Zapiekane naleśniki z twarogiem zalane śmietaną.Jakie to jest pyszne. Naleśniki z góry chrupiące a w środku wilgotne. Możemy jeść na ciepło chociaż na zimno też były pyszne. Trochę czasochłonne ale warto zrobić. Składniki: Ciasto na naleśniki 3 szk mąki pszennej 0,5 l mleka 0,5 l wody 4 jajka szczypta soli Nadzienie
Ala piecze i gotujepodałam z jogurtem naturalnym wymieszanym z miodem, ale równie dobrze zamiast jogurtu można użyć śmietany. Polecam Składniki (na 5 naleśników) : Naleśniki czekoladowe: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta cynamonu Nadzienie: 400 g zmielonego twarogu 2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego (w proszku, bez cukru) 1/4 szklanki zmielonych(...)średnim ogniu. Nadzienie: Wszystkie składniki oprócz czereśni dokładnie ze sobą mieszamy. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję nadzienia i kładziemy wydrylowane czereśnie. Zwijamy w rulon i przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzch: Roztapiamy łyżkę masła i za pomocą pędzelka smarujemy naleśniki. Całość posypujemy lekko rozkruszonymi w dłoni płatkami kukurydzianymi i płatkami migdałowymi. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez
Oryginalny smaksię okazało, wcale nie jest taka łatwa sprawa. Czas gra tu kluczową rolę, bo powiedzmy sobie szczerze, ilu z nas ma na co dzień czas, by na śniadanie przygotować zapiekane bułki , wymyślne grzanki , czy choćby zwykły omlet ? No właśnie. Dlatego właśnie postanowiłam zacząć dzielić się z Wami moimi pomysłami na szybkie, ale i zarazem pożywne śniadania, oczywiście(...)wtedy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę dodajemy tuż przed wrzuceniem szpinaku, pilnując, by nie zbrązowiał i na całą operację tracąc jakieś dwie minuty ;) Składniki (na jedną porcję): - dwa jajka - ok. 3 brykietów mrożonego liściastego szpinaku (albo garść świeżego) - łyżeczka oleju kokosowego - czosnek granulowany - gałka muszkatołowa - sól, pieprz - opcjonalnie: chilli, słodka papryka Jak zrobić jajecznicę każdy wie. Chyba
Kulinarne zapędy Kokosazrobiłam zapiekane z warzywami oraz serem. Duszone w ten sposób mięso pod przykryciem jest miękkie i soczyste. Jeżeli szukacie nowych pomysłów na schabowe to polecam ten poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 200 g pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki kilka plasterków sera 1 duże jajko lub 2 małe sól
Danka Pichcimąki orkiszowej 2 jajka Przyprawy - oregano, papryka, sól, pieprz Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Odrobina proszku do pieczenia/sody Dodatki: pieczarki, papryka, pomidor, oliwki, kukurydza, ser pleśniowy Składniki połączyć i wymieszać dokładnie dodając wody dla uzyskania konsystencji jogurtu Warzywa i ser posiekać drobno i dodać do masy Porcje przygotowanej masy wykładać do opiekacza do kanapek i zapiekać, czas dostosować do pożądanego
HealthyCreationsłyżki). Mleko, śmietankę, jajka, syrop klonowy i 1 łyżkę cukru bardzo dokładnie wymieszać. Zalać płynem croissanty w kokilkach i odstawić na 10 minut. Do 4 łyżek cukru dodać posiekane orzechy i szczyptę cynamonu. Wymieszać dokładnie z 2 łyżkami roztopionego masła. Masę ułożyć na wierzchach croissantów. Kokilki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i zapiekać około 35 minut
zadanie-gotowaniezalewy. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym na patelni oleju krótko podsmażyć wyciągnięte z zalewy zioła, cebulę i cytrynę. Przełożyć je do dużego żaroodpornego naczynia z przykrywką. Na tej samej patelni usmażyć karpia (z obu stron, do zbrązowienia panierki). Rybę przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w ćwiartki jabłka. Całość zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym
Bulliomasła dodać ostrożnie, partiami jajka i ubijać chwilę na najwyższych obrotach miksera. Dodać partiami mąkę i wymieszać mikserem z całą masą zmniejszając obroty do średnich. Na końcu przełączyć na najniższe obroty i powoli wlewać mleko cienkim strumieniem. Całość powinna być gładką masą. Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Napełnić każdą z nich do 2/3 wysokości, całość zapiekać w 170C przez
Czerwony Gupiksól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając mleko. Foremkę smarujemy olejem kokosowym i wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Dynię myjemy i kroimy w plastry, kalafior w różyczki. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami: majeranek, tymianek, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryczką. Zapiekamy w piekarniku przez
Łycha smakówsmażenia, kethup Sposób wykonania: Jajka zmiksowałam z mlekiem i mąką na puszystą masę. Usmażyłam naleśniki. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kostkę, zeszkliłam. pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki rozłożyłam, posypałam tartym serem, na jednej połowie naleśników ułożyłam pieczarki, złożyłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posmarowanego oliwą. Wierzch posypałam żółtym serem. Zapiekałam w temp 180 stopni
Darcia w kuchniprzecieru pomidorowego * pieprz cayenne * jajko * sól * zioła: bazylia, majeranek, tymianek Do dzieła! Gotujemy szparagówkę, makaron. Cebulę szklimy na patelni. Łączymy składniki sosu: czosnek drobno kroimy lub przepuszczamy przez praskę. Pieprzu cayenne dodajemy na czubku noża. mieszamy wszystko dokładnie. W naczyniu żaroodpornym/patelni/formie do zapiekanek układamy: makaron, szparagówka, cebula, makaron. Polewamy sosem i posypujemy starym serem. Zapiekamy ok 25 minut. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnimną. Ostatnio była zapiekana nutellowa owsianka , a dziś zapraszam Was na karmelowo-czekoladowe placuszki z kawałkami bananów. Idealne na śniadanie, słodki obiad czy deser, a nawet (tak jak w moim przypadku) kolację. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: (na około 10 sztuk) 1 szklanka mąki 6 kostek czekolady białej karmelowej 30 g 3/4 szklanki mleka 1 jajko klasy M 1 1/2 łyżeczki
Słodkie okruszkizwykłej ciecierzycy z puszki) ~jajko ~20g kakao ~łyżka mąki kokosowej ~łyżka wiórków kokosowych ~dolałam jeszcze ok. 1/3 szklanki mleka bo mąka kokosowa mocno zagęściła masę. ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Ciecierzycę zmiksować na gładką masę, następnie dodać resztę składników (oprócz mleka) i wymieszać łyżką. Jeśli masa będzie bardzo gęsta rozrzedzić mlekiem. Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec
breakfast of dreamsRoladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Schab w sosie musztardowym Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki drobiowe z piekarnika Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami, ananasem i cukinią Szpinakowe roladki Tortille z kurczakiem i warzywami Udka z rozmarynem Udka zapiekane z porem i serem
Aga w kuchnidrożdże z mąką, solą, jajkiem i wyrabiamy powoli wlewając oliwę. Ciasto po wyrobieniu powinno być miękkie i elastyczne. Odkładamy na 15 minut. Platerę do pizzy smarujemy dodatkowo oliwą, rozkładamy na niej ciasto i ponownie odkładamy na 15 minut. Po tym czasie smarujemy sosem pomidorowym, układamy fantazyjnie wszystkie składniki: szynkę parmeńską, ser gorgonzola, mozzarellę, oliwki i zapiekamy w temp
Delicious Titbits