaku 2 jajka Z podanych
kolorowotorcikowoSmaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki
Kuchnia Pełna Pasjismacznym daniem. Zapiekany makaron z serkiem homogenizowanym jest daniem łagodnym, nieco słodkawym. Idealne rozwiązanie dla dzieci, gdyż robi się to danie szybko i jest łatwe. U mnie w domu często przygotowuję takie zapiekanki na słodko z owocami na bazie jogurtu lub właśnie serka homogenizowanego. Polecam! Składniki: 300 g makaronu świderki 200 g serka homogenizowanego waniliowego 2 jajka masło
Ciasta z tradycjamikapustą, jajkami, manną, mąką ziemniaczaną, przyprawą i mięsem. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, najlepiej zrobić to ręką. Następnie odmierzając łyżką zbliżonej wielkości porcje przy pomocy moczonych każdorazowo w wodzie rąk formuję rodzaj kotletów, które obtaczam w mące. Kiedy są gotowe rozgrzewam tłuszcz i obsmażam każdą sztukę na lekko brązowo. Układam gołąbki dosyć ściśle w naczyniu do zapiekania. W moim rondelku tworzę
I tu będę miała takie tetartej mozzarelli 150 g pomidorków koktajlowych 1 jajko świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka tartego sera ( parmezanu, grana padano, corregio, czy innego ulubionego :)) PRZYGOTOWANIE Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwijamy ciasto francuskie. Zawijamy do środka wszystkie brzegi - na grubość około 1/2 cm. Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)pół. Na upieczonym cieście rozsypujemy równomiernie mozzarellę, układamy szparagi - na przemian główką do góry i na dół. Rozkładamy połówki pomidorków, oprószamy pieprzem i tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut. Po upieczeniu posypujemy całość startym serem. Podajemy tartę pokrojoną na kwadraty. Smacznego :) Cała tarta - 1971 kcal, może stanowić posiłek dla 3 osób, lub być
Moje Kuchenne Rewelacjeroztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z pestek winogron. Na patelni układamy najpierw złączeniem mięska, żeby się nasze dzieło nie otworzyło ;) Obsmażone przez kilka minut szaszłyki, przekładamy do naczynia żaroodpornego (żeby mięsko doszło i spokojnie sobie wystygło). Zimne szaszłyki rozcinamy wzdłuż wykałaczki i tak przecięte układamy na blaszkę. Wszystkie, rozcięte na pół szaszłyki zapiekamy około 20 minut, przed
Lawendowe Niebonaczynia do zapiekania o średnicy do 20cm.Brzegi ciasta muszą wystawać sporo poza rant naczynia ,abyśmy mogli założyć je środka. Obrane ziemniaki gotować 15 min, przestudzić i pokroić w plasterki . Układać je warstwami na cieście, posypując solą, pieprzem, gałką muszkatołową ,posiekanymi ziołami i rozpuszczonym masłem. Zalepić ciasto na górze .Wokół rantu ułożyć ozdobny warkoczyk. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem. Pośrodku
Kulinarny karnet Christopheramiski, dodałam jajko i nieco posoliłam. Wymieszałam na jednolitą masę. Odstawiłam na bok.Wyrośnięte ciasto wyrobiłam na omączonym blacie, podzieliłam na 2 części i każdy rozgniotłam na płaskie placki o grubości 1 cm. Rozłożyłam na nich serowe nadzienie, pozostawiając ok. 1 cm od brzegu. Zebrałam boki do środka i utworzyłam sakiewkę, którą ostatecznie spłaszczyłam na placek. Zapiekałam w temp
bastalenabotwinki - 5 jajek - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - 100 g serka śmietankowego (lub ser kozi) - 2 małe buraczki WYKONANIE: Ciasto dość szybko zagniatamy, schładzamy 30 minut w lodówce, wylepiamy foremki ciastem (zostawiamy 1/5 część do stworzenia kratownicy na tartaletkach. Jaja roztrzepujemy w misce, łączymy z serkiem, solą, dodajemy posiekaną botwinkę, buraczki i czosnek, wlewamy do tartaletek. Zapiekamy 35 minut
SMYKWKUCHNISkładniki: makaron muszle Royal Brand 10 sztuk, szynka wędzona 20 dag, olej rzepakowy 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny 1 łyżeczka, ząbek czosnku 2 sztuki
W Mojej Kuchni Lubięmasła pół cytryny 3 jajka 100 g miodu szczypta cynamonu bułka tarta i masło do formy Przygotowanie Podgrzałem mleko. Bułki pokroiłem w cienkie plasterki, przełożyłem do miski i zalałem mlekiem. Odstawiłem na ok. 1 godzinę do zmięknięcia. Masło utarłem na puszysty krem. Cytrynę umyłem gorącą wodą, starłem z połowy skórkę. Oddzieliłem żółtka jajek i utarłem je z miodem(...)białka na sztywna pianę i razem z czereśniami dodałem do przygotowanej masy. Wysmarowałem tłuszczem żaroodporną formę, wysypałem ja bułką tartą. Przełożyłem do formy ciasto i wstawiłem do nagrzanego piekarnika. Zapiekałem przez ok. 50 minut w temperaturze 160 stopni C z termoobiegiem
R'n'G Kitchenszpinakiem,zapiekane,i na zimno, Czemu nie zrobić ich z mąki graham-żeby było zdrowiej,okazało się to naprawdę fajnym pomysłem,użyłam mąki Szymanowskiej z pełnego przemiału bo jest najlepsza polecam bo sa naprawdę pyszne.... Składniki: Ciasto: - 1,5 szklanki mąki graham t 1850(ja używam Mąki Szymanowskiej) - ok. 0,5 szklanki maki pszennej - 2 jajka
Swojskie jedzonko