wygląd naczynia jest tak ładny, że z powodzeniem można w nim serwować dania prosto na stół. Ale nam przyszło do głowy nieco inne wykorzystanie tego naczynia. Pora grilla już dawno minęła, ale z drugiej strony wcale nie jest jeszcze aż tak bardzo zimno, do mrozów jeszcze sporo czasu. Zainteresowaliśmy się więc tematem kociołkowania, czyli przyrządzania dań w kociołku nad ogniskiem
Marder&Marder Manufacturenasiona, posól morską solą i dowolnie wybranymi przyprawami. U mnie czarny i kajeński pieprz oraz rozmaryn. Skrop dynię oliwą i wstaw do piekarnika nastawionego na 200ºC, u mnie funkcja grill. Piecz dynię do pożądanej miękkości. Do tego dynia polecam upiec dynię al dente. Wyjmij z piekarnika, ostudź i pokrój w kostkę. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź
codojedzeniaGreka, który z szerokim uśmiechem na ustach rozwoził te przepyszne owoce. Ser feta bez jakiegokolwiek porównania do tego "udawanego sera typu feta" ze sklepowych półek. Najlepszy na gorąco z grilla, polany oliwą z oliwek. Ryby i mięso były delikatne i przyjemne. Miało się wrażenie, że w greckim świecie nie istnieje chemia, tylko naturalne zdrowe produkty. Aż chciałoby się
Kuchnia Pani Wiosnytakim z całą pewnością są pieczone skrzydełka. Wystarczy je tylko odpowiednio wcześniej zamarynować, potem wstawić do piekarnika i obiad gotowy. Zamarynowane skrzydełka można upiec w piekarniku, albo na grillu. Są niesamowicie aromatyczne, lekko miodowe, soczyste, rozpływające się w ustach. A do marynaty można użyć wszelakich przypraw, na słodko, na ostro, ziołowo, tak jak lubimy. Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki
na moim stole...Nadzienie przykryj sporą ilością startej mozzarelli lub innego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez 8 minut, na koniec przełącz na górną grzałkę (grill) i piecz, aż ser się zrumieni (ok. 2 minuty). Podawaj od razu jako przystawkę lub danie główne. Pasuje do nich piwo, a także białe wino, albo sos z pieczonych pomidorów
Chilli Czosnek i Oliwaburgery, podobnie jak steki, mogą mieć różny stopień wysmażenia – od rare do well done (stopnie wysmażenia znajdziecie tutaj ). Pozostałe składniki, czyli dodatki przygotowujemy wcześniej. Bułki podpiekamy na grillu albo w rozgrzanym piekarniu, gdy mięso jest prawie gotowe. Jeśli chodzi o warstwy burgera, tak naprawdę istnieje pełna dowolność, są tylko pewne zasady :) Dolną bułkę smarujemy warstwą sosu barbecue. My kładziemy
Pociąg Do Kuchnizioła. Niezastąpiony do tortilli , kebaba , gyrosa , grilowanego mięsa . 2. Remulada duńska - Gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry ,wyśmienity do jajek , wędlin, żółtego sera , potraw z grilla. 3. Sos madziarów - ostry sos pomidorowy z dodatkiem chili ze słodko- kwaśnym posmakiem .Doskonały do wędlin, parówek , kanapek . Zapraszam do wypróbowania
Sama słodycz i szczypta chiliDziś znów czuć wiosnę i mam nadzieję, że już tak zostanie. Grill już przygotowany na letnie piknikowanie. A ja ciągle mam ochotę na coś słodkiego, jednak, wyjątkowo, czekolada wydaje mi się za ciężka więc zaczynam kombinować z galaretkami. Jak na razie - kupuję je - ale wkrótce planuje zacząć robić je sama - przecież do dziecinnie proste WIOSENNY TORCIK GALARETKOWY łatwe blaszka keksowa
sierotka maRysia w kuchninajlepsze są odmiany o dużej zawartości miąższu - różowe, żółte) bagietka 4 jajka sól, pieprz mała garść liści bazylii Do dzieła!!! Bagietkę kroimy pod skosem na kromeczki i opiekamy na grillu - w wersji domowej smażymy na chrupiąco na maśle na złoty kolor. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Łączymy z posiekaną bazylią. Chwilę przed podaniem przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni
sierotka maRysia w kuchniLubicie kaszankę? Ja bardzo, szczególnie z grilla - mmniam! Ale nigdy jej nie kupuje - jadam tylko taką ,,domową". W tej kupnej boję się zawartych w niej składników ;-). Szczególnie lubię kaszankę szczelnie zapakowana w folię aluminiową z pokrojoną w talarki cebulką - cudo! Cebulką przechodzi smakiem i aromatem kaszanki - jest taka mięciutka, delikatna i rozpływająca się w ustach - idealnie podkreśla smak ostrej kaszanki
sierotka maRysia w kuchniistnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi naopowiadała, że musiałam je zrobić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> I nie dziwie się jej, że aż tyle ich zjadła - są przepyszne! Niby takie proste i oczywiste wszystko w ich składzie
sierotka maRysia w kuchnizachwycił mnie podany na pierogach! Jest genialny do wszystkiego... idealny na kanapki np zamiast ketchupu, super do spaghetti gdy chcemy je zrobić na szybko, wspaniale pasuje do dań z grilla. Jeśli ktoś lubi można go podkręcić np bazylią lub tymiankiem. Ja wolę je dodać świeże już w daniu. Polecam bo pracy jest niewiele a smak wspaniały. Idealna propozycja do zimowych
sierotka maRysia w kuchniimprezowe jak i prosty obiad przy partii warcabów. Takie lokale będą miały przyszłość jak Polacy słabość do polskich tradycyjnych dań. Z krótkiej serii ciąg dalszy padnie na Masala Grill&Bar, restaurację indyjską. Krótką serię wrocławską zakończy Restauracja Spiż, do której wpadniemy na piwo
Right Behind The Kitchenjeśli dorzuciliśmy kolejną porcję warzywa, doprawić solą, mielonym białym pieprzem. W czasie gotowania przygotować grzanki - kromki chleba posmarować odrobiną masła, pokroić w kostkę i piec w piekarniku pod grillem (lub usmażyć na patelni) na złoty kolor. W wersji lekkiej - zrumienić chleb bez tłuszczu, a w wersji super lekkiej - nie jeść grzanek... PS Ciekawskich odsyłam do obejrzenia całego dokumentu
Right Behind The Kitchendelikatnie ostudzoną fasolkę i łyżkę masła , przyprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Po rozpuszczenia się masła, przekładamy fasolkę na blachę z pieczywem, którą wkładamy do rozgrzanego porządnie piekarnika z funkcją grill + termoobieg (czekamy aż pieczywo nabierze rumianego koloru). Z tuszki wędzonej makreli ściągamy skórę i oddzielamy mięso, starając się uzyskać jak największe kawałki. Rusza nasza twórcza wyobraźnia i uaktywnia się
Right Behind The Kitchen