Dzisiaj znów bardzo słoneczne klimaty. Pysznie, sycąco i przy tym zdrowo. Z bardzo prostych składników, przy niewielkim nakładzie pracy przygotowałem pyszną zapiekankę z bakłażanów w sobie pomidorowym, z przepysznym serem feta. Zapachniało Grecją - oregano, dobra oliwa, prawdziwa feta i bakłażan. Połączenie idealne - aż nawet za oknem zrobiło się słonecznie. Do przygotowania dania użyłem: 3 średnich bakłażanów, 1 puszki pomidorów pelati, 2 dużych szalotek, 2 ząbków czosnku, 200 gram sera feta, oliwy, 1 łyżki ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...