pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w dość szerokie plastry. Mięso odsącz z marynaty ( nie wylewaj jej ) nadziej na szpadki na przemian z papryką i cebulą. Ułóż na grillu, posmaruj z góry marynatą , piec około 10 minut. Następnie odwróć szaszłyki, posmaruj marynatą i piec ponownie około 10 minut. Gdy mięso jest już upieczone, a papryka i cebula są już
Przepisy i porady kulinarneczosnku tymianek pieprz sól Kroimy cukinię w słupki i oprószamy solą, po chwili obsypujemy pieprzem i ziołami. Odstawiamy na 1/2 godziny aby cukinia dobrze się zamarynowała. Następnie pieczemy na grillu lub na patelni z wszystkich stron
harrisapizzą wstawić do gorącego piekarnika. Przez pierwsze 12 minut piec w 240 o C na środkowej półce piekarnika z funkcją góra-dół, kolejne 3-5 na termoobiegu z funkcją grilla w temperaturze
Czerwień i błękitŚwietny pomysł na ogórki. Idealne jako dodatek do kanapek, grilla czy obiadu. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć, odkroić końcówki
BullioCukinie rosną mi w ogródku jak szalone i już pomału brakuje mi pomysłów jak je smakowicie przyrządzać. Najczęściej rzucam wieczorkiem na grilla, pokrojone w plastry i skropione oliwą z oliwek. Pyyycha. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić tym smakowitym warzywkiem bardzo popularną sałatkę z kurczakiem. Wyszło chyba całkiem dobrze, mi smakowała. Zamiast kapusty pekińskiej użyłam makaronu kokardki i kolorowych muszelek. Użyłam
Maślane ciasteczkocebuli czerwonej - palonej na suchej patelni łyżka pieprzu gruboziarnistego kilka liści boćwiny i młodego groszku sól do smaku Z groszku ,masła i chili robimy puree . Mięso smażymy na grillu elektrycznym posmarowanym uprzednio oliwą po 3 minuty z każdej strony ,zdejmujemy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na około 5 minut ,posypujemy solą i pieprzem , serwujemy z puree
na gazieugniatamy. Ciasto wyrabiamy około 2-3 minuty. Wałkujemy na cieńkie placuszki i pieczemy na suchej patelni. Uwagi Podpłomyki można również upiec na kamieniu do pizzy w piekarniku, na grillu czy ognisku. Bardzo ciekawym rozwiązaniem jest dodawanie do ciasta różnego rodzaju dodatków takich jak papryka ostra, czarnuszka czy ziół. Można spożywać na sucho lub z dodatkiem miodu, twarogu, czy różnego rodzaju
Mr. TasteZamknij opakowanie i włóż do lodówki, ja zostawiłam na całą noc. Na drugi dzień, rozgrzałam patelnie do grillowania z kopułą i wyjęłam mięso z worka. Rzuciłam na rozgrzany grill i zamknęłam kopułę. Od czasu do czasu przekręcałam mięso. Po chwili dołożyłam mrożonki. Polałam winegretem Posypałam ziołami . Zamknęłam kopułę i na małym ogniu poddałam całość obróbce termicznej. Następnie dosmaczyłam oliwą
Z Kuchni Do KuchniOgórkowe koreczki to doskonały sposób na przystawkę.Budzi zachwyt wśród gości i szybko znika ze stołu.Na letnie przyjęcie przy grillu doskonałe. Składniki: 2 długie ogórki sałatkowe 10 dag sera sałatkowego np feta z ziołami 1-2 łyżki śmietany 1-2 ząbki czosnku 6 pomidorków rzymskich lub normalnych (pokrojone niewielkie kawałki) sól,pieprz świeże zioła,kiełki ( u mnie listki
Niespełnione zdolności kulinarnecały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Wylewamy na podpieczone śliwki i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 5. Czas na przygotowanie bezy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza z funkcją grilla, półkę piekarnika ustawiamy możliwie najwyżej, tak żeby weszła nam foremka. W garnuszku umieszczamy wodę i cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy jeszcze 3 minuty
My Culinary Artniecierpliwością będziecie wypatrywać nowych wpisów. Tym czasem zapraszam na przekąskę lub też kolację prosto z piekarnika. Pieczarki faszerowane porem składnik 6 dużych pieczarek (najlepiej takich na grilla) 2 pory - białe części 100 g wędzonego boczku 50 g sera gouda 1 kulka mozzarelli chilli w proszku sól, pieprz natka pietruszki wykonanie Jeśli pieczarki mają trzonki to je wycinamy (moje
Przysmaki Karolkiwarzywa. Na rozgrzany olej (kilka łyżek) wrzucamy kawałki kurczaka i smażymy na niedużym ogniu często mieszając przez ok. 6 minut. Pity przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów polewamy sosami. Moje posty
Słodka Stronakawałki pieczywa. Na to kładziecie po plasterku sera, kawałku ryby, suszonym pomidorze odsączonym z zalewy (możecie go pokroić też na kawałki). Rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni (np. w opcji grill) i pieczecie, aż ser się stopi. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKNiby sezon grillowy już się skończył, ale wytrwali fani tego sposobu spędzania wolnego czasu z pewnością jeszcze korzystają z całkiem atrakcyjnej pogody. Wystarczy przecież tylko cieplej
Życie zamknięte w smaku