grill - 12274 przepisów (strona:487/819)

Grillowane szpargle ze pesto (Zielono mi ze szparagami) 167

wejście do rynkōw, wygnijcie go jak łuk i jak pynknie, to ta gōrnoł czyńść je do jedzynia, a dolnoł do wyciepniyńcia. Rozgrzyjcie sie patelnia do grillowanioł abo i grilla, wciepcie tam szpargle i niech sie tam pomału bez 10-15 min przipiykajōm- pamiyntejcie, że trza je tyż połra razy przewrōcić na drugoł zajta 10 . Wszyske składniki pesto wciepcie do blyndera

Chop w kuchni
Hummus w słoiku. 194

Pytanie czy pasta przetrwa tyle czy zostanie wyjedzona szybciej. 6. Hummus idealnie pasuje do warzyw czy pieczywa. U mnie wraz z pieczywem, ogórkami i marchewka był przekąską podczas grilla

Fiolka w kuchni
Sałatka grillowa 163

Sezon grillowy w pełni. Choć u nas do grilla najchętniej zjadamy po prostu pokrojone w grube plastry pomidory i ogórki w słupkach, to sałatka jest miłą odmianą i bardzo przyjemnie przekąsić ją do pieczonego mięsiwa. Tą sałatkę jadłam pierwszy raz u mojej przyjaciółki Natalii, bardzo mi posmakowała, a moją sympatię wzmógł fakt, że zawiera moją ukochaną kaszę jaglaną. Składniki: 100g

Cakes By Kejt
Sałatka z pieczonych młodych ziemniaków i bobu 131

Dzisiejsza sałatka to wbrew pozorom nie tylko zielenina! To przede wszystkim sycące: bób i młode ziemniaki, które czynią z niej pełnowartościowy posiłek. Z powodzeniem możecie ją również podać na grilla - będzie jak znalazł! Duża micha takiej sałatki to porządna dawka szczęścia i witamin. PS. Sałatkę można łatwo zweganizować, zamieniając jogurtowy dressing na oliwę z oliwek i sok z cytryny. Będzie

Food Square
Kofta kebab z chlebkiem pita 198

godzin do lodówki, by przeszło wszystkimi smakami. Po wyjęciu z lodówki, mięso dzielimy na mniejsze porcje, formujemy kulki, które następnie nadziewamy na patyczki i dłońmi formujemy podłużny kształt. Rozgrzewany grill elektryczny lub patelnię grillową (można skropić ją odrobiną oleju). Mięso układamy i smażymy do uzyskania odpowiedniego koloru z każdej strony. Odkładamy na chwilę przed podaniem, by odpoczęło. I gotowe

Cooking Monster
Żywność ekologiczna - co to takiego? :) 110

preferuje tak słodkich smaków, a na pewno nie w takich produktach. Ogólnie musztardy są smaczne i na pewno zdrowsze niż nie jedne dostępne na sklepowych półkach :) Polecam wypróbować na grillach czy w domowych daniach. A cała moja współpracowa paczucha wyglądała tak: Oczekujcie przepisów i kilku słów na temat produktów :) A Wy zwracacie uwagę na to czy produkt jest ekologiczny

Zdrowie na języku :P
Bruschetta po polsku z grzybkami na francuskiej bagietce 187

skosem Nabierając nieco oliwy lub oleju np. z grzybków na łyżkę, posmarować nią kromki bagietki z obu stron. Tak przygotowane wrzucać po 4 sztuki do tostera lub na grill. Przeciąć ząbek czosnku wzdłuż na pół Gdy kromki bagietki są kruche i nabrały koloru, przecierać je jeszcze ciepłe z jednej strony przeciętą stroną ząbka czosnku. Pomidory wymieszać z oliwą, solą

Sztuka gotowania w/g Samiry
Łosoś pachnący rozmarynem 159

rybkę na pół godziny. Po tym czasie smażę łososia z obu stron na rumiano ( po parę minut), na patelni grillowej lekko natłuszczonej olejem.  Podaję od razu. polecam na grilla: KLIK łosoś łosoś łosoś

Takie tam pichcenie
Somersby apple - recenzja produktu 165

lepsze w porównaniu do konkurencji, dobrze schłodzone idealnie gasi pragnienie. Mimo odpowiedniej do tego rodzaju trunku zawartości alkoholu - wcale go nie czuć. Doskonale się nadaje na każdą okazję - na grilla, spotkanie ze znajomymi czy popołudniowe piwko i plotki z przyjaciółką. Dobrym pomysłem są różne pojemności puszek i butelki - każdy znajdzie ilość odpowiednią na swoje możliwości. Szata graficzna etykiety/puszki jest bardzo

Domowa cukiernia Ewy
Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów, z jajkiem 188

ziemniaczanej fascynacji :)  Póki są młode i malutkie korzystam, a przy okazji cały czas pożeram szparagi :)  Sałatka jest pyszna sama w sobie ale również jako dodatek np. do grilla.  Weganom proponuję wersję bez jaja :) Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów, z jajkiem 12 zielonych szparagów 15 małych, młodych ziemniaczków 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 jajka ugotowane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Buraczki z malosolnym i koperkiem 167

Pyszna kombinacja obiadowa. Świetna do mięs ale i do warzyw, także z grilla. Wbrew moim obawom połączenie buraczków i ogórków okazało się wspaniałym pomysłem. Buraczki z małosolnym i koperkiem 3 młode buraki, upieczone 2 ogórki małosolne łyżka oliwy łyżeczka octu balsamicznego sól, pieprz garść posiekanego koperku Buraki i ogórki kroimy w kostkę. Mieszamy z resztą składników. Chłodzimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Grillowanie polędwiczki wieprzowe z sosem morelowym 74

250g świeżych moreli 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny skórka z ½ cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej    Przygotowanie   Polędwicę pokroiłem na grube plastry. Rozgrzałem grilla, mięso grillowałem tylko kilka minut, aby zachować aromat uzyskany dzięki sezonowaniu w specjalnych warunkach we Włoszech. Polędwicę podałem z sosem morelowym przyrządzonym na bazie rumu. Morele po umyciu pozbawiłem pestek

R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana 168

Ciekawy pomysł na sycąca sałatkę. Podaję ją do różnego rodzaju mięsiwa. Szczególnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla. Idealnie smakuje wiosną i latem, kiedy na straganach pojawiają się młode ziemniaki i nasze polskie ogórki. jest przepyszna! Składniki: 1 kg ziemniaków (waga przed obraniem) 2 pęczki rzodkiewek pęczek szczypiorku 60 dag roszponki 4 ogórki sos 6 łyżek oliwy

Pobite gary Barbary
Ziołowa karkówka z grilla 117

lubi karkóweczki z grilla? U mnie jest zawsze krucha, bardzo dobrze doprawiona i idealnie smakuje z zimnym piwkiem. Polecam nie tylko na sezon grillowy, bo równie dobrze sprawdzi się ten przepis gdy karkówkę przygotujemy na patelni lub w piekarniku. Składniki : * 5-6 plastrów karkówki * szklanka piwa * oregano * rozmaryn * czosnek * sól, pieprz * papryka czerwona słodka i ostra  Przygotowanie : Każdych ziół

Magiczne Życie Marty
Letnia sałatka warstwowa + film 740

Letnia sałatka warstwowa to świetna propozycja na śniadanie lub kolację, może również stanowić pyszny dodatek do potraw z grilla. Kolorowe warstwy warzyw idealnie komponują się z serkiem wiejskim i tworzą pyszną całość.     Składniki na 4 porcje : 2 duże ogórki szklarniowe 2 pęczki rzodkiewek 500 g serka wiejskiego 2 czerwone cebule 3 pomidory pęczek szczypioru z dymki czosnek granulowany

Smakowite Dania