Kurczak z soczewicą ... a dlaczego by nie.... kurczak (najlepiej zagrodowy), 300 ml soczewicy zielonej, 4-5 łyżek siekanego czosnku niedźwiedziego, 1 cebula, sól, masło, jajko Do garnka z grubym dnem włożyć 2 łyżki masła, rozgrzać, dodać czosnek niedźwiedzi, przesmażyć. Dodać opłukaną soczewicę, zamieszać. Wlać 600 ml gorącej wody, przykryć. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut. Odstawić do ostygnięcia. Soczewicę doprawić do smaku solą. Jajko rozbełtać, wymieszać z soczewicą. Kurczaka oczyścić, odci... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...