grill - 12274 przepisów (strona:513/819)

Zupa pomidorowa z grzankami z mozzarellą i pesto. Najlepsza. 197

się gotuje przygotować grzanki. Kromki pieczywa skropić oliwą opiec z obu stron na suchej patelni. Jeżeli używamy, na wierzchu ułożyć ser, wstawić do piekarnika z włączoną grzałką górną lub grillem. Podpiec aż ser się rozpuści. Przed podaniem posmarować pesto. Zupę przetrzeć przez sito. Dodać pozostały bulion do uzyskania pożądanej konsystencji. Ponownie zagotować podawać z grzankami. Smacznego! Przepis dodaję do mojej

Pełny talerz
Szaszłyki z mielonymi pulpetami 138

nadziać praktycznie każde mięso. Jak się okazuje - mielone również. ;-) Wystarczy dobrze je przyprawić i uformować niewielkie pulpeciki (duże nie utrzymają się na patyku). Tę propozycje polecam do przygotowania na grillu, ale wychodzą pyszne również upieczone w piekarniku.  500g mięsa mielonego  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 10 dużych pieczarek  3 cebule  czosnek 1 łyżeczka słodkiej papryki

Szefowa kuchni
Sałata z pomidorami, papryką i serem 134

pomidorów, papryki i sera. Posypać piórkami szalotki. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem i polać oliwą. Lekko przemieszać i podawać. ----------- Podobne: Resztkowa sałata z grzankami Mix sałat i ziół do grilla Sałata z makrelą i pomidorkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb szwajcarski na zakwasie pszennym 140

pory robiłem go na drożdżach i w tej postaci zrobił furorę. To zdecydowanie najlepszy chleb jaki wymyśliłem. Zresztą to nie tylko moje zdanie. Zabieramy go zawsze każdą imprezę, każdego grilla, każde jakiekolwiek spotkanie z kimkolwiek. I zawsze znika w mgnieniu oka. Chciałem więc sprawdzić czy na pszennym zakwasie wyjdzie równie dobry. Otóż tak, wyszedł całkiem nieźle. Ja osobiście jestem zwolennikiem

Marder&Marder Manufacture
Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini 261

pyszna alternatywa zamiast kanapkowej kolacji... Zamiast gotowanej szynki można dodać krewetki lub kawałki kurczaka. Natomiast w wersji bez mięsa i warzyw, świetnie pasuje do ryb i mięsa z grilla. Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini Składniki na 4 osoby 200 g ryżu ( u mnie basmati) 3 jajka 1 łyżka jasnego, łagodnego sosu sojowego ¾ szklanki łuskanego , słodkiego groszku

Mia Cucina Sofieta
Wędzone skrzydełka drobiowe 190

równie dobre, jak te przygotowywane na grillu? Chyba nie da się tego porównać. Tym razem metoda "peklowania na sucho".  Składniki: Skrzydełka drobiowe z kurczaka sól jodowana kuchenna peklosól oregano suszone zrębki olchowe Przygotowanie: Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować mieszankę peklującą: łyżka oregano (polecam podgrzać na suchej patelni), soli jodowanej i peklosoli) - wymieszać

Karczma Honorietty
Domowa Lutenica – sos z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami 238

musiała się obowiązkowo w tej spiżarni co roku odradzać :) Lutenica jest przepyszna! Już sama świetnie smakuje na kromce świeżego chleba. A może być stosowana jako dodatek do dań z grilla, mięs czy serów. Można dzięki niej wyczarować wiele wyjątkowych dań. Mojej Drugiej Połówce Lutenica najbardziej zasmakowała z chrupiącymi chipsami z tortilli i pomimo, że z poniższego przepisu wychodzi sporo słoiczków

Moja Delicja
Świeża kukurydza z gremolatą 100

liści, dzielimy na grube plastry. Gotowe kawałki kukurydzy smarujemy, najlepiej pędzelkiem silikonowym oliwą z oliwek i obtaczamy w gremolacie. Tak przygotowaną kukurydzę można jeść na surowo lub ułożyć na grillu czy zapiec w piekarniku

Moja smaczna kuchnia
sałatka kalafiorowa z lubczykiem 185

Sałatka kalafiorowa z lubczykiem idealnie pasuje do grillowanych mięs, ale nie tylko. Można ją podawać jako lekkie danie na lunch, a także jako przystawka do obiadu

zobacz ich smak
Pieczona papryka bez skórki z zalewie octowej 272

RAZEM ZAGOTOWAĆ a teraz papryka: na blaszkę od piekarnika wykładamy paprykę na foli aluminiowej i wstawiamy na 30-40 min w 220 stopniach,ja piekłam na termoobiegu z górnym grillem(ale można też góra dół) w trakcie pieczenia obracałam paprykę co jakiś czas ,żeby się równo upiekła po wyjęciu z piekarnika przełożyłam ją do garnka i szczelnie przykrywamy folią spożywczą

Swojskie jedzonko
Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli 163

drugiej. Przekładamy na dużą blachę do pieczenia. Na wierzchu burgerów układamy cheddar. Obok kładziemy przekrojone na pół bułki. W piekarniku rozgrzewamy górną grzałkę lub grill do 180°C. Zapiekamy bułki i burgery do czasu, aż ser się zacznie topić. Podajemy burgery ze słodkim sosem chilli, majonezem, plasterkami pomidora, pokrojonymi ogórkami oraz dowolną zieleniną (u mnie roszponka). Wpis zawiera lokowanie produktu

Poezja smaku
Polenta con peperonata e pecorino 180

dziś trochę namieszam, gdyż podam polentę jako przystawkę, tzw. antipasto ,w oczekiwaniu na danie główne. Polentę zazwyczaj tylko się grilluje, ale ja chciałam zrobić dzieciaczkom coś innego niż grill. Składniki - POLENTA -oliwa z oliwek lub dobry olej do smażenia -jajo -bułka tarta -tarty parmezan -pieprz -peperonata, na którą przepis znajdziecie  W TYM MIEJSCU -pecorino fresco czyli ser owczy -niesamowicie

Z Kuchni Do Kuchni
PROSTA SAŁATKA Z KOLOROWYCH POMIDORÓW 169

Pomidory to bardzo zdrowe warzywa, które mają wiele zalet i naprawdę wszechstronne użycie. Poza tym świetnie odkwaszają organizm. Sałatka z pomidorów jest dla mnie zawsze smacznym dodatkiem do obiadu, grilla, kolacji ... Czasem zjadam pomidory tylko z pokrojoną drobno cebulką lub szczypiorkiem, czasami wzbogacam wersję o ser feta, czerwoną paprykę czy - jak tym razem rzodkiewkę i ugotowane jajka. Oczywiście taką pomidorową

Walijskie Pichcenie
Pieczony pstrąg z masłem i ziołami 168

składnik możecie pominąć, ja dodałam ze względu na walory smakowe) PRZYGOTOWANIE Piekarnik: 200 stroni termoobieg.  Najpierw umyj ryby i ponacinaj z obu stron (tak jakbyście nacinali kiełbaski na grilla :)). Rybę posól i odstaw. Do moździerza dodaj sok z 1/2 limonki, zioła (ilość podana w składnikach), pieprz, natkę, czosnek i posiekaną paprykę. Ugnieć aż do uzyskania papki. Dodaj masło

ClauditteMissCooking
Fasola z ciecierzycą w sosie barbecue 69

jeden z moich ulubionych sosów. Doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza z grilla. Jak się okazuje, pasuje też do dania wegetariańskiego dając fasoli i ciecierzycy ten charakterystyczny pomidorowy słodki posmak. Danie jest dość szybkie do przygotowania, smaczne i bogate w wartości odżywcze

Milion Smaków