grill - 12274 przepisów (strona:504/819)

Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z dodatkiem pietruszkowego pesto 133

może dorzucić jeszcze jeden ząbek. Po dokładnym zmiksowaniu odkładamy do lodówki żeby smaki się przegryzły. Kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół (oczywiście jak ktoś woli grubszy kawałek piersi z grilla to tą czynność pomijamy). Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty, doprawiamy sola i pieprzem i wkładamy kurczaka i mieszamy tak aby dokładnie został pokryty marynatą. Tak zamarynowaną pierś odstawiamy do lodówki

Piekielna Kuchnia Pati
Kaszanka inaczej 186

takie pogody jedyne co chce to żeby już było lato. Grill ... No i tak zachciało mi się grillowanej kaszanki. Ale niestety nie ta pora roku więc postanowiłam zrobić kaszankę inaczej, a przynajmniej inaczej podaną niż zawiniętą w folie z dodatkiem cebuli i jabłka i powstała zapiekanka z kaszanki. Składniki (na małą foremkę) 1/2 pętka kaszanki lub 2 małe 1 średnia

Piekielna Kuchnia Pati
Penne w sosie porowym z grillowanym kurczakiem 110

sosu. 2. Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, natrzeć solą, pieprzem, oliwą i sosem sojowym, odstawić na min. godzinkę. Zamarynowane mięso opiekać na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym na rumiano. 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, smażymy drobno pokrojony czosnek, cebulę i pora. Podsmażone warzywa zalewamy śmietanką, doprawiamy do smaku, łączymy z wodą zostawioną przy odcedzaniu

Apetyczna babeczka
Beza włoska z bitą śmietaną i owocami 201

włoska beza idealnie nadaje się do dekorowania różnych deserów, których nie potrzeba już suszyć w piekarniku jak tradycyjne bezy, dla dekoracji można ją opalić palnikiem lub pod grillem w piekarniku. Wyszła mi mini pavlova, wyglądająca jak bezowe kwiatki, podałam je z ubitą śmietaną i owocami. Bez niczego te bezy też były świetne w smaku, w sam raz dla łasuchów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
RISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI / DRIED TOMATOES RISOTTO 95

will absorb almost all of the stock add the yogurt mix to the pan and fry it constantly mixing all together until the risotto will be ready. Heat the grill frying pan and fry the salmon, first the skin side, than the other. Let it bronze on both sides and let the inside fry. Można jeść razem lub osobno

Martyna Cooks
Oliwa Band of Chefs 115

Vision ( www.olivevision.gr ) z ręcznie zbieranych i tłoczonych wyłącznie mechanicznie oliwek odmiany Manaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Bułki z sezamem do hamburgerów 149

piekarek tyle przepisów na te bułki, poczytałam i poskładałam swój przepis :) Bułki wyszły duże ,miękkie i lekko słodkie ... a podpieczone na grillu do hamburgerów smakują rewelacyjnie ;) ależ była pyszna kolacja ..... Składniki : - 600 g mąki pszennej typ 550 - 12 g cukru ( u mnie kokosowy z racji niskiego IG ) - 350 ml ciepłej wody ( nie gorącej ) - 60 g mleka w proszku

Wypieki Rene
Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami 163

regularnie oczywiście piwem a potem piwnym sosem, który zebrał się w naczyniu z golonką. Na koniec dla ekstremalnie spieczonej chrupiącej skórki jak u mnie, zmienić funkcję pieczenia na funkcje grilla i spiec golonkę od góry Golonkę podałam na gotowych ziemniaczanych chipsach (ma być prosto) i podsmażanej czerwonej kapuście z wiśniówką i całymi wiśniami (mogą być mrożone bez pestek

Sztuka gotowania w/g Samiry
Recenzja książki Ryby są super . 106

pyszne i z miłą chęcią będziesz je przyrządzać  . Serdecznie polecam i zapraszam na zakupy :)  W książce znajdziecie 286  przepisów na : ZUPY DANIA GŁÓWNE  ŚWIĘTA GRILL  OWOCE MORZA  Wszystkich zainteresowanych książką informuję że jest ona dostępna w specjalnej promocji ,która trwa we wszystkich sklepach Lidl od 23 listopada 2015 r. Wystarczy zebrać 6 naklejek

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 321

uzyskać podpalany efekt, należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską   Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach

moj przepis na
Dorada po grecku z sosem tzatziki 176

jest mało to świetna dla mnie pozycja, żeby nauczyć się je przyrządzać :) Na pierwszy ogień poszedł przepis Doroty Wellman na Doradę po grecku. W oryginale jest przygotowana na grillu, ja oczywiście zrobiłem rybę na parze :) I troszkę zmodyfikowałem przepis, z użyciem produktów, które miałem akurat w domu.  Składniki :  2 dorady  1 cytryna  tymianek  2 garście

Parowar Faceta
Gofry – chrupiące i smaczne 1379

Gofry niby zwykła rzecz – mąka, jajka, cukier, woda i olej, ale smaczna. Jakieś dwa lata temu mąż kupił mi na urodziny taki sprzęt 3w1 – wiecie do tostów, grilla i gofrów. Rzecz była nieznanej marki, o małej mocy. Miałam już od dawna upatrzony przepis, który w końcu mogłam wypróbować i bardzo się cieszyłam na myśl, że w końcu zrobię

Niebieski kubek z kawa
Buraczki z chrzanem 177

Jest to świetny dodatek do codziennych obiadów, potraw z grilla jak również jako samodzielna potrawa. Buraczki, dzięki pominięciu procesu gotowania, zachowują pełnie witamin i mikroelementów. W połączeniu z jabłkiem, marchewką i cebulą otrzymuje potrawę nie tylko smaczną ale również zdrową. Dzięki dodatkowi chrzanu potrawa nawiązuje smakiem do tradycyjnej ćwikły z chrzanem. Składniki - 4 średnie buraki - 1 średnia cebula - 1 duże

Świat Smaku
Kurczak z grilla z papryką. 139

kawałki według uznania jeśli chodzi o wielkość, polewamy oliwą posypujemy wszystkimi przyprawami - mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka wstawiłam na kilka godzin do lodówki, ale można od razu wrzucić na grill. Paprykę kroimy w paski i razem z piersią wkładamy do folii aluminiowej, którą zamykamy - kładziemy na ruszt i pieczemy.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Tzatziki z kalarepą czyli kuchnia grecka w nowej odsłonie 155

tzatziki jest niezastąpionym dodatkiem do shoarmy , ( przepis na shoarmę ) dań z grilla, warzyw (zarówno świeżych, jak i grillowanych) czy też wyśmienitych chlebków pita. Tzatziki podajemy mocno schłodzony. Poniższy przepis został nico zmodyfikowany przez Lulu poprzez dodanie kalarepy, którą nadała tzatiki nieco więcej ostrości. Składniki: 0,4-0,5 litra bardzo gęstego jogurtu typu greckiego *** 0,4 - 05 kg ogórków

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania