Możemy Was zapewnić, że Ciasna Kuchnia zaskoczy daniem, które przygotowało w ten weekend. Będzie smacznie, będzie aromatycznie. Będzie także kolorowo, bo danie nie może być nudne
Ciasna Kuchniaotrzymałam świetne smakowe masełko. Jest dość czosnkowe w smaku, ale ilość czosnku możesz dowolnie modyfikować. Super sprawdza się jako dodatek do smażonych steków i każdego innego mięsiwa z grilla. Smakuje z pieczonym ziemniakiem, ze szparagami, do pieczywa czosnkowego lub jako nadzienie do kotleta de volaille. Składniki: 200 g miękkiego masła sól morska 50 g liści czosnku niedźwiedziego Wykonanie: czosnek niedżwiedzi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!deser dziennie, a nie 4! Jeżeli chcesz zjeść chrupiącą rybę w panierce, to jak najbardziej warto, ale zamiast tłustych frytek możesz dobrać sobie bukiet surówek lub gotowane warzywa. Planujesz grilla w gronie znajomych? Nie musisz ograniczać się do tłustej kiełbasy. Grilluj warzywa, chude mięso, ryby, a nawet owoce. Ogranicz stosowanie tłustych sosów. Jeżeli już masz zamiar zjeść coś słodkiego
CodogaraGrillowe kiełbaski z majerankiem pokazywaliśmy na FB-ku w zeszłym roku. Jakoś nie złożyło się, aby przepis wstawić na blog, dzisiaj nadrabiamy te zaległości tym bardziej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlodówki. Cukinię pokroić w paski. Bataty obrać i pokroić w kostkę. Nabijać na patyczki składniki szaszłyków (na przemian). Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200°C i ustawionym na funkcji grill przez ok. 40 minut, obracając co jakiś czas szaszłyki. Podawać z ulubionym sosem
zadanie-gotowanieblenderze dodając do niego kolejno: 2 łyżki sosu tahini, łyżeczkę kminku, ząbek czosnku, łyżkę oliwy i łyżeczkę octu jabłkowego. Burgery cześć 2: Rozgrzewamy patelnię grillową, a jeszcze lepiej klasycznego grilla, wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnie lub ruszt i grillujemy, aż burgery będą brązowe (około 5 minut na każdej stronie). Na koniec składamy nasz burger paleo : Na pieczarce układamy kolejno liść
PaleoLifepieczeniem, żeby jeszcze podkręcić trochę smak, posypałam mięso suszonymi ziołami. No i podałam z dipem. Właściwie wszystko ostatnio podaję z dipami - czy to jest pieczony kurczak, czy karkówka z grilla. Zbzikowałam na punkcie dipów. Mój ulubiony to ten na bazie jogurtu i fety. Tym razem przygotowałam go z młodziutkimi rzodkiewkami prosto z ogródka. Przepis wkrótce!! Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smaków(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 1500 g żeberek wieprzowych składniki na marynatę: 200 g musztardy ostrej 4 liście laurowe 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1
Domowy Smak JedzeniaPyszna i lekka sałatka z wędzonym twarogiem z sosem miodowo-musztardowym od firmy Fanex , idealna do grilla lub na kolację. Takie sałatki często przyrządzam na kolacje, polecam. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 250 gram wędzonego twarogu 5 małych pomidorków 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 2 saszetki sosu miodowo-musztardowego Sposób przygotowania: Mix sałat płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy
Bajeczna Kuchniaszaszłyki. Były pyszne i stały się inspiracją do hasła tygodnia. Nabrałam chęci do eksperymentowania, szukania ciekawych i smacznych połączeń. Dodatkową zaletą szaszłyków jest fakt, że świetnie nadają się na grilla. A sezon przecież w pełni. Można również przygotować je w piekarniku lub na patelni. Z tych sposobów będę korzystać najczęściej, ponieważ dysponujemy jedynie balkonem, a nie uprawiam takiego sportu ekstremalnego
zadanie-gotowaniemarynatą, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Warzywa umyć, pokroić. Składniki na szaszłyki nakładać na przemian na patyczki. Zapiekać w piekarniku z funkcją grill, nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut
zadanie-gotowanieoraz kilka figur wielkich owadów. Jurapark bywa oblegany, szczególnie w dni wolne oraz te z piękną pogodą. Wtedy trudno się dostać do restauracji a kolejka po przekąskę z grilla czy gofra potrafi zabrać nam nawet 30 minut. Cenniki do pobrania tutaj: ZAPLANUJ WIZYTĘ Zapraszam na wycieczkę po JURAPARKU :) Plac zabaw. Park rozrywki. Spacer ścieżką dydaktyczną rozpoczynamy w triasie
WYSPA SZCZĘSLIWAodciągając przy okazji od tego co najważniejsze, od naszej rodziny i dzieci. To one potrzebują taty grającego z nimi w piłkę, obmyślającego wyprawę na ryby czy piekącego kiełbaski na grillu a nie osoby wpatrzonej w ekran laptopa czy grzebiącego wiecznie w smartfonie. Wakacje to niepowtarzalny czas nawiązanie bliskich, dobrych relacji z naszymi dziećmi, nie zmarnujmy go! ZABIERAMY POCZUCIE HUMORU
WYSPA SZCZĘSLIWAmoje ulubione halloumi sałatki…A tym czasem proponuję nowy przepis na halloumi z wiosennymi nowalijkami. Pyszna, zdrowa halloumi sałatka. Idealna jako samodzielne danie. Pyszna jako dodatek do grilla. Polecam! Halloumi sałatka- przepis 6 Składniki: 2 porcje 125 g halloumi 2 łyżki oleju do smażenia 100 g ugotowanej kaszy 100 g ugotowanej fasoli mung 1 awokado 3 młode marchewki
codojedzeniaogniu przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem. Zupę możesz zblendować na krem. Przelej do miseczki żaroodpornej posyp startym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na program grill i piecz około 5 minut, tak aby ser tylko się lekko przypiekł. Podaj z grzankami
Kukuleczki