grill - 12274 przepisów (strona:506/819)

Ryby są super! Nowa książka Lidla! - Karol Okrasa i Dorota Wellman 186

rozdziału - 80 pysznych i zupełnie nowych przepisów, które nigdzie wcześniej nie były publikowane! Przepisy w ksiażce też są odpowiednio podzielone - mamy przystawki, zupy, dania główne, dania na święta, na grilla i owoce morza! W książce każdy znajdzie coś dla siebie - przepis na dorsza w cieście piwnym, pyszne drożdżowe kołaczki rybne, domowa tortilla z pikantną pieczoną flądrą i sosem z korniszonów

Plate of Joy
Ryby są super 119

Przepisy nie były wcześniej publikowane na kuchnialidla.pl  dlatego tak wzbudzają nasze zainteresowanie.  Między innymi znajdziecie w niej sporo rybnych rozwiązań na przystawki, zupy, dania główne, owoce morza, grilla i zbliżające się święta.   Do tego znajdziecie tam wiele wspaniałych porad "co to za ryba?" , "po czym poznać czy ryba jest świeża?" , "Jak prawidłowo przechowywać ryby?" i wiele innych

Niezły Młynek
Młode ziemniaki pieczone z czosnkiem 126

Bardzo smaczne ziemniaki do obiadu , są bardzo smaczne i w dodatku ładnie się prezentują. Takie ziemniaki możemy również upiec na grillu. Składniki: 1 kilogram średniej wielkości ziemniaków 3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka suszonego rozmarynu 0,5 łyżeczki soli 1/3 szklanki oleju Sposób przygotowania: Młode ziemniaki szorujemy, przekładamy do garnka

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z ogórków małosolnych 106

Sałatkę możemy przyrządzić w kilka minut,jest doskonałym dodatkiem do obiadu lub grilla. Często przyrządzam ją na kolację.   Składniki: 6 ogórków małosolnych 250 gram pomidorków cherry 1 duża cebula cukrowa Sól Pieprz kolorowy Sposób przygotowania: Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Ogórki również kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Wszystkie składniki przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z sałaty lodowej 229

Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do grilla lub obiadu. Jest smaczna i lekkostrawna, uwielbiam ją. Składniki: główka sałaty lodowej 0,5 kilograma pomidorków cherry 2 ogórki zielone 1 papryka czerwona 1 czerwona cebula  garść czarnych oliwek Sos: 1/3 szklanki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu sól,pieprz sok z cytryny 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Sałatę

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z sosem czosnkowym 360

Smaczna sałatka z sałatą lodową, pomidorami , cebulą i sosem czosnkowym. Polecam do grilla lub obiadu. Składniki: główka sałaty lodowej 500 gram pomidorów cherry 2 cebule czerwone 0,5 szklanki oleju 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz sok z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy  Sposób przygotowania: Sałatę lodową myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki

Bajeczna Kuchnia
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 124

Bardzo smaczna i prosta surówka do obiadu lub do grilla. Składniki: pół kapusty pekińskiej  1 papryka czerwona 3 ogórki gruntowe 1 marchewka kilka pomidorów koktajlowych pół pęczka szczypioru olej  sól,pieprz sok z cytryny cukier zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, ogórka obieramy, kroimy w pół plastry, marchewkę obieramy, ścieramy

Bajeczna Kuchnia
Karkówka w marynacie 173

Karkówka w tej marynacie smakuje wyśmienicie, nadaje się do upieczenia w naczyniu żaroodpornym, rękawie do pieczenia czy po prostu na grilla. Moją upiekłam w naczyniu, a wcześniej pokroiłam na kotlety aby nie trwało to długo. Efekt? Miękkie mięsko, aromatyczne, nie potrzebowało nawet noża aby go podzielić na mniejsze kęsy. Składniki: (na 1,30 kg karkówki) 4 łyżki oleju łyżka oregano

Pychotkaaa
Ogórki z przyprawą do grilla do słoików na zimę 110

moja tegoroczna nowość, zalewa wyszła bardzo dobra smakuje bardzo podobnie jak sos sałatkowy. Jedyny błąd jaki popełniłam to użycie słabej przyprawy do grilla, co prawda wyszło dobre ale mało wyraziste. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Festiwal Food Trucków i 2 Mistrzostwa Burgerowe 143

punktów Burger Truck    Dobra Buła    7 punktów   Bart Burger  B.B. Kings   Eat On The Street    Kill Grill  Papuvege Smoke BBQ 6 punktów   Classic Burger  Burger Station  Gold Digger   5 punktów  Beef'N'Roll    Soul Food  0 punktów

Parowar Faceta
ROSÓŁ Z PULPETAMI 139

łyża musztardy sarepskiej sól i pieprz  Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy na połowę.Mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Cebule przekrajamy na pół i opiekamy w piekarniku- u mnie grill na 220 stopni na 5 minut ale moja babcia opalała cebulę nad palnikiem. Absolutnie nie obieramy cebuli, trzeba ją włożyć do wywaru ze skórką. Do dużego garnka wkładamy wszystkie warzywa

KuchcikoweLove
Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem 143

pozostałym sosem, posypujemy parmezanem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Pieczemy pod przykryciem. Po upływie wyznaczonego czasu cannelloni odkrywamy, przestawiamy piekarnik na funkcję grill (grzanie od góry) i zwiększamy temperaturę do 200 stopni. Zapiekamy do momentu, aż góra delikatnie się zrumieni (ok. 5-10 minut). Podajemy od razu. Smacznego

MyCookBook.pl
Grillowane podudzia z kurczaka (bez kości) w orientalnym stylu podane z mieszanką sałat 137

kurczakiem folią spożywczą i odstawiamy najlepiej na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Następnie nie pozostaje nic innego jak wrzucić kurczaka na ruszt :) W zależności od stopnia rozpalenia grilla i tego jak bardzo wypieczone mięso lubicie, opiekamy podudzia od kilku do kilkunastu minut z każdej strony. Sos do sałatki możemy przygotować dzień lub kilka godzin wcześniej przed planowanym spożyciem

MyCookBook.pl
Tarta ze szpinakiem i pieczonym łososiem 150

pozostałego sosu. Na koniec tartę posypujemy startym parmezanem oraz świeżo zmielonym pieprzem i wstawiamy do piekarnika na ok. 30-40 minut. Na ostatnie kilka minut pieczenia możemy włączyć funkcję grilla i podpiec lekko wierzch tarty, by delikatnie się zrumienił. Tartę z łososiem i szpinakiem podajemy na ciepło lub też po ostudzeniu. Można ją także mrozić. Smacznego

MyCookBook.pl
Sałatka warstwowa z brokułami 183

warstwą brokułów, obficie polana sosem czosnkowym na który przepis ukaże się w następnym poście. Można ją także używać jako dodatek do obiadu, bardzo dobrze komponuje się z daniami z grilla. Dużą jej zaletą jest możliwość przyrządzenia od razu w plastikowym pojemniku i łatwego zabrania na uczelnie lub do pracy jako samodzielne danie. Na zdjęciu 1/3 porcji którą uzyskałem z podanej

Tanie przepisy studenckie