Witajcie :) zostaje Wam czasami mięso z grilla, plaster lub dwa, np pieczonej karkówki ? jeśli tak to mam dla Was propozycję szybkiej i pysznej sałatki. Do sałatki użyłam bezglutenowego makaronu kolanka Incol które bardzo polecam alergikom. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 szklanki ugotowanego makaronu kolanka ja użyłam Incola 4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę kawałek pora
Sama słodycz i szczypta chilinawet na tarce zetrzeć ją na cieniutkie plastry. Danie jest bardzo sycące, więc spokojnie zaspokoicie nim swój głód. Idealnie sprawdza się jako danie obiadowe, ale również jako dodatek do grilla. Polecam kombinacje sałatowo-owocowe, bo często potrafią bardzo przyjemnie zaskakiwać smakiem. Jeśli chcemy wyostrzyć smak sałatki, dodajemy czerwoną cebulę. Drukuj Sałatka z cukinii z truskawkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki
Mieszam w Garnkukoktajlowych ogórek zielony cebula czerwona (kilka piór) papryka żółta prażone pestki słonecznika - garść 2-3 łyżki oliwy z pestek dyni z odrobiną octu balsamicznego mieszanka ziół do grilla Przygotowanie: Gotowe, wykrojone steki nacieramy ziołami wymieszanymi z oliwą i odrobiną soku z cytryny lub limonki. U mnie tym razem użyta została gotowa mieszanka do grillowanych steków. Odstawiamy na godzinę
Kuchnia po mojemunastępnie pokrój w dużą kostkę. Kawałki kurczaka lekko osącz z marynaty i nadziej na patyczki do szaszłyków na przemian z kawałkami ananasa i suszonymi śliwkami. Szaszłyki smaż na grillu* przez około 15 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą podczas pieczenia. Podawaj szaszłyczki na przykład z sałatką tabbouleh. *Możesz również upiec szaszłyki w piekarniku, układając je na folii aluminiowej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskafasoli z wyraźnie wyczuwalnym smakiem cytryny i imbiru. Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealnie pasują do sałatki lub hamburgerów. Kotleciki ziemniaczane nadają się również do upieczenia na grillu. SKŁADNIKI / około 10 sztuk: * 450 g ugotowanej białej fasoli * 200 g słodkich ziemniaków (nieugotowanych) * skórka otarta z połowy cytryny * 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej * ½ łyżeczki proszku do pieczenia
MohiellaSzybka kolacja.. kiełbasa olej do smażenia Kiełbasę naciąć nożem w kratkę. Kiełbasę smażyć na średnio rozgrzanym grillu , patelni grillowej lub zwykłej patelni z dodatkiem odrobiny oleju
Moje domowe kucharzenieIdealna sałatka do grilla, jest bardzo smaczna, nawet możemy ją zjeść jako samodzielny posiłek np. kolację. Sałatkę przygotowałam z sosem tysiąca wysp, doskonale się komponuje z warzywami. Składniki: 0,5 opakowania mix sałat z rukolą 4 małe pomidorki malinowe 1 mały ogórek zielony 0,5 opakowania kiełków brokuła 1 saszetka sosu tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Na talerzu układamy umytą
Bajeczna Kuchnia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1 bakłażan 2 kulki mozzarelli 2 suszone pomidory z zalewy 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: W
Domowy Smak Jedzeniasmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Brzuch , czy ciepło , czy zimno jeść woła , tak więc coś mu zapodać trzeba . Kociołek to jak już kiedyś pisałam fajna alternatywa grilla , a do tego mniej wymagająca . Nastawiamy , chwilkę pomieszamy i gotowe , dalej już sobie wisi i się pitrasi , wystarczy bujnąć co jakiś czas i obiad nam się w całości w jednym garze
Ogrodnik w podróżycały proces, ale efekt końcowy jest rewelacyjny :-) Mięso nie jest suche, a panierka jest fantastycznie chrupiąca :-) A jeśli nie lubicie smażonego, panierowanego mięsa, możecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-) SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka
Czary - gary w kuchniJako przystawka do grilla idealnie sprawdzi się orzeźwiająca sałatka z quinoa i truskawkami przygotowana nieco inaczej od klasycznego tabbouleh, spróbujcie, a sami się przekonacie! Czas przygotowania: 30 min Dla 4 osób ● 400 g truskawek ● 140 g ziaren komosy ryżowej (quinoa) ● 4 gałązki świeżej mięty ● 4 gałązki świeżej kolendry lub bazylii ● 2 młode cebulki ● ½ dużego ogórka ● sok z połowy cytryny
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaorginale ,choć orginalny nie jest , a drugi na bazie jogurtu. Przepis jest bardziej smaczniejszy niz ten z jogurtem ,ale niestety dieta to dieta:(.Sos możemy podawać do dan z grilla i sałatek oraz kanapek w stylu Macdonalds. Przepis według mojego pomysłu : 2 łyżki majonezu ( laight- jogurt naturalny ) 1/4 szkl.sosu worcestershire 1/4 szkl.octu 2 łyżki keczupu ********************************** Wszystko ze sobą wymieszać bardzo
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimajonezem. Ale ta jest przepyszna i warto złamać dla niej swoje postanowienia dietetyczne. Gotowane buraki, jajko na twardo, śledź i drobno posiekana cebulka. Polecam ten wyjątek. Idealny dodatek do grilla, na weekendowe spotkania ze znajomymi :) Smacznego
Kuchnia Pani WiosnyNa tę sałatkę z surowym kalafiorem natrafiłam na blogu Bizneswomen w kuchni i… jako, że uwielbiam kalafior, to nie mogłam przejść obok niej obojętnie ;) Plusem
Kulinarne PrzebojeWypiekanie na śniadanie przypadło w długim majowym weekendzie co nie oznacza że nie gotujemy. Będzie szybko, smacznie i śniadaniowo, na piknikach taka pasta to skarb i nie tylko na grillach czy piknikach, ja po prostu zjadłam na śniadanie, było pysznie. Monia zaproponowała pastę wiosenną, sezonową, no to siekamy. Pasta z jajek, szparagów i botwinki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie