racji chwilowego unieruchomienia prawej ręki, mam problem z wykonywaniem właściwie wszystkich czynności, nie tylko w kuchni... Na szczęście mogę liczyć na pomoc moich wspaniałych pomocników! Kiedy dostaliśmy zaproszenie na grilla postanowiliśmy wspólnymi siłami przygotować sałatkę. Od kilku lat już w okresie arbuzowym staram się przygotowywać sałatki z jego dodatkiem, kto nie próbował, powinien to zrobić koniecznie! Sprawdza się świetnie
6nieboinnym poza aromatycznym olejem z pestek dyni. Możecie jednak posolić ją, ale delikatnie, żeby nie zepsuć efektu. Ta sałatka może być ciekawym uzupełnieniem letniej kolacji czy też pikniku z grillem w tle. Przepis dodaję do cotygodniowej akcji "Błyskawiczne piątki". Składniki: 100 g świeżego szpinaku pół pęczka zielonych szparagów ok. 200 g truskawek garść ziemnych orzechów olej z pestek dyni Szpinak
Codzienna kuchnia niecodziennaparasol lub markiza. I to jest cel na ten sezon:) Te czarne dziury na zdjęciach to schowki na akcesoria tarasowo-kwiatowo-grillowe. Bardzo fajna sprawa. Dzięki temu dodatkowe krzesełka, grill, doniczki, szczotki, ścierki do sprzątania są schowane i nie straszą. Zdecydowałyśmy, że woda na tarasie musi być. I jest. Mamy stylizowany zlew, z odpływem. Na zimę tylko trzeba pamiętać
dobra gospodyni dom wesołym czyniŻeby zrobić szaszłyki wcale nie potrzeba grilla he he :)) Tak właśnie ja lubię te z piekarnika i takie sobie ostatnio zrobiliśmy. Pomieszaliśmy smaki, bo był indyk, ananas, jabłko, burak czerwony, cebula czerwona i suszony pomidor. Takie inne, ale wyszły bardzo smaczne, do tego ryż i sałatka z rukoli, sałaty zielonej, pomidorków koktajlowych, słonecznika i czarnuszki, do tego kilka kropli oleju
kruche babeczkinastroju i partia szachów, ale taaakich duuuużych szachów. Następnie bardzo smaczny posiłek w restauracji, którą umownie ze znajomymi nazwaliśmy „tą przy kranie”. Jeżeli macie ochotę przyrządzić posiłek samodzielnie na grillu, czy podgrzać w kuchence to też jest to możliwe. A kran, no coż to też magia. Park linowy i ścianka wspinaczkowa to następne atrakcje, obowiązkowo musieliśmy tam zajrzeć, a potem
Markowy smakzabiegom są wyjątkowo pyszne i zachowują swoje wszelkie walory. Radzę zatem wypróbować mój sposób. :) Kolejny długi weekend przed nami, mam dziś zatem dla Was świetną propozycję na obiad, grill, piknik czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Łatwą i prostą do wykonania sałatkę z młodych ziemniaków, pyszną zarówno na zimno jak i ciepło. Świetnie smakuje z maślanką lub kefirem, stanowi też ciekawą
Garniec MagalieIdealne jako samodzielne danie, doskonale pasują też jako dodatek do obiadu lub grilla. Ja swoje podałam z sosem tzatziki, żeby było jeszcze bardziej wiosennie ;) Zachęcam! :) Składniki: Ziemniaki: młode ziemniaki cebula wędzony, surowy boczek żółty ser do posypania Sos Tzatziki: 90g gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku mały, gruntowy ogórek sól, pieprz koperek Ziemniaki myjemy dokładnie, ja ich nie obierałam, młode
Czerwona PorzeczkaWszystko razem miksujemy na wysokich obrotach blendera, ruszając końcówką w górę i w dół. Po kilku sekundach sos powinien mieć gładką i gęstą konsystencję. Grzanki przygotowujemy na patelni lub grillu. Możemy natrzeć je czosnkiem. Pierś kurczaka grillujemy, a następnie kroimy na kawałki. Na talerzu układamy liście sałaty i pozostałe składniki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Smakowity Blog Kulinarnypieczenia. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach. Na każdej tortilli kładziemy plaster sera, pokrojoną w paseczki paprykę, odsączoną kukurydzę i upieczoną ciecierzycę. Skrapiamy tabasco, składamy je i opiekamy w grillu elektrycznym około 5 minut. Podajemy z guacamole lub śmietaną. Smacznego :) Artykuł Burrito z pieczoną ciecierzycą i cheddarem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogPrzy okazji weekendowego grilla, U mnie tradycyjnie przygotowana była cukinia jako dodatek, Tym razem koło cukini położylam gruszkę a w kuchni parę innych składników przygotowałam iii Voila! Czytaj więcej
Pasja tworzeniadwóch miejscach żeby wyciąć z nich środek, do środka dajemy sos, potem wkładamy liść sałaty, kiełbaskę i szparaga i posypujemy startym serem. Lekko całość ściskamy i wkładamy do grilla, podpiekamy delikatnie aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy gorące, ale na zimno też są pyszne. Hot dog domowa wersja ze szparagami
Kuchnia na wzgórzuPomidory z majonezem i serem robię bardzo często. Są one przede wszystkim niezawodne do mięs z grilla! Sprawdzą się także na każdej imprezie, jako przystawka. Przygotowuje się je bardzo szybko i jestem pewna, że jeżeli podacie je raz, będą częściej gościć na Waszym stole Składniki: pomidory majonez ser żółty szczypiorek sól i pieprz do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme
Kuchnia Bazyliistron po 3 minuty – ale co minutę je przekręcamy. W ten sposób soki i tłuszcze równomiernie rozejdą się po mięsie. Tak samo możecie ją przygotować na węglowym grillu, jeśli to środek sezonu (i akurat macie tą doskonałą karkówkę pod ręką). Podałam ją z patatas bravas (dla zmniejszenia ilości tłuszczu – tym razem upieczonymi, nie smażonymi), aioli i salsa brava
Karo in the Kitchenpowstał półksiężyc. Poczekać chwilkę aż się dobrze wysmaży w środku i obrócić na drugą stronę smażąc jeszcze przez chwilę. Aby omlet bardziej napęczniał, można włożyć go na chwileczkę pod grila (na patelni lub talerzu) Ja na wierzch dodałam jeszcze smiażdżony pieprz czerwony ale przyznam, że był zbędny ;) Smacznego
Ukojenie Podniebieniajuż pomidorami a nie tekturą, jak w zimie. Wybrałam pomidory malinowe, bo takie najbardziej lubię :) Sałatka pięknie wygląda, smakuje obłędnie i myślę, że doskonale będzie pasować do dań z grilla. Zapowiada się piękny weekend, także korzystajcie! :) Składniki: pomidory mozzarella sos koperkowo-ziołowy Pomidora kroimy na plasterki, ale tak aby nie przekroić go do końca. Pomiędzy plastry pomidora wkładamy plasterki mozzarelli
Czerwona Porzeczka