jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:123/212)

Pierogi z pieczonym karpiem 144

masę orzechowo-migdałową, dodajemy zapiekane cebule. Wszystko mielimy na jednolitą masę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto: W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie, przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy, ponownie robimy w cieście dołek, wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi

R'n'G Kitchen
Schabowy z serem żółtym i pieczarkami + film 137

Kotlety panierujemy w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na na złocisty kolor. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotlety układamy w żaroodpornym naczyniu na każdy kawałek mięsa nakładamy porcję pieczarek a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp

Smakowite Dania
Holenderski naleśnik 455

masła,  2 goździków, szczypty soli, 3 jajek. Do miski dodałem 150 ml pełnego mleka i 85 gram mąki pszennej typu 450. Laskę wanilii przekroiłem wzdłuż na pół i odwrotną stroną noża wyłuskałem nasiona, które dodałem do mąki i mleka. Do miski dodałem również szczyptę cynamonu, 20 gram białego cukru, jedno całe jajko, dwa żółtka i szczyptę soli. Całość bardzo(...)Konsystencja ciasta powinna przypominać zwykłe ciasto na naleśniki. Piekarnik nagrzałem do 200 stopni. W środku piekarnika rozgrzałem naczynie żaroodporne do przygotowania tarty, lecz można użyć każdego okrągłego naczynia do zapiekania. Gorące naczynie wyjąłem z piekarnika i rozpuściłem w nim 30 gram masła. Następnie na środek naczynia wlałem przygotowane wcześniej ciasto. Włożyłem do piekarnika na 15 minut. Naleśnik powinien

Wyprawy kulinarne
Naleśniki "ruskie" z dynią 292

wody gazowanej 2 jajka 150 g mąki szczypta soli 1/2 łyżeczki kurkumy olej do smażenia Farsz do naleśników: 200 g ugotowanych ziemniaków 100 g  puree z dyni 150 g twarogu 2 cebule olej do smażenia 1 łyżeczka curry w proszku sól pieprz Dodatkowo: 100 g tartego żółtego sera masło do wysmarowania formy do zapiekania szczypiorek Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto

Smakowity Blog Kulinarny
Udka zapiekane pod musztardową pierzynką 165

Udka zapiekane pod musztardową pierzynką to pomysł na szybki, weekendowy obiad. Mięso przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Jeżeli lubicie dania przygotowywane w piekarniku to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 białko z dużego jajka 2 łyżeczki musztardy, np. dijon

Ugotować
Zapiekanka makaronowa - Pasticio 253

miski, wybić jajko i wymieszać dokładnie by cały makaron był nim pokryty. W brytfance rozłożyć papier do pieczenia lekko posmarować tłuszczem i ułożyć równiutko rurki makaronowe wzdłuż formy. Na nim połowę sosu bolońskiego, następnie znów makaron i kolejna warstwa sosu bolońskiego, znów makaron i cały sos beszamelowy.  Można posypać wierch żółtym serem.   Zapiekać ok 40 min w temp

Gotowanie jest łatwe
Pasztet drobiowy z pistacjami 165

się wydaje). Dodajemy całe jajka i śmietanę i wyrabiamy na jednolitą masę. Dosypujemy bułkę tartą (w zależności jaką chcemy mieć konsystencję, jeśli bardziej kremową do rozsmarowywania to wystarczą 3 łyżki, bardziej zwartą- można dodać nawet 5 :) ) i znów wyrabiamy, by bułka się rozeszła po masie. Całość przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w temperaturze 180ºC na złoty

Malinowe Pocałunki
GOFRY Z CUKINIĄ 140

Lubicie gofry? a robicie je czasem na wytrawnie, jeśli tak to propozycja w sam raz dla Was jeśli nie to czas to jak najszybciej zmienić bo

Z Majeczką w kuchni
Makaronowa pizza 252

Ugotowany makaron wymieszać z jajkami i garścią startego sera, doprawić przyprawą do pizzy. Przełożyć do formy na tartę natłuszczonej masłem. Masę makaronową wyrównać. Na wierzchu ułożyć pokrojone w paseczki salami i posypać odrobiną przyprawy do pizzy. Ułożyć pomidorki pokrojone na połówki lub ćwiartki. Posypać pozostałym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut. Podawać

Monia miesza i gotuje
SERNIK CYNAMONOWY Z BRZOSKWINIAMI 221

gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C (góra-dół), do lekkiego zrumienienia. Następnie wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Na przestudzonym spodzie rozłożyć pokrojone i odsączone połówki brzoskwiń.  masy serowej: - 1 kg sera (najlepiej w kostce i zmielić go)- u mnie z wiadra Juliko- idealny, b.gęsty - 6 jajek - 100g masła stopionego i przestudzonego

Smaczne Zdrowe
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 274

Zapiekane naleśniki z twarogiem zalane  śmietaną.Jakie to jest pyszne. Naleśniki z góry chrupiące a w środku  wilgotne. Możemy jeść na ciepło chociaż na zimno też były pyszne. Trochę czasochłonne ale  warto zrobić.  Składniki: Ciasto na naleśniki 3 szk mąki pszennej 0,5 l mleka 0,5 l wody 4 jajka szczypta soli Nadzienie

Ala piecze i gotuje
Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami 157

podałam z jogurtem naturalnym wymieszanym z miodem, ale równie dobrze zamiast jogurtu można użyć śmietany. Polecam Składniki (na 5 naleśników) : Naleśniki czekoladowe: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta cynamonu Nadzienie: 400 g zmielonego twarogu 2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego (w proszku, bez cukru) 1/4 szklanki zmielonych(...)średnim ogniu. Nadzienie: Wszystkie składniki oprócz czereśni dokładnie ze sobą mieszamy. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję nadzienia i kładziemy wydrylowane czereśnie. Zwijamy w rulon i przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzch: Roztapiamy łyżkę masła i za pomocą pędzelka smarujemy naleśniki. Całość posypujemy lekko rozkruszonymi w dłoni płatkami kukurydzianymi i płatkami migdałowymi. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez

Oryginalny smak
Szybkie śniadanie - jajecznica ze szpinakiem 204

się okazało, wcale nie jest taka łatwa sprawa. Czas gra tu kluczową rolę, bo powiedzmy sobie szczerze, ilu z nas ma na co dzień czas, by na śniadanie przygotować zapiekane bułki , wymyślne grzanki , czy choćby zwykły omlet ? No właśnie. Dlatego właśnie postanowiłam zacząć dzielić się z Wami moimi pomysłami na szybkie, ale i zarazem pożywne śniadania, oczywiście(...)wtedy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę dodajemy tuż przed wrzuceniem szpinaku, pilnując, by nie zbrązowiał i na całą operację tracąc jakieś dwie minuty ;) Składniki (na jedną porcję): - dwa jajka - ok. 3 brykietów mrożonego liściastego szpinaku (albo garść świeżego) - łyżeczka oleju kokosowego  - czosnek granulowany - gałka muszkatołowa - sól, pieprz - opcjonalnie: chilli, słodka papryka Jak zrobić jajecznicę każdy wie. Chyba

Kulinarne zapędy Kokosa
Schabowe inaczej 76

zrobiłam zapiekane z warzywami oraz serem. Duszone w ten sposób mięso pod przykryciem jest miękkie i soczyste. Jeżeli szukacie nowych pomysłów na schabowe to polecam ten poniżej!    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 200 g pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki kilka plasterków sera 1 duże jajko lub 2 małe sól

Danka Pichci
Tosty bez chleba o smaku pizzy 839

mąki orkiszowej 2 jajka Przyprawy - oregano, papryka, sól, pieprz Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Odrobina proszku do pieczenia/sody Dodatki: pieczarki, papryka, pomidor, oliwki, kukurydza, ser pleśniowy  Składniki połączyć i wymieszać dokładnie dodając wody dla uzyskania konsystencji jogurtu Warzywa i ser posiekać drobno i dodać do masy Porcje przygotowanej masy wykładać do opiekacza do kanapek i zapiekać, czas dostosować do pożądanego

HealthyCreations
Croissanty w kokilkach. 260

łyżki). Mleko, śmietankę, jajka, syrop klonowy i 1 łyżkę cukru bardzo dokładnie wymieszać. Zalać płynem croissanty w kokilkach i odstawić na 10 minut. Do 4 łyżek cukru dodać posiekane orzechy i szczyptę cynamonu.  Wymieszać dokładnie z 2 łyżkami roztopionego masła. Masę ułożyć na wierzchach croissantów. Kokilki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i zapiekać około 35 minut

zadanie-gotowanie
Karp cytrynowo-ziołowy 128

zalewy. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym na patelni oleju krótko podsmażyć wyciągnięte z zalewy zioła, cebulę i cytrynę. Przełożyć je do dużego żaroodpornego naczynia z przykrywką. Na tej samej patelni usmażyć karpia (z obu stron, do zbrązowienia panierki). Rybę przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w ćwiartki jabłka. Całość zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym

Bullio
Tarta grzechu warta z dynią, pomidorem i zapiekanym kalafiorem 179

sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając mleko. Foremkę smarujemy olejem kokosowym i  wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my  widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Dynię myjemy i kroimy w plastry, kalafior w różyczki. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami: majeranek, tymianek, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryczką. Zapiekamy w piekarniku przez

Łycha smaków
Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku 127

smażenia, kethup Sposób wykonania: Jajka zmiksowałam z mlekiem i mąką na puszystą masę. Usmażyłam naleśniki. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kostkę, zeszkliłam. pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki rozłożyłam, posypałam tartym serem, na jednej połowie naleśników ułożyłam pieczarki, złożyłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posmarowanego oliwą. Wierzch posypałam żółtym serem. Zapiekałam w temp 180 stopni

Darcia w kuchni
Zapiekanka szparagówkowa 176

przecieru pomidorowego * pieprz cayenne * jajko * sól * zioła: bazylia, majeranek, tymianek Do dzieła! Gotujemy szparagówkę, makaron. Cebulę szklimy na patelni. Łączymy składniki sosu: czosnek drobno kroimy lub przepuszczamy przez praskę. Pieprzu cayenne dodajemy na czubku noża. mieszamy wszystko dokładnie. W naczyniu żaroodpornym/patelni/formie do zapiekanek układamy: makaron, szparagówka, cebula, makaron. Polewamy sosem i posypujemy starym serem. Zapiekamy ok 25 minut. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Karmelowo-czekoladowe placuszki z kawałkami bananów 176

mną. Ostatnio była zapiekana nutellowa owsianka , a dziś zapraszam Was na karmelowo-czekoladowe placuszki z kawałkami bananów. Idealne na śniadanie, słodki obiad czy deser, a nawet (tak jak w moim przypadku) kolację. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: (na około 10 sztuk) 1 szklanka mąki 6 kostek czekolady białej karmelowej 30 g 3/4 szklanki mleka 1 jajko klasy M 1 1/2 łyżeczki

Słodkie okruszki
.534. czekorzyca 102

zwykłej ciecierzycy z puszki) ~jajko ~20g kakao ~łyżka mąki kokosowej ~łyżka wiórków kokosowych ~dolałam jeszcze ok. 1/3 szklanki mleka bo mąka kokosowa mocno zagęściła masę. ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Ciecierzycę zmiksować na gładką masę, następnie dodać resztę składników (oprócz mleka) i wymieszać łyżką. Jeśli masa będzie bardzo gęsta rozrzedzić mlekiem. Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec

breakfast of dreams
Mięsa 203

Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Schab w sosie musztardowym Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki drobiowe z piekarnika Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami, ananasem i cukinią Szpinakowe roladki Tortille z kurczakiem i warzywami Udka z rozmarynem Udka zapiekane z porem i serem

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania