grill - 12274 przepisów (strona:486/819)

Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) 208

makaronu. Możecie dodać natkę czy jakieś ulubione przyprawy, jednak nam w tym wariancie, pasta smakuje najlepiej. Spróbujcie jej również jako dip do warzyw czy krakersów na imprezie czy grillu. Drukuj Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 spory brokuł 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 3 łyżki startego ostrego sera żółtego

Mieszam w Garnku
ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANEM 113

oliwa z oliwek sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać na 180 stopni C na funkcję grilla. Bakłażana pokroić na 0,5cm krążki, ułożyć na blaszce do pieczenia posmarowanej 2 łyżkami oliwy, plasterki mogą nachodzić na siebie. Oprószyć je solą i pieprzem i skropić delikatnie oliwą z oliwek

Prosto i Smacznie z Anetą
Letnia sałatka z arbuza i kolendry 155

Dzisiejsza sałatka sprawdzi się nie tylko jako przekąska, ale będzie też dobrym pomysłem na grilla, czy ciekawym dodatkiem do obiadu. Ja akurat swoją porcję spakowałam do LunchBoxa na drugie śniadanie. Sprawdziła się idealnie w gorące przedpołudnie! Sałatka jest zdecydowanie dla fanów niecodziennych połączeń. Słodycz arbuza przeplata się z pozostałymi smakami. Całość jest bardzo orzeźwiająca a przygotowanie zajmuje chwilę. Składniki: arbuz

Wrzosowa Polana
HAMBURGER WIEPRZOWY - domowy 125

dokładnie masę. Odkładamy na 15 minut aby mięso odpoczęło. Formujemy owalne, lekko spłaszczone kotlety. Smażymy na patelni z odrobiną oleju, z obu stron aż ładnie się zarumienią lub na grillu.  Odkładamy na talerz. Bułki przecinamy, układamy na nich po plastrze sera i podgrzewamy w opiekaczu. Następnie układamy na nich po plastrze pomidora, cebuli i ogórkach, na to kotlet, polewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tradycyjny hummmus 168

Hummus to świetna przekąska lub przystawka, idealnie nadaje się do jedzenia ze świeżymi warzywami lub chrupiącym pieczywem typu grissini. Równie dobrze komponuje się z różnymi rodzajami mięsa z grila np. z koftą wołową . Składniki :  puszka ciecierzycy (400g) 2 ząbki czosnku 2 łyżki pasty sezamowej - tahini sok z 1 cytryny 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 0,25 łyżeczki pieprzu

Codzienne Gotowanie
Taka pyszna para: sardynka śródziemnomorska i czerwona fasola na parze. 126

wykonania, każdy z Was może ją przygotować samodzielnie w domu. Jest to też piękna propozycja na ciepły wieczór spędzony ze znajomymi przy stole w ogrodzie, czy to przy grillu. Sałatkę możecie przygotować wcześniej wstawić do lodówki i wyjąć tuż przed podaniem.  Serdecznie Wam polecam, bo ja zakochałam się w tym smaku. SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ NA PARZE I SARDYNKAMI

SMYKWKUCHNI
Dlaczego warto jeść cukinię? 5236

serkiem śmietankowym lub  czosnkowym dipem ( jogurt naturalny + rozgnieciony ząbek czosnku).  Cukinia jest warzywem bardzo uniwersalnym. Nadaje się do grillowania, smażenia,duszenia, pieczenia.  Idealna do dań z grilla, jednogarnkowych (leczo, ratatouille). Można spożywać równiej jej kwiaty, a nawet używać do przyrządzania ciast! Poniżej link do ponad trzydziestu dań z użyciem cukinii :  przepisy z cukinią KLIK

Moje Kuchenne Rewelacje
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 151

samo przebywanie w nowym domu sprawia mi mnóstwo frajdy, nie mówiąc już o tych wszystkich przyjemnościach, które tylko na mnie czekają (kąpiel w wannie , przesiadywanie w ogródku, jedzenie z grilla), to miło będzie znów pomalować czekoladą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron bavette z grillowanym kurczakiem, cukinią i czerwoną bazylią 146

pieprzem czarnym i cytrynowym oraz szczyptą soli. Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go przygotowaną musztardą i odstawiamy na ok. 15 min, następnie grillujemy na grillu bądź patelni grillowej. W tym czasie przygotowujemy cukinię i makaron, który gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Cukinię kroimy w bardzo drobną kostkę, podsmażamy ją na patelni

Moniki Smakołyki
Sałatka Caprese + film 127

pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby szybko zaspokoić głód,to idealny pomysł na lekką kolację lub jako dodatek do dań z grilla.     składniki na 2 porcje 3- 4 pomidory 2 kule sera mozzarella 2 łyżki oliwy z oliwek kilka listków bazylii czarny pieprz sól przepis Umyte pomidory kroimy w plastry

Smakowite Dania
Muscadet na gorące dni 93

sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska.  Dziś musi wystarczyć „zwykły” pstrąg z grilla – ugrillowany na balkonie. Podsumowując dobre wino w bardzo dobrej cenie ( 19,99 zł ). Drugie wino Château Calet Blaye Côtes de Bordeaux 2012 czeka na chłodniejsze dni. Wino nadesłane do degustacji

królestwo garów
Sałatka ziemniaczana z twarogiem - idealna do grilla 189

Odwieczny problem - co podać do grilla?;) Zazwyczaj spotykam się z sałatką z miksu sałat, warzyw i fety, ale ja mam inną propozycje:) Sałatka z młodych ziemniaków i ogórków małosolnych - dzięki dodatkowi twarog u i jogurtu jest l ekka, bardzo świeża i orzeźwiająca doskonale pasuje do mięsa.  6-7 młodych ziemniaków 3 ogórki małosolne 200g twarogu 300g jogurtu greckiego

Szefowa kuchni
Polędwica zawijana w boczku. 159

uzyskamy gładką konsystencję sosu (ja jeszcze dodałem trochę kremu kokosowego, który się tworzy na górze puszki mleka, ale to opcjonalne). Ps. To danie nadaje się również do przygotowania na grillu. Smacznego!   Artykuł Polędwica zawijana w boczku. pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Sałatka z młodymi ziemniakami i pieczoną papryką 149

Smaczna sałatka z ziemniakami, papryką i ogórkiem, która świetnie sprawdzi się na grilla. Składniki: 500 g młodych ziemniaków 2 papryki czerwone 4 ogórki konserwowe (małosolne też będą dobre) puszka groszku 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, układamy na blaszce

e-PrzepisyKulinarne
Chłodnik z młodych buraków na piknik 188

pomocą i mam dla Was wyśmienity przepis na chłodnik z młodych buraczków.  Propozycja idealna z kilku względów - oprócz temperatury oczywiście, idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy plenerowe: grill, piknik, przyjęcie na świeżym powietrzu, spotkanie z przyjaciółmi w parku na kocyku ...  Wystarczy tylko dobrze go schłodzić, przełożyć do zakręcanych słoiczków i gotowe! :) Moja propozycja powinna podobać się

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania