grill - 12274 przepisów (strona:489/819)

Grillowane wiosenne szaszłyki z kurczaka w marynacie cytrynowo ziołowej 148

Pogoda jest piękna, więc i mój elektryczny grill rozpoczął swój kolejny sezon. Kurczak z cukinią, papryką, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi w marynacie z ziół, czosnku i cytryny ! Mmmmmmniaaam ! Składniki: 1 pierś z kurczaka kilka komidorków koktajlowych 6 pieczarek papryka cukinia Marynata: 6 łyżek oliwy z oliwek (lub oleju) 2 ząbki czosnku 3 łyżki ziół - ja użyłam rozmaryn, bazylia, oregano

Tradycyjna Kuchnia
TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOKILKACH 125

usuń szypułki. Przekrój na pół i ułóż je na wierzchu deseru, delikatnie wgniatając do środka. Posyp resztą cukru i wstaw kokilki na kilka minut do piekarnika pod rozgrzany grill, żeby wierzch lekko się zrumienił

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pieczone, octowe młode ziemniaki 286

lepiej jego ilość w zalewie zmniejszyć zastępując 1 szklankę octu wodą i krócej trzymać ziemniaki w marynacie. Tak upieczone ziemniaki znakomicie pasują do wszelkich mięsnych pieczeni i mięs z grilla. Polecam. inspiracją był przepis z   tej  strony składniki  500 g młodych drobnych, nie rozpadających się ziemniaków (moje były wielkości orzecha włoskiego) 2 szklanki octu

Stare Gary
Okoń pieczony z pomarańczami w migdałowej posypce 184

Dzisiaj polecam przepis na pysznego okonia pieczonego z pomarańczą i migdałami. Latem rybę można przygotować na grillu układając ją na aluminiowej tacce. Rybę w takiej postaci możecie przygotować, jako przekąskę i zjadać się nią podczas oglądania meczów piłkarskich na  Euro 2016.  SKŁADNIKI: 2 świeże wypatroszone okonie, 1 pomarańcza, 100g prażonych migdałów MAKAR , 80g masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chleb cebulowy. 165

oregano, tymianek i szczypior, ale równie dobrze może to być rozmaryn, cząber, lubczyk lub każda inna dostępna, pachnąca zielenina :) Chleb stanowi idealny dodatek do mięs, również tych pieczonych na grillu, jajecznicy lub jako baza do aromatycznych kanapek. Mi najbardziej smakuje chleb cebulowy obłożony tylko pomidorem, lub maczany w sosie spod pieczystego. Mmmm...Palce lizać! Składniki na chleb cebulowy

Rozpustne gotowanie
Szparagowe cannelloni 145

tartą, posiekany tymianek, ściętą zesterem skórkę z pomarańczy (lub cytryny) i wymieszać. Równomiernie rozsmarować na ułożonych rurkach. Posypać startym parmezanem i zapiec 1 minutę w piekarniku, najlepiej używając funkcji grill. Podawać posypane solą i pieprzem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem 131

miąższu. Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut

R'n'G Kitchen
owocowe szaszłyki z sosem toffi 139

składniki: 2 twarde gruszki 2 twarde jabłka 25 d masła niesolonego, rozpuszczonego 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 2 łyżeczki cukru trzcinowego sok z 1 cytryny dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
Błyskawiczne piątki - Sałatka do grilla 106

Kolejny piątek i kolejna błyskawiczna propozycja. Tym razem na sałatkę, która możecie podać do grilla, do obiadu, nadziać nią tortillę czy po prostu zjeść jako lunch. Polecam! Składniki :  * świeży szpinak * 3 pomidory * czerwona cebula * zielony ogórek * rzodkiewki  * czarne oliwki * puszka kukurydzy  * kilka suszonych pomidor ów * ulubio ne zioła * sól, piep rz * oliwa z oliwek  Przygotowanie : Wszystkie

Magiczne Życie Marty
Puree z kalafiora z pomarańczą i tymiankiem 154

muszkatołową, tymiankiem  i świeżo mielonym pieprzem. Pyszny dodatek do obiadu, danie całkowicie bezglutenowe, ale dla osób nie stroniących od pieczywa,  puree będzie znakomitą kolacja z grzanką z grilla posmarowaną czosnkiem.  kalafior oliwa z oliwek szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku  skórka otarta z pomarańczy świeży tymianek  Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj

AZgotuj!
Sałata lodowa z pomidorami i sosem czosnkowym 229

Prosta sałatka do obiadu lub grilla, składniki sałatki doskonale się łączą z sosem czosnkowym. Sałatkę możemy też podać jako samodzielne dania. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 400 gram małych pomidorów malinowych Pęczek szczypioru Sos czosnkowy z ziołami włoskimi Fanex Sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę lodową myjemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki , pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy

Bajeczna Kuchnia
Dzikotto risotto z kalafiorem i grzybami 167

Przygotowanie grilla dla 50 osób to nie łatwe zadanie. Dzisiaj razem z koleżankami i kolegami z pracy stanęliśmy przed takim wyzwanie. Udało się zaspokoić apetyty wszystkich, zebraliśmy pochwały ale wysiłek był to nie mały. Usatysfakcjonowana wielce ledwo dowlekłam się do domu ze spuchniętymi nogami!!! na dodatek obwołano mnie Chefem :) I co zrobiłam po powrocie do domu??? stanęłam przy kuchence

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybka sałatka z makaronem i grillowaną karkówką. 161

Witajcie :) zostaje Wam czasami mięso z grilla, plaster lub dwa, np pieczonej karkówki ? jeśli tak to mam dla Was propozycję szybkiej i pysznej sałatki. Do sałatki użyłam bezglutenowego makaronu kolanka Incol  które bardzo polecam alergikom. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 szklanki ugotowanego makaronu kolanka ja użyłam Incola   4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę kawałek pora

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z cukinii z truskawkami 135

nawet na tarce zetrzeć ją na cieniutkie plastry. Danie jest bardzo sycące, więc spokojnie zaspokoicie nim swój głód. Idealnie sprawdza się jako danie obiadowe, ale również jako dodatek do grilla. Polecam kombinacje sałatowo-owocowe, bo często potrafią bardzo przyjemnie zaskakiwać smakiem. Jeśli chcemy wyostrzyć smak sałatki, dodajemy czerwoną cebulę. Drukuj Sałatka z cukinii z truskawkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
Kolorowa i lekka sałatka z grillowaną wołowiną. W sam raz do Grill Piknik Menu 177

koktajlowych ogórek zielony cebula czerwona (kilka piór) papryka żółta prażone pestki słonecznika - garść 2-3 łyżki oliwy z pestek dyni z odrobiną octu balsamicznego   mieszanka ziół do grilla Przygotowanie: Gotowe, wykrojone steki nacieramy ziołami wymieszanymi z oliwą i odrobiną soku z cytryny lub limonki. U mnie tym razem użyta została gotowa mieszanka do grillowanych steków. Odstawiamy na godzinę

Kuchnia po mojemu