grill - 12274 przepisów (strona:499/819)

Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem 163

pozostałe z obiadu) 1 ugotowany burak 120 g wędzonego pstrąga (waga samego mięsa) oliwa koperek 6 jajek sól, pieprz do podania: chrzan Przygotowanie frittaty: Piekarnik nastawiony na górną grzałkę (grill) nagrzej do 200 stopni C. Ugotowane ziemniaki (bez skórki) pokrój na ósemki. Buraka (również bez skórki) pokrój w kostkę. Jeżeli masz całego wędzonego pstrąga, usuń z niego skórę i ości

Chilli Czosnek i Oliwa
STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 107

rinse with cold water, just put it on the pan with the sauce and mix until it combine smoothly with the sauce. Put the meat on preheated grill pan and fry it 1-1,5 minutes (depends on the thickness) both sides, this will give you medium rare meat. Take it of the pan and lay aside for the meat

Martyna Cooks
Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki 152

Ryby z grilla to mało pracy, dużo zdrowia i mega rozkoszy dla podniebienia. Labraksa czyli okonia morskiego przygotowałam według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Polecam więcej przepisów z tej książki, są rewelacyjne. Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lasagne z grillowaną cukinią 159

pomidorowy:  Przepis  tutaj .   Wykonanie:  Umyte i osuszone cukinie pokroić w plastry wzdłuż, lekko oprószyć solą, następnie opiec je w piekarniku, bądź na grillu, odstawić. Przygotować sos pomidorowy (przepis  tutaj ). W osobnym rondlu na małym ogniu zmieszane mleko z mąka i przyprawami doprowadzić do kremowej konsystencji. W naczyniu żaroodpornym na przemian układać przygotowane składniki, zaczynając

Wino Francja Kuchnia
Sos koperkowy 225

zimno na bazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki posiekanego koperku sól ziołowa do smaku Do miseczki przełożyć majonez i jogurt naturalny. Dodać posiekany koperek

Monia miesza i gotuje
Jajka zapiekane ze szpinakiem i szynką w kremowym sosie 100

gorącą wodę (do połowy wysokości foremek). Jajka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez ok. 9-10 minut. Na ostatnie pół minuty pieczenia warto włączyć funkcję grill, aby parmezan lekko się zapiekł. Jajka wyjmujemy z piekarnika, ozdabiamy dodatkowo świeżym tymiankiem i od razu podajemy. Smakują wspaniale ze świeżym pieczywem. Smacznego

MyCookBook.pl
Spaghetti bolognese prawdziwego mężczyzny 204

słoika. Przetwór własny teściowej. Chyba Ci w gardle nie ustanie... 9. Splądruj zapas przypraw żony. Dosyp do zawartości patelni co Ci w rękę wpadnie. Papryka, chili, pieprz, przyprawa do grilla. Akurat nie grillujesz, ale co tam! Kozieradka. Nie wiesz co to jest, ale może być! No i sól oczywiście.  10. Spróbuj. Za słone. Dolej jeszcze soku pomidorowego. Spróbuj

Grunt to przepis!
Ziemniaki i boczniaki 173

mniejsze części i mieszamy z ziemniakami. Zapiekamy kolejne 10 minut. Wyjmujemy blachę i robimy dwa zagłębienia na jajka. Wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy. Całość posypujemy serem. Dopiekamy pod grillem lub w 230stC dalsze 8 minut by białko się ścięło

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-sojowym 234

chili. Mięso z udek kroimy w paski i macerujemy w sosie przez pół godziny w lodówce. Nabijamy na 8 namoczonych wcześniej w wodzie patyczków. Grillujemy w piekarniku lub na grillu przez około 12 minut (przekręcając w połowie pieczenia). Podajemy z ulubionymi dodatkami na ciepło lub na zimno. Doskonałe do obgryzania prosto z patyków :) Smacznego!   Kolejny przepis w wykonaniu mojego

Moje Kuchenne Rewelacje
Fit przepisy na blogu 155

WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA KWIATOWA KOKTAJL OWOCOWY KOKTAJL Z MANGO I BANANA MAKARON PEŁNOZIARNISTY

W kuchennym oknie Ewy
Dip jogurtowy z kolendrą 160

Składniki: 250 g jogurtu greckiego; 4 gałązki kolendry; Sok wyciśnięty z 1/2 limonki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kolendrę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Z 1/2 limonki wycisnąć

Gospodyni Miejska
Roleski 133

Firma zajmuje się produkcją majonezów, keczupów, musztard i wielu wielu innych dodatków do potraw. Od firmy Roleski otrzymałam paczkę niespodziankę, a w środku ogromna różnorodność produktów, tradycyjne i do grilla, marynaty, sosy... W głowie pomysły na pyszne dania, zabieram się za testowanie

kulinarnyswiatdomi
Kotlety do hamburgerów z pietruszką 144

tarce  Dobrze wymieszać.dodać jajko wyrabiać aż zrobi się jednolita masa Odstawić do zimnego na 2 godziny 2. - Masę mięsną formować cienkie placki smażyć na oleju lub na grillu

W królestwie smaków Beaty
Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 180

ustalić co przygotować, czyli listę potraw. Przy decydowaniu musimy wziąć pod uwagę preferencje gości, czyli to, kto na jakiej diecie ewentualnie jest.  Wiadomo, że kiedy będziemy chcieli zorganizować grilla na działce, a wśród gości będą tylko dorosłe i w pełni zdrowe osoby, to wybór nie będzie trudny: mięso, szaszłyki, kiełbasa, a do picia napoje gazowane, piwo, itp. Jeśli jednak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak z chimichurri 124

chimichurri pochodzi z kuchni argentyńskiej i jest tam podawany do grillowanych mięs lub służy jako marynata. Jest bardo aromatyczny i stanowi fajny dodatek nie tylko do dań z grilla, ale też np. kasz czy makaronu. Może też być alternatywą dla zwykłej musztardy. Dzisiaj wykorzystałam go do podania trzeciej wersji filetu z kurczaka.  Trzeba tego spróbować KURCZAK Z SOSEM CHIMICHURRI

Bon appetit mon amie