grill - 12274 przepisów (strona:512/819)

Szaszłyki z papryką i miodem. 129

pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w dość szerokie  plastry. Mięso odsącz z marynaty ( nie wylewaj jej ) nadziej na szpadki na przemian z papryką i cebulą. Ułóż na grillu, posmaruj z góry marynatą , piec około 10 minut. Następnie odwróć szaszłyki, posmaruj marynatą i piec ponownie około 10 minut. Gdy mięso jest już upieczone, a papryka i cebula są już

Przepisy i porady kulinarne
GRILLOWANA CUKINIA W ZIOŁACH 80

czosnku tymianek pieprz sól Kroimy cukinię w słupki i oprószamy solą, po chwili obsypujemy pieprzem i ziołami. Odstawiamy na 1/2 godziny aby cukinia dobrze się zamarynowała. Następnie pieczemy na grillu lub na patelni z wszystkich stron

harrisa
Pizza ze szpinakiem i trzema serami 137

pizzą wstawić do gorącego piekarnika. Przez pierwsze 12 minut piec w 240 o C na środkowej półce piekarnika z funkcją góra-dół, kolejne 3-5 na termoobiegu z funkcją grilla w temperaturze

Czerwień i błękit
Ogórki słodko-kwaśne z chili 239

Świetny pomysł na ogórki. Idealne jako dodatek do kanapek, grilla czy obiadu. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć, odkroić końcówki

Bullio
Sałatka "gyros" trochę inaczej 176

Cukinie rosną mi w ogródku jak szalone i już pomału brakuje mi pomysłów jak je smakowicie przyrządzać.  Najczęściej rzucam wieczorkiem na grilla, pokrojone w plastry i skropione oliwą z oliwek. Pyyycha. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić tym smakowitym warzywkiem bardzo popularną sałatkę z kurczakiem. Wyszło chyba całkiem dobrze, mi smakowała. Zamiast kapusty pekińskiej użyłam makaronu kokardki i kolorowych muszelek. Użyłam

Maślane ciasteczko
steak wołowy 214

cebuli czerwonej - palonej na suchej patelni łyżka pieprzu gruboziarnistego kilka liści boćwiny i młodego groszku  sól do smaku Z groszku ,masła i chili robimy puree . Mięso smażymy na grillu elektrycznym posmarowanym uprzednio oliwą po 3 minuty z każdej strony ,zdejmujemy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na około 5 minut ,posypujemy solą i pieprzem ,  serwujemy z puree

na gazie
Maca, Pałanica, Podpłomyki – przepis 227

ugniatamy. Ciasto wyrabiamy około 2-3 minuty. Wałkujemy na cieńkie placuszki i pieczemy na suchej patelni. Uwagi Podpłomyki można również upiec na kamieniu do pizzy w piekarniku, na grillu czy ognisku. Bardzo ciekawym rozwiązaniem jest dodawanie do ciasta różnego rodzaju dodatków takich jak papryka ostra, czarnuszka czy ziół. Można spożywać na sucho lub z dodatkiem miodu, twarogu, czy różnego rodzaju

Mr. Taste
Żeberka 129

Zamknij opakowanie i włóż do lodówki, ja zostawiłam na całą noc. Na drugi dzień, rozgrzałam patelnie do grillowania z kopułą i wyjęłam mięso z worka. Rzuciłam na rozgrzany grill i zamknęłam kopułę. Od czasu do czasu przekręcałam mięso. Po chwili dołożyłam mrożonki. Polałam winegretem Posypałam ziołami . Zamknęłam kopułę i na małym ogniu poddałam całość obróbce termicznej. Następnie dosmaczyłam oliwą

Z Kuchni Do Kuchni
OGÓRKOWE KORECZKI 123

Ogórkowe koreczki to doskonały sposób na przystawkę.Budzi zachwyt wśród gości i szybko znika ze stołu.Na letnie przyjęcie przy grillu doskonałe. Składniki:   2 długie ogórki sałatkowe 10 dag sera sałatkowego np feta z ziołami 1-2 łyżki śmietany 1-2 ząbki czosnku 6 pomidorków rzymskich lub normalnych (pokrojone niewielkie kawałki) sól,pieprz świeże zioła,kiełki ( u mnie listki

Niespełnione zdolności kulinarne
Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską 189

cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Wylewamy na podpieczone śliwki i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 5. Czas na przygotowanie bezy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza z funkcją grilla, półkę piekarnika ustawiamy możliwie najwyżej, tak żeby weszła nam foremka. W garnuszku umieszczamy wodę i cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy jeszcze 3 minuty

My Culinary Art
Faszerowane pieczarki 174

niecierpliwością będziecie wypatrywać nowych wpisów.  Tym czasem zapraszam na przekąskę lub też kolację prosto z piekarnika.   Pieczarki faszerowane porem składnik 6 dużych pieczarek (najlepiej takich na grilla) 2 pory - białe części 100 g wędzonego boczku 50 g sera gouda 1 kulka mozzarelli chilli w proszku sól, pieprz natka pietruszki wykonanie Jeśli pieczarki mają trzonki to je wycinamy (moje

Przysmaki Karolki
Domowy Kebab (Kebab z Kurczaka) 9922

warzywa. Na rozgrzany olej (kilka łyżek) wrzucamy kawałki kurczaka i smażymy na niedużym ogniu często mieszając przez ok. 6 minut. Pity przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów polewamy sosami. Moje posty

Słodka Strona
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 169

kawałki pieczywa. Na to kładziecie po plasterku sera, kawałku ryby, suszonym pomidorze odsączonym z zalewy (możecie go pokroić też na kawałki). Rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni (np. w opcji grill) i pieczecie, aż ser się stopi. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Grillowane banany 157

Niby sezon grillowy już się skończył, ale wytrwali fani tego sposobu spędzania wolnego czasu z pewnością jeszcze korzystają z całkiem atrakcyjnej pogody. Wystarczy przecież tylko cieplej

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania