grill - 12274 przepisów (strona:504/819)

Penne w sosie porowym z grillowanym kurczakiem 115

sosu. 2. Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, natrzeć solą, pieprzem, oliwą i sosem sojowym, odstawić na min. godzinkę. Zamarynowane mięso opiekać na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym na rumiano. 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, smażymy drobno pokrojony czosnek, cebulę i pora. Podsmażone warzywa zalewamy śmietanką, doprawiamy do smaku, łączymy z wodą zostawioną przy odcedzaniu

Apetyczna babeczka
Beza włoska z bitą śmietaną i owocami 207

włoska beza idealnie nadaje się do dekorowania różnych deserów, których nie potrzeba już suszyć w piekarniku jak tradycyjne bezy, dla dekoracji można ją opalić palnikiem lub pod grillem w piekarniku. Wyszła mi mini pavlova, wyglądająca jak bezowe kwiatki, podałam je z ubitą śmietaną i owocami. Bez niczego te bezy też były świetne w smaku, w sam raz dla łasuchów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
RISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI / DRIED TOMATOES RISOTTO 101

will absorb almost all of the stock add the yogurt mix to the pan and fry it constantly mixing all together until the risotto will be ready. Heat the grill frying pan and fry the salmon, first the skin side, than the other. Let it bronze on both sides and let the inside fry. Można jeść razem lub osobno

Martyna Cooks
Oliwa Band of Chefs 118

Vision ( www.olivevision.gr ) z ręcznie zbieranych i tłoczonych wyłącznie mechanicznie oliwek odmiany Manaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Bułki z sezamem do hamburgerów 153

piekarek tyle przepisów na te bułki, poczytałam i poskładałam swój przepis :) Bułki wyszły duże ,miękkie i lekko słodkie ... a podpieczone na grillu do hamburgerów smakują rewelacyjnie ;) ależ była pyszna kolacja ..... Składniki : - 600 g mąki pszennej typ 550 - 12 g cukru ( u mnie kokosowy z racji niskiego IG ) - 350 ml ciepłej wody ( nie gorącej ) - 60 g mleka w proszku

Wypieki Rene
Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami 175

regularnie oczywiście piwem a potem piwnym sosem, który zebrał się w naczyniu z golonką. Na koniec dla ekstremalnie spieczonej chrupiącej skórki jak u mnie, zmienić funkcję pieczenia na funkcje grilla i spiec golonkę od góry Golonkę podałam na gotowych ziemniaczanych chipsach (ma być prosto) i podsmażanej czerwonej kapuście z wiśniówką i całymi wiśniami (mogą być mrożone bez pestek

Sztuka gotowania w/g Samiry
Recenzja książki Ryby są super . 110

pyszne i z miłą chęcią będziesz je przyrządzać  . Serdecznie polecam i zapraszam na zakupy :)  W książce znajdziecie 286  przepisów na : ZUPY DANIA GŁÓWNE  ŚWIĘTA GRILL  OWOCE MORZA  Wszystkich zainteresowanych książką informuję że jest ona dostępna w specjalnej promocji ,która trwa we wszystkich sklepach Lidl od 23 listopada 2015 r. Wystarczy zebrać 6 naklejek

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 326

uzyskać podpalany efekt, należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską   Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach

moj przepis na
Dorada po grecku z sosem tzatziki 181

jest mało to świetna dla mnie pozycja, żeby nauczyć się je przyrządzać :) Na pierwszy ogień poszedł przepis Doroty Wellman na Doradę po grecku. W oryginale jest przygotowana na grillu, ja oczywiście zrobiłem rybę na parze :) I troszkę zmodyfikowałem przepis, z użyciem produktów, które miałem akurat w domu.  Składniki :  2 dorady  1 cytryna  tymianek  2 garście

Parowar Faceta
Gofry – chrupiące i smaczne 1394

Gofry niby zwykła rzecz – mąka, jajka, cukier, woda i olej, ale smaczna. Jakieś dwa lata temu mąż kupił mi na urodziny taki sprzęt 3w1 – wiecie do tostów, grilla i gofrów. Rzecz była nieznanej marki, o małej mocy. Miałam już od dawna upatrzony przepis, który w końcu mogłam wypróbować i bardzo się cieszyłam na myśl, że w końcu zrobię

Niebieski kubek z kawa
Buraczki z chrzanem 183

Jest to świetny dodatek do codziennych obiadów, potraw z grilla jak również jako samodzielna potrawa. Buraczki, dzięki pominięciu procesu gotowania, zachowują pełnie witamin i mikroelementów. W połączeniu z jabłkiem, marchewką i cebulą otrzymuje potrawę nie tylko smaczną ale również zdrową. Dzięki dodatkowi chrzanu potrawa nawiązuje smakiem do tradycyjnej ćwikły z chrzanem. Składniki - 4 średnie buraki - 1 średnia cebula - 1 duże

Świat Smaku
Kurczak z grilla z papryką. 143

kawałki według uznania jeśli chodzi o wielkość, polewamy oliwą posypujemy wszystkimi przyprawami - mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka wstawiłam na kilka godzin do lodówki, ale można od razu wrzucić na grill. Paprykę kroimy w paski i razem z piersią wkładamy do folii aluminiowej, którą zamykamy - kładziemy na ruszt i pieczemy.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Tzatziki z kalarepą czyli kuchnia grecka w nowej odsłonie 159

tzatziki jest niezastąpionym dodatkiem do shoarmy , ( przepis na shoarmę ) dań z grilla, warzyw (zarówno świeżych, jak i grillowanych) czy też wyśmienitych chlebków pita. Tzatziki podajemy mocno schłodzony. Poniższy przepis został nico zmodyfikowany przez Lulu poprzez dodanie kalarepy, którą nadała tzatiki nieco więcej ostrości. Składniki: 0,4-0,5 litra bardzo gęstego jogurtu typu greckiego *** 0,4 - 05 kg ogórków

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Labraks pieczony w folii 128

pół łyżeczki masła, posiekaną natkę pietruszki i przekrojone na pół plasterki cytryny. Następnie labraksa solimy i pieprzymy po stronie zewnętrznej. Rybę owijamy folią aluminiową i układamy na rozgrzanym elektrycznym grillu lub patelni grillowej. Pieczemy przez 10 minut z każdej strony. Rybę delikatnie rozwijamy z folii, podajemy skropioną sokiem z cytryny

Kulinarne przygody Gatity
Gala Gault&Millau od kuchni 141

puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek – danie głowne ryba: dorsz w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez Michał Bryś Szef Jutra Gault&Millau 2016 – deser: czekoladowo-kawowe gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/ tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc

królestwo garów