grill - 12274 przepisów (strona:497/819)

Surówka z pora - idealny dodatek do grilla 3064

Za oknem coraz cieplej, niedługo zaczniemy okres grillowy! Dlatego już teraz prezentuję Wam świetną surówkę z pora. Sprawdza się również do dań pieczonych np. kurczaka, ziemniaczków

Ana Mari's world
PLACKI MIĘSNO-ZIEMNIACZANE 237

smaczne, ale i bardzo pożywne.  Można je zjadać z dodatkiem surówki, sosu czosnkowego czy np.  ketchupu. Można je usmażyć wcześniej w domu, po czym odgrzać np. na grillu i szybka przekąska gotowa.  Składniki: ok. 40 0g zmielonej łopatki ok. 400g ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 łyżka mąki ząbek czosnku sól pieprz majeranek olej do smażenia Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Surówka z pora - idealny dodatek do grilla 3064

Za oknem coraz cieplej, niedługo zaczniemy okres grillowy! Dlatego już teraz prezentuję Wam świetną surówkę z pora. Sprawdza się również do dań pieczonych np. kurczaka, ziemniaczków

Ana Mari's world
Sałatka ze szparagami i łososiem 218

jedyna sałatka jaką można przyrządzić ze szparagami. Sałatka z tuńczyka z dodatkiem szparagów też jest przepyszna. Nie mówiąc o sałatce z couscous i zielonymi szparagami czy sałatce do grilla , gdzie ziemniaki i szparagi przyjemnie się łączą w smakowitą całość. Sałatka ze szparagami Składniki: 2 porcje 150 g zielonych szparagów 200 g łososia, wędzonego na ciepło 2 jajka różnokolorowa sałata, dowolna

codojedzenia
SAŁATKA Z BROKUŁAMI 119

Myślę, że ta sałatka doskonale sprawdzi się na różnych imprezach, jako dodatek obiadowy czy dodatek do grilla. Jak dla mnie bomba ;)  Składniki: *1 brokuł  *2 pomidory  *1 kostka sera fety  *2 łyżki płatków migdałowych  *200ml jogurtu naturalnego  *2 łyżeczki ziół prowansalskich  *sól i pieprz Wykonanie: Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, ugotowany przelewamy zimną

Zrób to smacznie
SURÓWKA COLESLAW 134

Bardzo dobra surówka Coleslaw jest idealna jako dodatek do obiadu czy grilla. W sam raz do domowych burgerów- taka surówka kojarzy mi się zawsze z KFC ;) Składniki: 1 mała główka białej kapusty, 1 marchewka, 1 mała cebula. Sos: pół szklanki majonezu, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżka octu winnego, 3 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli

Zrób to smacznie
Sos tatarski - najprostszy 137

odmian sosu tatarskiego. Polecam sos w wersji minimalistycznej i szybkiej do przygotowania. Jest wyborny i gęsty. To świetny dodatek do wędlin, zimnych mięs, jaj na twardo, kanapek, ryb i grilla. Jest bardzo prosty do przygotowania, dlatego lepiej zrobić go w domu, niż kupować nie wiadowmo co. Skladniki: 200 g majonezu - 4 łyżki 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z cukinii (z serkiem i czerwoną cebulą) 130

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tak przygotowane roladki są bardzo smaczne i dodatkowo łatwe w przygotowaniu.  Idealnie nadają się do dań z grilla, a na imprezach - ciekawie zaprezentują się jako przekąska.   Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.   1 średnia cukinia 150g kremowego serka czosnkowego (może

Di gotuje
Polędwiczka faszerowana warzywami 143

Lubię polędwiczki wieprzowe, szczególnie faszerowane warzywami, są smaczne i soczyste. Idealne na szybki obiad do pieczonych ziemniaków. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie mrożonych warzyw po grecku Przyprawa smoky grill z solą morską Rafex Sól, pieprz 4 łyżki oleju Sznurek do wędlin Sos z pieprzem zielonym Roleski Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, przekładamy mrożone warzywa bez ziemniaków

Bajeczna Kuchnia
sałatka z bakłażanem i fetą 145

sosu wymieszać, odstawić do lodówki. Bakłażana umyć, pokroić w ok 7mm plastry, wrzucić do zimnej, mocno osolonej wody, moczyć ok 30 minut. Następnie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usmażyć na grillu bądź patelni grillowej. Plastry bakłażana zaraz po usmażeniu włożyć do sosu. Tuż przed podaniem na talerz wyłożyć porcje bakłażana, na wierzchu ułożyć pokrojoną w kostkę fetę oraz przecięte na pół

6niebo
Szaszłyki dziecięce 168

Robiąc grilla nieraz zastanawiamy się "a co dzieciom do jedzenia ?" Prostym i smacznym pomysłem są szaszłyki dziecięce którym wystarczy tylko lekkie grillowanie. Składniki : filet z kurczaka owoc ananasa (ew. z puszki) tymianek pieprz cytrynowy trochę oliwy szczypta soli Przygotowanie : Pierś z kurczaka i ananas kroję (osobno) w mniej więcej tej samej wielkości kawałki zwracając uwagę aby nie były za duże

Mechanik w kuchni
Sałatka grillowa z słodkim dresingiem 167

Grill to nie tylko mięso, marynaty, ... to również sałatki. Sałatka grillowa z słodkim dresingiem jest jednym z moich autorskich pomysłów i tworzy świetne połączenie z grillowanym mięsem drobiowym. Składniki : opakowanie mixu sałat pół papryki czerwonej średnia czerwona cebula 3-4 rzodkiewki 10-15 dag pomidorków koktajlowych 2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy (kremowej, nie za ostrej) 2 łyżki

Mechanik w kuchni
Grillowane kotleciki jagnięce wg Aleex 132

włożyłam rękę do woreczka, bo czosnek był bardzo intensywny. Odstawić na 30 minut do lodówki. 6. Nieco oleju z marynaty wlać na patelnię grillową. Rozgrzać. 7. Układać na rozgrzanym grillu kotleciki, piec po kilka minut z obu stron na rumiano. 8. Na patelni lub ruszcie upiec grzanki: chleb umoczony w oleju i przyprawach (opcjonalnie). 9. Podawać kotleciki od razu

W mojej kuchni
Makaron zapiekany z wędzonym łososiem i mozzarellą wg Aleex 145

pieprzem, solą oraz ewentualnie świeżo zmielonym pieprzem. 9. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut, następnie delikatnie, widelcem, przemieszać makaron w kilku miejscach i przełączyć piekarnik na funkcję grilla. Zapiekać dodatkowe 5 minut, aż miejscami ser i makaron się zrumieni. 10. Posypać resztą natki i podawać skrapiając sokiem z limonki. Smacznego

W mojej kuchni
Sałata rzymska z roszponką wg Aleex 107

pałaszowaniem, a ja zajęłam się przygotowaniem obiadu. Do mięsa przygotowałam sałatę rzymską z roszponką. To prościutkie połączenie pysznych składników doskonale nadaje na każdą porę roku. Latem będzie świetne do grilla, zimą idealne do obiadu lub jako samodzielna przekąska. Polecam. Składniki: • sałata rzymska 3 sztuki (małe) lub 1 sztuka (duża) • garść dojrzałych pomidorków koktajlowych • opakowanie roszponki • ½ czerwonej cebulki • 1 pęczek szczypiorku

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania